גוש בתירואיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

21/04/2011 | 15:31 | מאת: פופו

שלום רב מזה כחודשים נמוש גוש בצואר מימין אסימפטומטי, עברתי אולטרוסאונד צוואר שהראה גוש בקוטר 3-3.5 ס"מ באונה הימנית של התירואיד ואסקולרי הטרוגני, אונה שמאלית תקינה, כמו כן בלוטה סובמנדיבולרית משמאל בקוטר 2.1 ס"מ וסקולריות תקינה. תיפקודי תירואיד ו pth תקינים. במיפוי תירואיד מדובר בקשר קר באונה ימנית של התירואיד, ב fna יש נודולר גויטר. נקבע תור לניתוח להוצאת הגוש. רציתי להתייעץ בנוגע לצורך בביצוע הניתוח? וכן סיכונים הכרוכים בניתוח? האם יש המלצה לרופא מומחה בתחום?

קשר קר בבלוטת התריס חשוד לגידול. מאחר והגוש הופיע לאחרונה ולמרות ש-FNA הראה גויטר נודולרי יש הוראה יחסית לכריתת האונה של בלוטת התריס כדי לשלול לחלוטין מציאות גידול. הניתוח צריך להתבצע ע"י מומחה לניתוחי בלוטת התריס כי אז הסיכויים לסיבוכים כתוצאה מהניתוח יהיו קטנים יותר. הסיבוכים העיקריים הם צרידות זמנית או קבועה בגלל פגיעה בעצב הלרינגאלי החוזר, ולעיתים היפוקלצמיה בגלל פגיעה בבלוטות יותרת- התריס. סיבוכים אחרים כגון הפרעות בעוצמת הקול והתעיפות מהירה בדיבור עקב פגיעה בעצב הלרינגאלי העליון הם נדירים יותר פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית