שאלה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/05/2011 | 10:32 | מאת: יורם

הנני כבן 43, זה זמן מה שאני מרגיש גוש באיזור הגרון. בדיקה אצל רופא כירוג העלתה שיש לי גוש על בלוטת התריס. נשלחתי לעשות U.S ולהלן התשובה. (יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני מאוד לחוץ) תירואיד US : הבדיקה .בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים .אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקין באונה ימנית מעבר לאיסטמוס הדגמה של קישרית ציסטית עם מרכיב סולידי .בגודל כ 20*10 מ"מ כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים .במקומם, ללא דחיקה .הקנה במקומו ואינו מוסט .אין אדנופתיה . לניקור הממצא באיסטמוס. אודה לך אם תוכל להסביר לי את ממצאי הבדיקה. ומה לדעתך התהליך הבא. האם תוצאות הבדיקה מראות שהגידול לא ממאיר? או שעלי לעבור ביפוסיה? האם זה דורש ניתוח להסרת הגידול? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלתי בברכה יורם

לפי בדיקת האולטרסאונד יש לך קשרית (גוש) באונה הימנית של בלוטת התריס. גוש זה עלול להיות שפיר או ממאיר ולכן יש לברר את טיבו ע"י ניקור במחט (FNA )תחת אולטרסאונד. לפי תשובת הניקור להמשיך במעקב בלבד אם הגוש שפיר, או בניתוח אם הגוש ממאיר פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית