תשובות מ-2 בדיקות ניקור (fna )

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

26/07/2011 | 18:54 | מאת: אביב

לפרופ' קראוס שלום. 1.הראשונה בוצעה ע"י רופא א.א.ג שלא תחת us ."אונה ימנית.נתקבלו 6 סליידים.במשטח גרעינים ערומים וקולויד(קולואיד).הממצא מתאים לגויטר.אין עדות לתאים ממאירים". בבדיקת tsh מקדימה נמצא תקין . 2.השניה בוצעה לאחר המלצת אנדוקרינולוג (שלא היה שבע רצון מאי לקיחת ה fna תחת us ). "בניקור אונה ימנית התקבל קולואיד דליל רב ומעט סמיך.קבוצות של תאים פוליקולריים.פוליקולים שלמים חלקם בקבוצות גדולות במבנים מורחבים.בינוניים וקטנים,מקרופגים רבים עם פיגמנט וגבישים מעטים. זפק קולואידי עם דימום ישן". בבדיקה חוזרת של ה tsh נמצאה רמה תקינה. האם משמעות תוצאות הבדיקה השניה הינה שעלי למהר להנתח ולהסיר את הבלוטה? לתשובתך אודה

ההוראות לכריתת זפק קולואידי הן אם הוא גורם לכאבים ומחושים מקומיים, או שגורם ללחץ על קנה הנשימה וגורם להפרעות בנשימה, או שלוחץ על הושט וגורם להפרעות בליעה, או שלוחץ על העצב הלרינגאלי החוזר וגורם לצרידות, או שמפריע באופן משמעותי מבחינה קוסמטית. אם לא קים אף אחד מאלו אין הוראה לכרות אותו. כדי לשלול בודאות שלא מדובר בגידול פוליקולרי ההיתי מבקש שבדיקת ה-FNA תבדק ע"י פתולוג נוסף פרופ' מ קראוס

29/07/2011 | 12:32 | מאת: אביב

לפרופ' קראוס תודה על תשובתך המקיפה.אכן אדרוש שפתולוג נוסף יבדוק את הפרפראט שלי(בתקווה שמכון "ממוגרף לא יציב מכשולים".אולם עדיין נותרתי עם השאלה שמנקרת לי בראש:בספרות מדברים על 4 סוגי סרטן בתירואיד לפי דרגת חומרתם מהקל לכבד:פפילרי.פוליקולרי.מדולרי ואנפלסטי. לצערי האנדוקרינולוג הצבר שלי נטש ובביקור אצל האנדוקרינולוגית המחליפה חטפתי ביקורת חריפה: "למה הסכמתה ל fna נוסף למרות שהראשון לא נעשה תחת us .הנה אתה רואה שאין בעיה". האם אני יכול להבין, שבאם כתוב בממצאים:"קבוצות תאים פוליקולריים.פוליקולים שלמים חלקם בקבוצות גדולות במבנים מורחבים.בינוניים וקטנים".אינו אומר עדיין שמדובר בגוש ממאיר פוליקולרי? אשמח שתבהיר לי נקודה זו שאינה ברורה לי כשברקע יש לי אחות שעברה כריתה מלאה של הבלוטה עם גידול פפילרי. תודה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית