תת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/05/2011 | 20:14 | מאת: סימה

שלום פרופ" קראוס. אני בת 58 ואני במעקב אנדוקריני מסודר במשך 7 וחצי שנים, תת פעילות של בלוטת התריס מוגדלת עם קשריות וניקור מחט תחת u/s כל שנתיים התוצאה היא שפירה . כמו כן לאחר סרטן שד כ- 8 וחצי שנים עם כימו והקרנות תוצאת 4.74 tsh רופאת האנדוקרינית שלי ממליצה להוריד אותה אך כמובן ההחלטה היא שלי איני יודעת מה לעשות האם כדאי או לא? ומה ההשלכות.

עד שאין הוכחה או חשד לגידול אין הוראה לכריתת בלוטת התריס אלא מעקב בלבד עם ביאופסיות מחט אם מתעורר חשד פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית