פעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/04/2011 | 23:50 | מאת: אודי

שלום רב , שמי אודי ואני בן 36. בד"כ בריא. לפני שבועיים אובחנתי כחולה בדלקת בבלוטת התריס.בצורת תירואידיטיס זו יתר-פעילות של הבלוטה. הרופאה עשתה לי מיפוי בלוטת התריס באסותא ויצא שיש דלקת. התחלתי לקבל פרדניזון במינון יומי של 40 מג למשך שבוע. בשקיעת הדם הראשונה של esr 1 hour יצא 96 . (הגבול העליון אמור ליהיות 15) . לאחר שבוע של טיפול בפרדניזון בשקיעת הדםesr 1 hour ירד ל36. הרופאה הפסיקה לי את הסטרואידים ונתנה טיפול בנקסין ( 2 X 500 מג).כשנטלתי נקסין התחילו לי תופעות לוואי כגון לחצים בחזה , דופק מוגבר ורעידות ביד. הלכתי למיון והרופא אמר להמשיך בסטרואידים. לאחר 3 ימי טיפול שקיעת הדם מראה 64. כלומר לא היתה נסיגה בדלקת. מה כדאי לי לעשות ?

אתה סובל מתירואידיטיס וצריך להיות במעקב של אנדוקרינולוג יווסת את הטיפול פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית