בקשה לחוות דעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/11/2011 | 17:54 | מאת: גל

היי, שמי גל, בת 21, ברקע סכרת נעורים (מטופלת ומאוזנת מזה 8 שנים)+ השימוטו. מזה כמה חודשים כואבת לי הבטן העליונה בצד ימין. כאב שמלווה בשלשולים, בחילות, ובחודשיים האחרונים גם מעין כמעט איבודי הכרה עד כדי ביקור במיון (הראייה נהיית שחורה, השמיעה יורדת, קושי לעמוד, בחילה נוראית בלתי נסבלת, וקצוות הגוף נעשים קרים מאוד). **חשוב לי לציין שעשיתי בדיקות סוכר בעת אירועים אלו והוא תמיד היה מאוזן (בסביבות ה100) כך שזה לא נגרם מהיפו או מהיפר. נעשה אוטרסאונד וגסטרוסקופיה, הכל יצא תקין, נכון לכרגע, (ביופסיה מהגסטרו עוד לא חזרה, אבל זה פחות רלוונטי כי רצו לבדוק אותי לצליאק אבל עשיתי כבר צליאק סקרין ואין לי צליאק) וגם כל שאר בדיקות הדם לתקפודי כבד וכל היתר יצאו תקין. הדבר היחידי שלא יצא תקין זה רמת הקורטיזול שלי. בבדיקה הראשונה יצא 747 nmol/L ולאחר מכן קראו לי לבצע בדיקה נוספת ויצא 692 nmol/L (שזה כמעט בנורמה). עוד לא שוחחתי עם רופאת המשפחה שמטפלת בי בעניין זה, כי תוצאות הבדיקה האחרונה הגיעו ממש הרגע, אבל אני אשמח לדעת מה אתה היית חושב לגבי עניין הקורטיזול לאחר קבלת תוצאות הבדיקה השנייה. פרט מידע נוסף שיש לי לתת לך זה שבלילה שלפני הבדיקה הראשונה יכול מאוד להיות שחוויתי אירוע של היפו מדומה (ירידת סוכר מהירה מערך גבוה לערך נורמאלי שתגובת הגוף היא סימפטומים של אירוע היפוגליקמיה רגיל). זה לא משהו שמלחיץ אותי, אני מכירה את התופעות (וכבר למדתי להתעלם מהן), אבל קראתי שאירוע של היפוגליקמיה יכול להגביר את הפרשת הACTH. השאלה אם יכול להיות שלהיפו מדומה יש את אותה ההשפעה על ההיפופיזה וכל החבר'ה? אם כן, יכול להיות שהיה לכך השפעה על תוצאות הבדיקה הראשונה. איני נוטלת גלולות למניעת הריון או תרופות אחרות פרט לאינסולין, אלטרוקסין ואיזוגן קרם (לפטריית עור). מה היית ממליץ להמשך ברור? תודה, גל.

הבעיה שלך נשמעת מסובכת וקשה לענות עליה דרך האינטרנט התופעות שאת מתארת נשמעות כמו היפוגליקמיה אמיתית או יחסית. מציע לשלול אבנים בכיס המרה ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג. העליות בקורטיזול נראות תגובתיות לסטרס כלשהו אחר פרופ מ קראוס

05/11/2011 | 02:00 | מאת: גל

שללתי אבנים בכיס מרה, בעזרת האולטרסאונד בטן (גם בכליות). המרקמים של כל האיברים גם היו בסדר גמור. זה היה הדבר הראשון שחשבתי עליו, זה באמת נשמע/הרגיש כמו מקרה קלאסי, אבל לא. טוב, לא נורא. תודה על הניסיון בכל אופן, קיוויתי שתהיה לך איזושהי הברקה (למרות שזה לא בדיוק התחום שלך)... פשוט לא מצאתי פורום אנדו או אנדו סכרת, רק דברים שקשורים לסכרת type 2 שזה לא ממש רלוונטי. האנדוקרינולוגית שלי גם כן לא יודעת ממה זה. קיווינו שאם נחכה בסבלנות זה יעבור, אבל זה רק החמיר. אני יודעת שזו בקשה קצת לא קונבנציונאלית, אבל אשמח אם במקרה ייקפוץ לך איזה רעיון, תכתוב לי. שוב תודה, ולילה טוב.

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית