טיפול ביוד רדיואקטיבי לפעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

17/04/2011 | 15:35 | מאת: קרן סלומון

שלום, בן הזוג שלי קיבל ביום בצהריים כדור של יוד רדיואקטיבי בכמות של 18 מיליקירי. הטכנאי בבית החולים אמר לו להיזהר במשך 3 ימים (לישון לבד, לאכול בכלים חד פעמיים, לא להתקרב לאנשים וכ"ו) לאחר שבוע ימים ניתן לקיים יחסי מין מלאים ולאחר 3 ימים ניתן לישון ליד אנשים. האם יש עוד דברים שאנו צריכים להיזהר מהם בימים הקרובים? מה קורה במקרה של הריון? לאחר כמה זמן אפשר לנסות להיכנס להריון? תודה, קרן.

לשם בטיחות מלאה, הייתי ממליץ להמנע ממגע אינטימי במשך שבועיים מאז קבלת כדור היוד הרדיואקטיבי פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית