קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ באונה השמאלת של בלוטת התרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

06/11/2011 | 16:21 | מאת: סימה

שלום פרופ מיכאל -לפני 10 שנים כרתו לי את האונה השמאלית בגין קשריות בצילום צוואר שביצעתי עקב נפיחות שייש לי בגרון התגלה אונה שמאלית של בלוטת התריס גדולה תפוסה כולה ע" קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ הקישרית רטרוסטרנלית ברובה התוכן בלתי הומוגני, נוזלי ברובו,אין הסתידויות אין ריבוי כלי דם , תפקד הבלוטה תקין לפי בדיקות דם שבצעתי. פרופסור מיכאל האם עלי לבצע ניתוח להסרת האונה או להמשיך לחיות עם זה ולבצע בדיקות תקופתיות

שאלתך איננה ברורה לי האם האונה השמאלית שנכרתה גדלה מחדש או שהקשרית החדשה היא באונה השניה (הימנית). הקשרית עצמה איננה עילה לכריתה אלא אם גורמת להפרעות(כאב, הפרעות בליעה או הפרעות נשימה נשימה). אם הנ"ל לא קיימים אפשר לבצע ניקור במחט (FNA ) של הקשרית כדי לברר את טיבה פרופ' מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית