קרוהן וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

29/10/2011 | 23:00 | מאת: בית מטבחיים3

שלום, אני גבר בריא בן 43. לפני כ-שנתיים זיהו אצלי מחלת קרוהן ואני מטופל בראפאסל 1x1G. את הקרוהן אני עובר בקלות. בחודשים האחרונים אני סובל מדימום מאיזור פי הטבעת - דבר שגורם לי אי-נוחות גדולה (לבנים מלוכלכים, לא ניתן ללכת עם מכנסיים בהירים וכו). פרוקטולוג שבדק אותי זיהה אצלי טחורים, נתן לי שמן פראפין (לא עזר) ונרות RECTOZORIN (לא השתמשתי) ואמר שלא מנתחים חולי קרוהן. שאלתי - מה האפשרויות הטיפוליות עבורי? תודה מראש

אמנם גם מחלת קרוהן וגם טחורים יכולים לגרום לדמם רקטלי , עליך לזכור שהדימום עלול להגרם ע"י גורם נוסף שהוא סרטן המעי הגס ולכן עליך לבצע קודם כל בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול סיבה זו כגורם לדימום אצלך. אם בודאות אין לך סמני מחלת קרוהן באזור האנלי הרי שיש ניתוחים חדישים לטיפול בטחורים כגון קשירת כלי הדם המובילים לטחורים (HAL) פנה לפרוקטולוג נוסף ליעוץ פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית