בלוטת התריס וטיפול ביוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

22/03/2011 | 14:28 | מאת: אריה

פרופסור שלום. אימי בת 58 עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס לפני כ-10 ימים. זאת בעקבות גילוי של גידול פפילרי (קרצינומה). לאחר הניתוח הומלץ על המשך טיפול אצל אנדוקרינולוג וטיפול משלים ביוד רדיואקטיבי. בשל נסיבות אישיות אימי צריכה לנסוע לחו"ל לפרק זמן מסויים. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם היא יכולה לחזור ולבצע את הטיפול בעוד כחודש וחצי (כלומר, כחודשיים אחרי הניתוח)? 2.מהן ההנחיות מבחינת טיפול בהורמון אלטירוקסין או תרופות אחרות לתפקוד בלוטת התריס? 3. האם ניתן לבצע מיפוי סמוך לטיפול ביוד או שמומלץ כמה שקרוב לניתוח? שמעתי שיש שני סוגים של מיפוי לבלוטת התריס - עם UPTAKE ומיפוי כללי עם טכנציום (ללא אפטייק). מה ההבדל בינהם ומה מומלץ? תודה מראש אריה

צריך להתחיל בטיפול באלטרוקסין תוך 10 ימים מהניתוח. לפני מתן אלטרוקסין צריך לבצא מיפוי ביוד כדי לקבוע אם קיים פיזור גרורתי ממליץ לא לדחות את התחלת הטיפול באלטרוקסין עד אחרי החזרה מחו"ל. צריכה להמשיך טיפול באלטרוקסין כל החיים תחת מעקב של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית