שלום! אישה בת 64 עברה ניתוח של הוצאת בלוטות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

18/05/2011 | 19:37 | מאת: עזרה

התריס, היה שם גידול , לאחר הניתוח השתחררה הביתה , הסידן ירד , קיבלה כדורים הסידן עלה , לחץ דם עלה , והיא כל הזמן רוצה לישון ולא מצליחה לקום מהמיטה. למה זה ? תודה רבה!

אחרי ניתוח לכריתה שלמה של בלוטת התריס יש לקבל טיפול תחליפי בכדורי אלטרוקסין לכל החיים. עליך לפנות לאנדוקרינולוג שיווסת את כמות האלטרוקסין שעליך לקחת. חוסר באלטרוקסין גורם להרגשת העייפות כמו כן יש לעקוב אחרי רמת הסידן ואם היא יורדת מתחת לערך הנורמלי (8.0 מ"ג%) עליך לקבל גם כדורי סידן וויטמין D (אלפא D3). פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית