אולטרסאונד ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

13/09/2011 | 12:43 | מאת: אמא

שלום רב באולטרסאונד של ביתי בת 14 שנה התוצאות הבאות בלוטת לימפה מוגדלת 1*2 ס"מ - למעקב עק"ג בלוטת המגן לא מוגדלת אונה ימנית בגודל 1.6 ס"מ אונה שמאלית 1.3 ס"מ .הבלוטה אינה בעלת מבנה אחיד. באונה הימנת נסרקה קישרית סיצטית בקוטר 5 מ"מ אונה שמאלית קשרית הטרוגנית בקוטר 1.5 ס"מ ללא וסקולריזציה מוגברת יש לשקול fna בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות בבדיקת דם tsh 8.57 ( ערך נורמה 0.3-5.5) ft4 15.7 ערך נורמה 10.3-19.7) אבקש לקבל את דעתך על הבדיקות הנ"ל אמא

הבלוטה המוגדלת דורשת מעקב על ידי בדיקת אולטראסאונד (US ) אחת לחצי שנה. באונה השמאלית של בלוטת התריס קשרית שאיננה ציסטית, ומומלץ לבצע ניקור שלה במחט עדינה (FNA )והמשך מעקב ע"י US ערכי TSH מעט גבוהים דבר המראה על תת פעילות של הבלוטה ודורש מעקב של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית