פורום כירורגיית השמנת יתר

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
הפורום יעסוק בניתוחים המבוצעים בשיטה הזעיר פולשנית (לפרוסקופיה\אנדוסקופיה), ביניהם: 1. ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית (טבעת מתכוונת, שרוול קיבה ומעקף קיבה). 2. ניתוחים לטיפול בסיבוכים של ניתוחים קודמים להשמנה והפיכה לניתוחי שרוול ומעקף קיבה. 3. ניתוחי כריתת כיס המרה. 4. כריתת טחול. 5. כריתת בלוטת יותרת הכליה (אדרנל). 6. ניתוחי תיקון בקע סרעפתי, לחומציות בוושט (רפלקס) וניתוחים להצרות הוושט (אכלזיה). 7. כריתות גידולים בקיבה. 8. כריתות מעי גס ודק בשל גידולים ממאירים ושפירים או מחלות דלקתיות כרוניות של המעיים. 9. ניתוחים לתיקון בקעים מפשעתיים ובקעים בדופן הבטן. 10. ניתוחים להזעת יתר בכפות הידיים. 11. לפרוסקופיה אבחנתית.
237 הודעות
227 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר

אני לקוחה במאוחדת ועדין בתהליך ההכנה לניתוח השאלה שלי אזי ניתוח אתה ממליץ מיני מעקף או שרוול ? מבחנתי אני מעדיפה שרוול

29/08/2020 | 18:21 | מאת: קטיה

חודש היה הכל תקין פחות או יותר ואחרי שאתמול הרמתי ספה כדי להוציא משהוא התחילו כאבים חזקים בריכה (יותר בצד שמאל). אין לי חום, יש יציאות אבל הכאב בנתיים רק מחמיר. וגם שתיה ואוכל לא עוזרים. בבקשה תענה לי: האם כל זה מסוכן? האם יכולה להיות דליפה בלי חום? ואם אני צריכה לפנות למיון דחוף או שמספיק לפנות מחר לרופא משפחה? בתודה מראש!

22/08/2020 | 15:04 | מאת: יפית לוי

שלום רב עברתי ניתוח טבעת לפני 8 שנים.ירדתי 25 קילו. אבל התנהלתי לא נכון עם הטבעת,אכלתי לא נכון והקאתי הרבה.עקב כך םתחתי לפני 4 שנים לחלוטין את הטבעת והעליתי את כל המשקל חזרה. היום אני מעוניינת להתחיל לסגור שוב והפעם בחיווי דיאטנית בריאטרית שתעזור לי עם עניין האכילה. האם הדבר יעיל? האם אחרי שהטבעת היתה סגורה 4 שנים היא יכולה שוב לגרום לירעדה יעילה במשקל ?

שלום אני לא חושב שתהיה בעיה אך בכל מצב נתן לנסות ועדיף לעשות הניפוח תחת שיקוף . אני מציע לפנות לכירורג שאצלו עברת הניתוח. יום טוב

23/08/2020 | 16:50 | מאת: יפית

תודה רבה

18/08/2020 | 15:07 | מאת: יוסי

T איזה שיטות יש היום לסלק שומן מאיזור הבטן אבל הכי מהר/בטוח ?

סילוק שומן תת עורי מבצעים הכירורגים הפלסטיקאיים בעקר ע"י שאיבת שומן . נא לפנות אליהם

האם מותר אחרי חודשיים מניתוח שרוול לעשות עיסוי????

שלום לך כן מותר . יום טוב

האם משקל של 85.5 אורך 62 יסכימו לעשות ניתוח מיני מעקב לכיפה?

שלום לך עם משקל 85 ק"ג וגו8בה 162 ס"מ ה BMI יוצא 32.69 . את לא עומדת בתנאים לקבלת אישור לניתוח בריאטרי בהצלחה

04/08/2020 | 17:09 | מאת: קרינה

שלום אני חצי שנה אחרי שרוול. הורדתי 33 קילו. מקפידה מאוד על הםרדת אוכל ושתייה,לאכול כמויות קטנות וסבירות לאכול לאט וללעוס טוב. בכל זאת מדי פעם יש בחילה שמסתיימת בהקאה. שאלתי היא האם עצם ההקאה למרות שכמות המזון שנאכלה קטנה יכולה לגרום להרחבת השרוול??

שלום רק היום חזרתי מבידוד הקאות חוזרות לא אמורות לגרום להרחבה של השרוול . כל הקאה דורשת בירור מלא . נא לגשת לרופא המנתח לצורך בירור . יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

04/08/2020 | 06:20 | מאת: שני

שלום, נאמר לי שלאחר הניתוח לא אוכל להרים לפרק זמן מסויים. יש לי תינוקת בת כ-6 חודשים. האם אוכל להרים אותה? לדוגמא, מהמיטה למשטח החלפה, מהסל קל לרכב... לא משהו ממושך, משהו קצר (1-2 דקות). רציתי לשאול לאחר כמה זמן ניתן להרים משקל? האם במידה וארים אותה זה יעשה נזק? מה לגבי פעילות ספורט (שחייה)?

שלום רק היום חזרתי מבידוד . מומלץ לא להרים יותר מחמשה ק"ג עד לחודשיים מיום הניתוח . הנושא הוא לא להפעיל שרירי הבטן חזק בכדי לא לגרום לבקע . כן את יכולה להרים התינוקת שלך בעדינות ורק עם חגורת בטן ובלי להפעיל שרירי הבטן . ספורט חזר מומלץ אחרי חודשיים מיום הניתוח . בתקופה לפני זה הליכה קלה במוגבלות הכאב . יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

04/08/2020 | 06:15 | מאת: אביב

שלום דר', אני משורוול + טבעת. [עשיתי טבעת, ואחרי כמה שנים גם שרוול. לא הוצאתי את הטבעת]. בשנה האחרונה משום מה אני מקיא בלי הכרה. אוכל-מקיא, אוכל-מקיא. ככה כל יום וכל היום. בערך 80% מהאוכל ומהנוזלים שאני בולע, אני מיד מקיא. ליטרים שלמים ביום, של נוזלים ואוכל. אני לא חושב שאני אוכל מעט מדי, או שהקיבה שלי ''קטנה מדי'', כי עובדה שלמרות שירדתי די הרבה במשקל, אני עדיין סובל מעודף משקל [160/95]. עשיתי שיקוף, ואין בקע סרעפתי. האם שמעת על מקרה כזה? מה היית ממליץ לי? [חוץ מהמלצה ''תפסיק לאכול''?] תודה רבה אביב

שלום לך רק היום חזרתי מבידוד . האם אתה מקבל מולטיויטמינים . תבדוק אם חסר לך ויטמין B1 תוכל לקבל זריקה אחת ואם סיבה היא חוסר ויטמין B1 הכל חולף תוכל מספר שעות . אם הבעיה היא לא חוסר ויטמיטן B1 קודם תרוקן הטבעת . אם לא מסתדר תבצע אנדוסקופיה ותבדוק אם יש קינק בשרוול? יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

06/08/2020 | 16:54 | מאת: אביב

תודה דר' אבדוק ויטמין B1. מה זה קינק בשרוול? ניסיתי לחפש על זה מידע ולא מצאתי

29/07/2020 | 11:54 | מאת: נדב

שלום דר יש לי שאלה טכנית,האם השמנת יתר יכולה לגרום לאדם להתייבש מהר יותר מאדם רזה,והאם השמנה גם יכולה לגרום לזה שרוצים לשתות יותר מים מאדם רזה תודה רבה

בוקר טוב רק היום חזרתי מבידוד . לאנשים עם השמנת יתר יש סיכוי שיחלו בסוכרת יותר מרזים . שתיה מרובה דורשת בירור כולל רמות סוכר בדם וסוכר מסוכרר. נא לפנות לרופא משפחה לבירור יום טוב

25/07/2020 | 11:18 | מאת: רואא

שלום אני בת 22 עברתי ניתוח מיני מעקף לפני 3 שנים הייתי שוקלת בהתחלה 122 ק"ג _ 167 ס"מ . ירדתי 40ק"ג המשקל הייה עומד על 82 והיום שוקלת 85. עדיין מרגישה שאני שמנה כי באמת אני שמנה יש לי בטן גדולה , יש לי שתי בעיות: 1) אני אוכלת הכל ללא הגבלה .. לא מרגישה שיש לי קיבה קטנה הכמיויות גדלו והייתי מסוגלת לאכול כרגיל משבוע הרשאון לאחר הניתוח הגוף שלי מקבל הכל . מה לעשות ? מה ההמלצה? המצב הזה כואב לי . 2) לאחר הניתוח ועד היום לפחות פעמיים בשבוע סובלת מצניחת סוכר בדם , מרגישה רעד, הזעה , רעב ואי שקט. האם אני צריכה טיפול? מה ההמלצה שלך ד"ר??

בוקר טוב רק היום חזרתי מבידוד. יש שתי בעיות אצלך : 1. את לא מרוצה מהירידה במשקל 2. תסמונת ההצפה קרוב לוודאי בקשר לירידה במשקל את צריכה להתייעץ עם הרופא המנתח . יש צורך בהערכת אנדקרינולג , הערכת דיאטנית . הייעוצים האלה לפעמים נותנים תוצאות טובות ולפעמים לא . את חייבת במעקב צמוד במרפאה הבריאטרית. בקשר לנושא ההצפה להימנע ממאכל מתוק, לשכב אחרי אורות, להתייעץ עם הדיאטנית . אם זה לא מסתדר תוך נא לחזור לכירורג המנתח . יום טוב

23/07/2020 | 18:53 | מאת: אורית

התחילו לי אתמול כאבים בקיבה ולמעלה בבטן אני עברתי לפני חודש ושבוע מעקף מלא והוצאת כיס מרה, אני לא מפסיקה ללכת לשירותים מאתמול לא היה לי ככה ויש לי חום 37 וכאבי רגליים אשמח לעזרה בכאבים האלו אולי משהו במעיים?

בוקר טוב רק היום חזרתי מתקופת בידוד. כל כאב לאחר ניתוח מעקף קיבה ובריאטרי בכלל מחייב התיעצות עם המנתח . לפעמים מדובר בכאבים ממקור בנאלי ולפעמים מעידים על בעיה . יש לזה סיבות שונות . בכל מקרה אני מייעץ לך לחזור לרופא המנתח ולשקול הפניה למיון . יום טוב

תיקון מעקף מלא

בוקר טוב חוסר ירידה במשקל באנשים לאחר מעקף קיבה דורש בירור מלא , כולל הערכה אנדקרינולוגית , הערכת דיאטנית לברר התנהגות והרגלי אכילה אצל המנותח, הערכת הניתוח שבוצע כולל גסטרוסקופיה, בליעה תחת שיקוף לבירור נפח גדם הקיבה שנשאר וקוטר המעבר בהשקה , בנוסף דרוש הוצאת דוח הניתוח לברר קשיים , אורך הלולאה האלמנטארית . כל החלטה על המשך טיפול , אם זה ניתוחי או לא , דורשת הערכה מולטיציספלנארית . לכן אני מציע הערכה במסגרת מרפאת השמנת יתר בבית החולים שבו נותחת . יום טוב

שלום ד"ר. אני בת 37 ולפני 5 שנים עברתי ניתוח בריאטרי "מיני מעקף". ירדתי כ-35 ק"ג. הבנתי כי סוג ניתוח זה גורם לספיגה מופחתת של חומרים ולכן יש לקחת תוספי תזונה לכל החיים. מעבר לכך, אני לוקחת גלולות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור.האם אפשר לסמוך על כך שהגלולות ימנעו הריון ללא אמצעי מניעה אחר או שיש חשש בגלל ספיגת הגלולות לאחר ניתוח מהסוג שעברתי?

בוקר טוב לאחר ניתוחי מעקים קיימים שנויים והפרעות בספיגה בחלק מהתרופות . חלק מההפרעה ידועה וחלק לא ידוע . שנוי במינונים לא נקבע בחלק מהתרופות. בנושא הגלולות אני ממליץ התייעצות עם גיניקולוג ורוקח . יום טטוב

31/05/2020 | 21:44 | מאת: אורית

אני צריכה לעבור מעקף מלא שבוע הבא אחרי שעברו 3 שנים מאז השרוול, רזיתי כמעט 40 והעליתי 20, רציתי לדעת כי אני בת 42 האם הסיכונים גדולים יותר? מבחינת המעיים? ומה טווח ההרזיה בניתוח חוזר כזה?

שלום לך ניתוח בריאטרי חוזר כמו שאת הולכת לעבור בקרוב , כרוך באפשרות של סיבוכים יותר מאשר ניתוח ראשון . צריך לשחרר הדבקיות, לפעמים להקטין נפח השרוול. סיבוכים לאחר ניתוח בריאטרי חוזר לא גבוהים , פגיעה במעיים קיימת מבחינה תאורתית אך זה סיבוך נדיר מאוד , לאחר מעקפים בחלק מהמנותחים נפגעת ספיגת הברזל וזה גורם לאנמיה ולפעמים צורך מתן ברזל דרך הוריד . אני מניח שקבלת הסבר מפורט ע"י הרופא שינתח אותך , אם לא תבקשי ממנו הסבר . ירידה במשקל לאחר ניתוח מעקב בדרך כלל היא ירידה טובה וליותר זמן . בחלק תלוי בניתוח , גודל גדם הקיבה שנשאר , אורך לולאת המעי שעוקפים אותה או אורך הלולאה שנשארת מעבר להשקה השנייה שעובדת כלולאת ספיגה, תלוי גם בהתנהגות המנותח לאחר הניתוח - כמות וסוג האוכל- פעילות גופנית . תשמרי אחרי הניתוח על מעקב צמוד אצל המנתח והדיאטנית. בהצלחה

14/05/2020 | 17:54 | מאת: רותם

שלום, אני 6 שנים לאחר ניתוח מעקף קיבה, שומרת על המשקל. כעת בהריון שבוע 16 ללא עליה במשקל. בשבועות האחרונים הקאות לאחר ארוחות בכמות סבירה שקודם יכולתי לאכול בלי בעיה. לא מדובר בבחילות/הקאות רגילות של הריון. האם מדובר בתופעה נורמלית לאחר ניתוח כזה?

שלום לך הריון יכול לגרום לבחילות והקאות .ממליץ הערכת רופאת נשים . גם ניתוח מעקף יכול לגרום לבחילות והקאות . יש סיבות אחרות להקאות. ממליץ גם שתפני למרפאת השמנת יתר לצורך קבלת אנמנזה, בדיקה גופנית , המלצה על בדיקות מצעבדה , בירור מתן מולטיוטיטמינים והחלטה על המשך בירור. מנותחים שלא מקבלים ויטמינים לאחר ניתוח בריאטרי לפעמים רמת ויטמין B1 יורדת אצלם וגורמת להקאות . בהצלחה

סובלת מהשמנת יתר קיצונית ביותר עברתי 2 ניתוחים ש"כשלו" שרוול ומעקף נכון להיום במשקל קיצוני עם כאבי בטן בבטן העליונה מגיעה לריצפה מכאב , הרופאה טוענת שזה כלום , עברתי C.T בטן נמצאו כמה דברים וגם על זה הרופאה אמרה שהכל בסדר, בטן ימנית גדלה בהמון ונוטה ימינה מאוד ונופלת, על סף יאוש אשמח לעצה, מצ"ב את תמצית הבדיקה תודה

כאבים חזקים ברום הבטן לאחר ניתוח מעקב קיבה יכולים להיות מסיבות שונות . כל מי שסובלן מכאבים כאלה צריך לעבור סדרה של בדיקות וזה כולל : 1. בדיקות דם 2. גסטרוסקופיה 3. סונאר בטן עליונה 4. בליעה תחת שיקוף של הבטן העליונה 5. CT בטן עליון 6. בירור זה צריך להיות במסגרת מרפאת השמנת יתר - מעקב- בבית החולים שבו עברת ניתוח . אשמח לייעץ במסגרת מרפאת השמנת יתר אצלנו בהלל יפה - בכבוד רב

לכאבי בטן אחרי ניתוח בריאטרי יש סיבות שונות . כל חולה עם כאבים כאלה חייב לעבור בירור מלא . עדיף הבירור שיבוצע בהמלצות הרופא המנתח . הבדיקות כוללות : 1. בדיקות דם 2. סונאר בטן עליונה 3. גסטרוסקופיה 4. בליעת תחת שיקוף 5. CT בטן . אנו מוכן להעריך מצבך במסגרת מרפאת השמנת יתר במרכז רפואי הלל יפה . יום טוב

תודה רבה אשמח להגיע, אתאם ואגיע

14/03/2020 | 08:54 | מאת: דליה

לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח מיני בייפס . לאחרונה התגלתה לי בעיה לבבית והרופא נתן לי כדורי ליטורבה 40 וכן כדורי מיקרופירין 100 ברצוני לדעת האם לא קיימת בעיה לקחת אותם בעקבות ניתוח המעקף שעברתי. תודה דליה

לאחר ניתוח מעקף קיבה חלק יכול להתרחש שנוי בספיגת חלק מהתרופות . בחלק מהתרופות אנחנו יודעים ובחלק אנחנו לא יודעים . בקשר לתרופות שרשמת אני מציע לפנות לרוקח או לרופא לב שימליצו על המינון . יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

לאחר ניתוח מעקף קיבה יכול להתרחש שנוי בספיגת חלק מהתרופות . בחלק מהתרופות אנחנו יודעים השנוי, ובחלק אנחנו לא יודעים . בקשר לתרופות שרשמת אני מציע לפנות לרוקח או לרופא לב שימליצו על המינון . יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

12/09/2019 | 12:50 | מאת: אסתר

שלום אני לפני ניתוח קיצור קיבה והדבר שאני הכי מפחדת ממנו זה להוציא את הנקז רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל תשתוש הרדמה לזמן הוצאת הנקז

אני לא נוהג להשאיר נקז לאחר ניתוח שרוול אלה במקרים מיוחדים . הוצאת הנקז לרוב לא כואבת הרבה אך תמיד נתן לבקש אנלגטיקה לפני הוצאתו בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

29/08/2019 | 14:44 | מאת: אורית

אני אמורה לעבור ניתוח מעקף יש לי 2 התכייבויות לאחר בדיקה ביאובסית קיבלתי תשובה ש יש לי חיידק הליקובקטר פילורי מקבלת טיפול תרופתי האים יש עם זה בעיה?

אני נוהג לטפל בהליקובקטר ולגרום לארדיקציה שלו לפני ניתוח מעקף קיבה.

19/08/2019 | 08:17 | מאת: אורית

עברתי בדיקה גסטורסרופיה אשר הראתה שתי התכיביות בקיבה דיסטאלית נלקחו סיופסיות אנטרום קיבה העם ניתוח מעקף יכול להיות בעיה? תודה מראש

בוקר טוב מנותחי מעקב קיבה עם השקה אחת יכולים לסבול מכאבים ברום הבטן בגלל רפלוקס מרתי . כל השקה יכולה לפתח כיב . אבל יש סיבות אחרות גם לכיבים בעקר אם מדובר ביותר מכיב אחד . חשוב תשובת הביופסיה . אני בטוח שהגסטרואנטרולוג יזמין אותך לקבלת התשובה . אני מציע לחזור לגסטרואנטרולוג שבצע הגסטרוסקופיה ולהיטות בקשר עם הכירורג המנתח בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי

עברתי בדיקה גסטורסרופיה אשר הראתה שתי התכיביות בקיבה דיסטאלית נלקחו סיופסיות אנטרום קיבה העם ניתוח מעקף יכול להיות בעיה? תודה מראש

בוקר טוב מנותחי מעקב קיבה עם השקה אחת יכולים לסבול מכאבים ברום הבטן בגלל רפלוקס מרתי . כל השקה יכולה לפתח כיב . אבל יש סיבות אחרות גם לכיבים בעקר אם מדובר ביותר מכיב אחד . חשוב תשובת הביופסיה . אני בטוח שהגסטרואנטרולוג יזמין אותך לקבלת התשובה . אני מציע לחזור לגסטרואנטרולוג שבצע הגסטרוסקופיה ולהיטות בקשר עם הכירורג המנתח בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי

19/06/2019 | 10:38 | מאת: דוד

למה הניתוח הזה שקיים כבר למעשה מעשור בארה"ב לא מבוצע בישראל?

אכן מחלת ה GERD היא מחלה נפוצה אך הטיפול הוא לא תמיד כירורגי . הטיפול תלוי , בין היתר, בדרגת הרפלוקס , השנויים בוושט כתוצאה ממנו , נוכחות בקע סרעפתי או לא . בגלל רפלוקס מקובל לטפל ב PPI . בחלק מהחולים גם ניתוח פונדופליקציה . אני אישית לא מכיר כירורג בארץ שעושה ניתוח מסוג LINX . זאת פרוצידורה מבוססת על הנחת חלקים של מגנט בגובה החלק התחתון של הושט והמטרה שלהם למנוע חזרה של תוכן קיבה לוושט בקשר לשאלתך : כל פרוצידורה צריך להבין אותה טוב לפני ביצועה, לדעת לעשות אותה ולדעת טוב הסיבוכים האפשריים שיכולים להתפתח לאחר הניתוח . תשאל בעוד מרכזים רפואיים בארץ אם מישהוא מבצע הפרוצידורה הזאת . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

שלום רב אני בת 35 גובה 173 משקל כ120 ק"ג מעונינת לעבור ניתוח בריאטרי אך לצערי הפסיכיאטרית שלי אמרה שלא תאשר לי (אני מטופלת בסרנדה 100 מ"ג כבר כמה שנים)מה אני יכולה לעשות?

חלק מהכנת המועמדים לניתוח בריאטרי היא הערכת פסיכיאטר . המטרה להערכת זאת היא עזרת והגנת המועמד לניתוח . הפסיכיאטר מתבקש להעריך אם המועמד לניתוח יכול לחתום על הסכמה מדעת , מסוגל לשנות הרגלי אכילה , אם יש צורך בשנוי תרופות פסיכיטריות או שנוי מינון . הוא מתבקש להעריך הנזק הנפשי של הניתוח על החולה ולהעריך טוב הציפיות של המועמד לאחר הניתוח. יש מצבים שהניתוח מסכן המנותח מבחינה נפשית והמערכת חייבת להיות מוכנה ולמנוע נזק עצמי. מכאן חלק מהמועמדים לניתוח חייבים בהערכת ואישור פסיכיאטר לפני ההתערבות. בהצלחה ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

אני גם נוטלת סרנדה כמה שנים 250 מג כל יום והפסיכיאטריה נתנה לי אישור לעבור את הניתוח ואפילו המליצה הפחד שלי אם זה באמת לא יפגע בי

23/09/2017 | 02:03 | מאת: רואא

שלום בת 20 , עברתי ניתוח מיני מעקף לפני חודשיים הייתי שוקלת 122 עםBMI= 45 אני יורדת באופן מאוד איטי לא מרגישה שיש הגבל אני אוכלת כל סוגי האוכל מבלי הרגשה של כאבים , הקאות או בחילות האם זה נורמלי ? אני מפסיקה לאכול כי אני פוחדת להמשיך לא מרגישה שובע ! תמיד רעבה ! אני פוחדת אני אוהבת אוכל מבלי גבולות יש לי פחד שלא ארד במשקל ואשמין בחזרה אני עושה כל האפשר ולא מצליחה ! תעזור לי בבקשה מה לעשות ? מה הפתרון ?

שלום לך יש מנותחים שיורדים במשקל בצורה איטית והירידה בסוף היא טובה. חודשיים עוד מוקדם לקבוע התוצאות של ניתוח זה . המנותחים ממשיכים לרדת במשקל כששה חודשים וחלק גם ממשיך לרדת לאחר מכן . כמות וסוג האוכל הוא גורם חשוב לתוצאות החיוביות של הניתוח. אני מציע שתפני למראפת השמנת יתר להערכת והדרכת הדיאטנית וגם להערכת המנתח. בהצלחה

בעלי עשה ניתוח שני מיני מעקף ובימקום לרזות רק משמין מה אפשר לעשות אפילן לביקורת אצלך ואצל הדיאטנית לא מעוניין להגיע מה אפשר לעשות כדי לעזור לו לרזות הוא אומר שהו יכול לאכול ואין לא מיגבלה מתי לעצור עים אפשר לקבל הדרכה ואני יעזור לו תודה מראש

שלום רב המצב של בעלך הוא לא רגיל . בדרך כלל המנותחים יורדים במשקל . לפעמים הירידה היא איטית . בניתוח זה משלבים שני גורמים של ירידה במשקל שהם רסטריקציה ושל תת ספיגה . האיש חייב להגיע להערכה במרפאת השמנת יתר . נא לשלוח אותו למרפאת השמנת יתר כולל בדיקות דם של רוטינה רחבה ופורפיל הורמונאלי . בכבוד רב

לקריאה נוספת והעמקה
03/04/2016 | 11:10 | מאת: לילך

האם בניתוח טבעת יש גם בעיה של עודפי עור?

שלום לך . גם אם תהיה ירידה במשקל גדולה לאחר ניתוח טבעת עלול להופיע עודפי עור . עדיף להתיעץ עם הכירורג הפלסטיקאי . בהצלחה

01/02/2016 | 18:46 | מאת: מלחם ראידה

מרחבא ד"ר גמאל בדי אסאלק אנא במשקל 98 והגובה 1.63 וקדמת אעמל כריתת קיבה בהיק משקל בגדר אעמל ו סואל תאני אזא בתתעאמל מע כללית פלאטינום

בוקר טוב . אם אין מחלות נלוות את לא עומדת בקרטריונים שמאפשרים ניתוחי הרזיה . ה BMI שלך 36.9 . צריך להיות 40 ומעלה או מעל 35 עם מחלות נלוות להשמנת יתר . אני כן מנתח דרך המושלם . סליחה על האיחור הגדול . רק עכשיו ראיתי ההודעה. ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

24/10/2015 | 17:46 | מאת: רחלי

שלום רב, אמי בת 73 עברה ניתוח להסרת שומן בירכיים (צורת אגס, גובה 154, משל 62).נשאבו ממנה 900 מיליגרם שומן. הניתוח בוצע לפני 10 ימים ונראה היה שיש ירידה כמה ימים לאחר הניתוח. אולם היום נראה היה שהמצב חזר לקדמותו. יצוין כי לא היה שום שינוי בתפריט הקבוע שלה שהינו דל קלוריות . האם יש סיכוי שהמצב בירכיים ישתפר? האם יש סיכוי שהשומן באם יחזור יחזור לבטן?מדובר במצב טבעי של בטן שטוחה. תודה!

שלום רחלי . מדובר בתחום הכירורג הפלסטיקאי. כדי לקבל תשובה מדוייקת יותר אני מציע שתפני אליו. ההשמנת יתר בבטן היא מצב של השמנה . בחלק מהאנשים שמנים או עם עודף משקל השומן מופיע בבטן וזה בעקר אצל אנשים עם השמנה מרכזית , ובחלק מופיעם בירכיים ובעקוזיים שזה סוג אחר של השמנה . עדיף שתבקרי במרפאת השמנת יתר לצורך הערכה אנדבדואלית כלפיך. בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

24/10/2015 | 11:13 | מאת: אוהד

1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו'). ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך. 2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל. עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו. השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים? תודה

לום אוהד . טוב שאתה לא שמן . בנושא השאלה הראשונה : שתיית אלכוהול לא בריאה . גורמת להרבה בעיות כולל פגיעה בכבד , פגיעה בקיבה וגם במערכת העצבים בנוסף להרבה צרות אחרות שאני בטוח ששמעת עליהן . אני לא חושב שנתן לענות במדויק מה יותר גרוע , האלכוהול או האוכל המתוק והלא בריא . כדי שתקבל ששניהם לא בסדר ואתה צריך לגשת לדיאטנית שתדריך אותך בשני הדרכים . בנושא השאלה השניה : נזק מאוכל לא בריא וגם מאלקוהול בדרך כלל מתפבטא כעבור זמן . ז"א בהתחלת הנזק הבדיקות לא תמיד מראות סטיה מהערכים התקינים למרות שנזק מתחיל להגרם . אני מציע אוכל בריא ולהפסיק אלכוהול . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

01/08/2015 | 20:57 | מאת: לימור

שלום דר אני עם srvg כ17 שנה,מעוניינת בהוצאת טבעת וניתוח מיני או מעקף קיבה.אני מבוטחת בכללית פלטינום בלבד.מבקשת את הצעתך לגבי סוג הניתוח והיתנהלות

שלום לימור . חולה לאחר SRVG מלפני הרבה שנים מפתח לפעמים הצרות במעבר בגובה הטבעת . לא ברור לי למה את רוצה לעבור לניתוח אחר . תבקרי במרפאת השמנת יתר כאן עם כל המסמכים הנמצאים בידך ונדבר ספציפית עליך והניתוח המוצע אם יש צורך כולל סיכויי הצלחה וסיבוכים אפשריים . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

16/07/2015 | 20:14 | מאת: ענבר גאלי

היי דר גזמוואי, עברתי לפני שבועיים ניתוח בשיטה לפרוסקופית כריתת מעי פתיחה של 7 סמ לפרוטומית באיזור הבטן התחתונה, האם ייתכנו כאבים באזור הבטן התחתונה עד כדי כל שאני מתקפלת וקשה לי ללכת זמן ממושך וזקוף. אודה לך מאוד על תשובך המהירה, והאם אתה מקבל באחת הקופות?

בוקר טוב. רק חזרתי מהחופש . את מתארת כאב עוויתי שבועיים לאחר ניתוח . לא ברור לי אם כל הניתוח עבר בשיטה לפרוסקופית או היה מעבר לגישה פתוחה . מה היה בניתוח. חשוב לבדוק הבטן ולהתרשם ממספר נתונים : מצב הצלקת , מצב הבטן , אם היא נפוחה ואם קיים סימנים של גרוי פריאוניאלי , עצירות? עליה בחום , ספירת הדם. יש צורך בבדיקת הבטן וקרוב לוודאי לבקש בדיקות הדמיה . אני מציע לך שתגשי לכירורג שנתח אותך . בשמחה אקבל אותך במרפאות מרכז רפואי הלל יפה . אם הבעיה עדיין קיימת נא לעדכן אותי על הפרטים הנ"ל . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

24/07/2015 | 12:33 | מאת: ענבר גאלי

היי דר גזמוואי, אני אגלה לך שניתחת אותי לפני כשנה. הניתוח האחרון שעליו אנחנו מדברים בוצע בשיטה לפרוסקופית ללא מעבר לגישה פתוחה אבל בוצע חתך באורך 7 סמ באזור הבטן התחתונה בנוסף לגישת הלפ. הכאבים פחתו, אבל היה לי נקז מלעורי 10 חודשים שהוכנס בהוראתך, ובניתוח האחרון שהוציאו לי אותו , לא סגרו אותו בכוונה שייסגר לבד. והחור עצמו נורא כואב. תוך כמה זמן אמור חור כזה להסגר? מודה לך.

29/06/2015 | 04:07 | מאת: דין

שלום אני בן 25 ניתוח הזעת יתר בפנים בו צורבים את החלק התחתון של T1 ו T2 הניתוח כרוך בסכנות של הורנר סינדרום , הבעיה מציקה ומפריעה לי מאוד בחיי היום יום בלימודים בעבודה בכל מקום ואיני יודע מה לעשות . האם ידוע לך על ניתוחים מסוג זה ,או על מטופלים שעברו ספציפיפת אותו תהליך תודה . אני מבין את הנתונים היטב של הניתוחים האלו מהמון ביקורים אצל רופאים וכירוגים , והסכנה של ההזעה המפצה שיכולה להיות קשה-עד קשה מאוד , ואף בלתי נסבלת אך בכל זאת ארצה לדעת אם הניתוח כמו שציינת בו עולים מעלה יכול לפתור את בעית הפלאשינג הלא רצוי ב פנים . והאם ישנה תרופה לפתור הבעיה. והאם בוצעו במחלקתכם ניתוחים כאלו בעבר ועברו בשלום . ואם לוקחים את הצד השלילי של המקרה האם ניתן לתקן הורנר אחרי ניתוח שכזה ולחזור לפעילות הרגילה של לפני הניתוח . אודה לך דוקתור על העזרה .

שלום דין ניתוח של ספמטקטומיה בגלל הזעת יתר בכפות הידיים ובבתי השחי הוא טיפול טוב עם מעט מאוד סיבוכים מחוץ להזעה קומפנסטורית . אנחנו בהלל יפה מבצעים הניתוח הזה עם תוצאות טובות מאוד . בקשר להזעה בפנים לא נכלל במצבים שאנחנו מטפלים בהם וצריך להזהר מהסיבוך של הורנר שהזכרת . תיקון של הורנן מבוצע ע"י פלסטיקאים של הרמת עפעף אך השנוי באישון לא נכלל . אתה צריך לשקול בכובד ראש הדבר הזה ולפני הכל להתיעץ עם רופא פנימי/אנדקרינולוג בגלל ההזעה בפנים . בהצלחה ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

18/06/2015 | 22:37 | מאת: דאנה

האם זה הגיוני 250 סוכר ??לאחר מעקף קיבה

שלום דנה מעקף קיבה הוא ניתוח טוב לחולה סוכרת אך אף פעם לא נוכל להבטיח שהסוכרת נעלימת . אני מציע ביקורת אצל הצוות המנתח והדיאטנית לצורך הערכה של מצבך כולל הערכה של הניתוח שעברת . אם עברת הניתוח אצלי נא לקבוע מועד ביקור במרפאת השמנת יתר . בהצלחה ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2015 | 22:15 | מאת: לנוי

שלום לך דר...יש לי שתי שאלות...ראשית, האם חוסר ברזל וויטמין D משפיע על הניתוח בקיצור קיבה( למרות שאני לוקחת תוספות מהן) ושנית, האם הערכות מרופא נשים,קרדיולוג,אנדוקרונולוג,דיטאנית ופסיכיאטר מספיקות ! או שצריך גם הערכות מנפרולוג ,אורטופד נוירולוג ובדיקת שינה ?

ראי תגובה קודמת. המשך יום טוב . בכבוד רב

10/06/2015 | 22:02 | מאת: לנוי

שלום לך דר ... יש לי שתי שאלות... ראשית , האם חוסר ברזל וחוסר ויטמין D משפיע על הניתוח( למרות שאני לוקחת תוספות לברזל ולויטמין) ...שנית, בשביל הוועדה בהלל יפה צריך להביא הערכות מנפרולוג,אורטופד,נוירולוג,גיניקולוג ובדיקת שינה? או שמספיק פסיכיאטר ,דייטאנית,אנדוקרונולוג,מפשחה,קרדיולוג ונשים?

בוקר טוב . מומלץ תיקון חוסר ברזל לפני הניתוח וגם חוסר ויטמין D . לא תמיד מצליחים לתקון החוסר . לוועדה יש בדיקות והערכות לכולם ויש עוד הערכות אחרות לחלק מהמועמדים . הערכות אלה תלויות במצבו של המועמד והערכת הכירורג הבריאטרי לפני קביעת מועד וועדה . נא לקבוע ביקור במרפאת השמנת יתר ונשקול ההערכות האלה בצורה ספציפית אליך. בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

01/06/2015 | 15:16 | מאת: מ מוראד

BMI 41 רמת איזון סוכר 15 . במצב הזה ביצוע ניתוח קיצור קיבה מהווה סכנה על חיי ?

בוקר טוב . אתה עומד בקרטריון לניתוח הרזיה בגלל BMI 41 קודם אתה צריך לשמוע מהרופא הרופא המנתח על סיכויי הצלחה וסיבוכים אפשריים . המוגלובין מסוכרר שמהווה סמן לרמת איזון סוכרת חשוב בניתוחים אלה , אם אתה מתכוון שרמתו 11 זה אומר שהסוכרת אצלך לא מאוזנת בכלל . עדיף שתאזן אותה לפני הניתוח אם אתה מצליח . יש גישה לאחרונה לדחות הניתוחים האלה עד הורדת הרמה כמה שקרוב לתחום הנורמה . בהצלח ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

לקריאה נוספת והעמקה
28/05/2015 | 09:28 | מאת: שירה

כמה זמן לאחר לידה (בניתוח קיסרי) ניתן לעבור ניתוח לקיצור הקיבה?

בוקר טוב . שליחה על האיחור . מומלץ לתכנן הריון לאחר שנה שנה, וחצי מניתוח הרזיה . הכל לאחר הערכה ע"י הרופא המנתח ועל ידי הדיאטנית ובתיאום עם רופא גיניקולוג . בהצלחה . ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

בוקר טוב וסליחה על האיחור . מומלץ לתכנן הריון כעבור שנה , שנה וחצי לאחר ניתוח בריאטרי . תמיד לאחר תיאם עם רופא מנתח ועם דיאטני. בנוסף הערכת רופא נשים . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

19/05/2015 | 16:31 | מאת: שאול

האם בניתוח למניעת הזעת יתר בכפות הידיים מנתקים עצב שונה מזה שמנתקים בניתוח למניעת הסמקה בפנים? או שמדובר באותו עצב שמשפיע על שתי התופעות- הסמקה וגם הזעה?  

בוקר טוב וסליחה על האיחור . סמפטקטומיה - ניתוק בשרשרת העצבים הסמפטטיים בגובה חוליות גבוהות בבית החזה - נותן תוצאות טובות מאוד לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים . אין לי נסיון בטיפול בהסמקה בפנים . תתיעץ עם רופא משפחה ואנדקרינוג לנושא . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי

שלום ד"ר אני סובל מהזעת יתר בכפות ידיים ומהסמקה בכל הפנים בכל פעם שאני מתרגש ממשהו קטן ובעיקר זה קורה שחם לי אז ההסמקה נהיית יותר חזקה והעניין הזה מציק לי. יכול להיות סיכוי שאם אני יעבור ניתוח להזעת יתר בכפות הידיים אז גם ההסמקה בפנים תרד לי?

בוקר טוב וסליחה על האיחור . הזעה בכפות הידיים נתן לטפל בה ע"י ניתוח סמפטקטומיה בגישה מזער פולשנית דרך כניסה מבתי השחי לחלל שעוטף הריאות . התוצאות טובות מאוד . נושא ההסמקה בפנים אני לא יכול לענות אם יושפע חיובית מניתוח המספטקטומיה להזעת יתר בכפות הידיים . אם ההזעה כן מפריעה אני מציע הניתוח הנ"ל. בהצלחה . ד"ר ג'זמאוי

18/08/2015 | 09:12 | מאת: מקסים

שאלה: עברתי את הניתוח המדובר לפני כ - 7 שנים. התוצאה של הניתוח היא שהפסקתי להזיע בבית שחי ובכפות הידים. אבל, ישנה הזעה מוגברת בכל חלקי הגוף. האם אפשר לעשות ניתוח תיקון למצב הקיים? זאת אומרת להחזיר הכל לקדמותו? או שזה בלתי הפיך?

16/05/2015 | 14:31 | מאת: אייל

שלום דוקטור אני שנה וקצת לאחר ניתוח מעקף כיבה ירדתי יפה בדיוק מה שרציתי באחרונה התחלתי לעלות במשקל אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר עליתי מהניתוח 5 קג אני דואג

בוקר טוב אייל . מצטער על האיחור . עליה במשקל לאחר ניתוח מעקב קיבה נצפאת באחוז מסויים מהמנותחים . מעקב צמוד ומסודר במרכז שבו נותחת אצל הכירורג ואצל הדיאטנית חשובים מאוד . ביחלק שנוי בהרגלי אכילה מהווה גורם רציני לעליה במשקל , למשל אנשים שמתחילים לאכול ממתקים או לנשנש . פעילות הספורט בצורה מסודרת ומבוקרת היא חשובה . אני מציע שתיצור קשר עם הצוות שנתח אותך ולהכנס למסלול של מעקב מומלץ במנוחים בסוג זה של ניתוח . בהצלחה ד"ר ג'זמאוי

לד"ר ג'זמאוי שלום רב וחג שמח, מאוד אודה לך אם תוכל לענות על השאלות הבאות. אני מועמד לניתוח בריאטרי ולאחרונה סיימתי את כל הבדיקות המקדמיות. כעת אני עובר לשלב הבאה שהוא הופעה בפני ועדה בריאטרית או של קופת החולים שלי או של בית חולים שבו אעבור את הניתוח ובחירת המנתח. אציין שמבחינת הקריטריונים אני עומד בתנאים לביצוע הניתוח (סוכרת וBMI מעל 35) לאחר בדיקה מאוד קפדנית ארוכה ומקיפה של כל החלופות החלטתי שסוג הניתוח היחידי המתאים לי ושאהיה מוכן לבצע הוא שרוול בשיטה לפרוסקופית. לכן הופתעתי לגלות במהלך שאלה אקראית למוקד הניתוחים של בית החולים בו אני מעוניין לבצע את הניתוח (אסותא) שיש מקרים בהם המנתח יכול להחליט בעת תחילת התהליך עצמו (ובעצם לאחר החולה כבר מורדם ואינו יכול להביע דעה) שעקב סיבות ונתוניו הרפואיים של החולה, לא ניתן לבצע את הניתוח בשיטה לפרוסקופית ובמקום יש בעצם לבצע פתיחה מלאה של הקיבה. עבורי, ניתוח קיבה רגילה הוא דבר שלא בא כלל בחשבון (אלא אם כן יש צורך קליני ברור ומיידי ומטרה ממוקדת כמו הסרת גידול וכו'). אני כמובן אבדוק את הנושא עם הרופא המנתח המיועד בעת קביעת התור איתו אבל ברמה הכללית מאוד אשמח אם תוכל לענות על השאלות הבאות: 1. מהן הסיבות/נסיבות בהן מנתח עלול לקבוע שיש לעבור משיטה לפרוסקופית לניתוח מלא? 2. מה השכיחות של מקרים כאלו? 3. האם נהוג/אפשרי לסכם עם הרופא המנתח מראש שהוא לא יעבור משיטה לפרוסקופית לפתיחה מלאה ופשוט יסיים את ההליך מבלי לבצע פעולה כירוגית כלשהי? או שהחתימה של מטופל על הסכמה לניתוח מאפשר למנתח שיקול דעת מלא ומוחלט באשר לדרך שבו הניתוח יבוצע. אציין בנוסף שבמסלול שבו הייתי רוצה לבצע את הניתוח – אסותא שהוא בעצם בית חולים פרטי – מעבר כזו יהיה כרוך גם בעלות נוספת וגם את זה אני לוקח בחשבון. כאמור, מאוד אודה לך אם תוכל להבהיר את הסוגיות הללו עבורי. בברכה, אליהו

שלום רב. ניתוח שרוול קיבה מבוצע בשיטה לפרוסקופית אלה אם : תכנית לא נתן לבצעו בשיטה זאת או הופעת סיבוכים שלא נתן לשלוט בהם אלה בצורה פתוחה . לרוב המוחלט הניתוח מבוצע בשיטה לפרוסקופית . אתה צריך לפגוש המנתח שלך וממנו תקבל אחיזוי ההצלחה וסיכויי הפתיחה . בהצלחה

25/03/2015 | 21:12 | מאת: קריסטינה

שלום אני בת 28 אם מטר 68 - שוקלת 100 קילו אני מעונינת לעשות קיצור כיבה ! אני יודעת שי יש איזה שהוא מדדים לזה ! ,הכוונה לעשות דרך הקופה שלי ב מכבי ! איך ניתן לדעת כמה קילו בנאדם צריך להיות ! בישביל שיקבל את הטיפול !!..... תעזרו לי בבקשה רוצה לדעת בישבילי !! תעזורו לי בבקשה ! או אם אפשר לתת הכוונה בנושא ! תודה

שלום קריסטינה. ה BMI שלך 35.4 . אם אין לך מחלות נלוות להשמנת יתר , כמו סוכרת, יתר לחץ דם , שומנים גבוהים בדם וכולי , את לא עומדת בקרטריונים לניתוח הרזיה . אני ממליץ הפניתך לדיאטנית

16/03/2015 | 17:39 | מאת: יסמין

שלום לכולם, אנחנו יסמין ונעמה עושות מחקר בנושא הפרעות בשינה ורווחה נפשית ונשמח אם תמלאו את השאלון בלינק המצורף. השאלון הינו אנונימי ומיועד לנשים וגברים כאחד. בתוצאותיו ייעשו שימושים סטטיסטיים בלבד, תודה מראש. https://docs.google.com/forms/d/1Atpbo5JGe47iu3BPRd6E-zmbr97AiCK3r_oLxqQkfFY/viewform

שלום רב. אנחנו גם עושים מחקר כזה . בהצלחה . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

12/03/2015 | 10:35 | מאת: רונית

בת 56 ,.לפני -7-8 שנים הורדתי ממשקלי כ 25 קילו בדיאטה מסודרת בפיקוח דיאטנית . אבל לצערי , בשנתיים-שלוש האחרונות כבר עליתי כ 15 קילו ויותר וכמעט הגעתי למשקל ההתחלתי שלפני הדיאטה הגדולה . משקלי כיום הוא 80 ק"ג. לאחרונה אני עולה במשקל למרות שאני מנסה בכל כוחי לשמור על תזונה נאותה. אני עושה פעילות ספורט יומיומית במכון כושר אבל עדיין לא מצליחה לרזות. לאחרונה אני שוב בפיקוח דיאטנית , אך ללא הצלחה מרובה . לפי נתוני המשקל והגובה אני אמורה לרדת בסביבות 25 ק"ג (גובה 1.54 משקל 80 = 34 B.M.I) איני מאמינה שאצליח לרדת 20-25 ק"ג על פי שיטת הדיאטה הקונבנציונלית. אני מטופלת בתרופות ללחץ דם, (לא תמיד בהצלחה) וכן גבולי בערכי הסוכרת והכולסטרול, סובלת מטריגליצרידם בדם , הפרעות בנשימה במהלך השינה (לאחר בדיקת מכון שינה- דום נשימה בדרגה בינונית) צורך להירדם באמצע היום, הזעה מוגברת , קשיי נשימה במאמץ (עלייה במדרגות, הליכה במדרון ) בעבר "כבד שומני" (אינני יודעת את המצב נכון לעכשיו) , כאבי ברכיים ועקב (סוג של דורבן) ורקע משפחתי של מחלות לב.. האם יש ניתוח לקיצור קיבה (סוגים ) שאוכל לבצע כדי למנוע את העליה במשקל? האם עלי "להמתין" עד שאעלה במשקל כדי לקבל עזרה? אודה מאוד לעזרה!!!!

שלום רונית. מבחינת קרטריונים את נמצאת מתחתת ל 35 וזה לא מקנה לך אישור לניתוח בריאטרי . המעקב והטיפול ע"י דיאטנית חשוב מאוד . גם חשוב נושא הספורט המסודר והמודרך . אני גם מציע שתהיי במעקב במרפאת השמנת יתר . המשך יום נעים . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

20/02/2015 | 21:57 | מאת: שמן

שלום רב, לפני כ 10 שנים הורדתי ממשקלי כ 40 קילו בדיאטה מסודרת ובקבוצת תמיכה. בשנתיים-שלוש האחרונות כבר עליתי כ 15 קילו ויותר. אני חסר אונים לחלוטין בהתמודדות עם המשקל - לאחרונה אני עולה במשקל ואובד עצות! בשנים האחרונות ניסיתי דיאטות רבות כולל טיפול תרופתי ודיאטות "קסם" וכן קבוצות תמיכה ודיאטנית באופן מסודר. בקופת החולים לא ממש יכולים לעזור לי. ה bmi שלי הוא 34 (שוקל 110 גובה 178) ואני מטופל בתרופות ללחץ דם, וכן גבולי בערכי הסוכרת והכולסטרול (אבי ואחי חולי סוכרת). האם יש טיפול בריאטרי שאוכל לבצע כדי למנוע את העליה במשקל? האם עלי "להמתין" עד שאעלה במשקל כדי לקבל עזרה? האם יש לך רעיון טוב (אני מוכן להעז ולעשות פעולות "אמיצות" כדי לרדת במשקל)? בבקשה רק לא המלצה נוספת ל"תזונה מאוזנת" ופעילות גופנית... אודה מאוד לעזרה!!!!

שלום רב יש הוכחה שאתה יכול לרדת במשקל בטיפול שמרני כי עשית את זה . אתה עדיין לא נמצא בקרטריונים של ניתוח בריאטרי . ה BMI צריך להיות מעל 35 עם מחלות נלוות . לדעתי אתה צריך להיות במעקב מסודר אצל דיאטנית וגם אני מציע לך שתהיה במרפאת השמנת יתר . בכבוד רב

27/12/2014 | 22:21 | מאת: רועי

אני בחור בריא בן 25. אני אוכל רק אוכל בריא ולא נוגע בפחמימות בכלל לא לחמים ובצקים. אני רזה מאוד. אני אוכל ביום פחות מ-1000 קלוריות. האם הבדיקות שלי טובות? CHOLESTEROL 232.2 mg/dl TRIGLYCERIDES 142 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 41 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 162.8 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL 191 mg/dl

בוקר טוב בדיקות המעבדה מראים רמות גבוהות של שומנים בדם שבטח אתה יודע . אני ממליץ קודם התיעצות וטיפול אצל דיאטנית . תמיד אפשר לבקר במרפאת השמנת יתר כאשר הBMI מעל 35 עם מחלות נלוות או מעל 40 ללא מחלות קשורות . תפנה קודם לרופא המשפחה ולדיאטנית. יום טוב

27/10/2014 | 17:50 | מאת: havahava

שלום כאחת שיש לה טבעת לקיצור קיבה עשיתי בדיקות בחו"ל והתוצאה אומרת distal esophagus בבקשה מה זה אומר ומה הטיפול שצריך לעשות בתודה מראש חוה

מדובר בחלק המרוחק של הושט . משפט זה צריך להיות עם עוד הגדרה בכדי להבין מה המסר . הטבעת מולבשת בד"כה במעבר בין הDISTAL ESUPHAGUS לקיבה . לפעמים יש הרחבה של הושט הדיסטאלי בגלל הצרות , לפעמים יש גלישה של הקיבה דרך הטבעת בגובה הושט הדיסטאלי . אם את מעוניינת בעוד הסבר נא לרשום בדיוק המוסגים שאת שומעת ובכל זאת אני בטוח שהכירורג שאיתו את במעקב בריאטרי יסביר לך הכל . המשך יום יטוב . ד"ר ג'זמאוי

24/08/2014 | 22:33 | מאת: דיאנה

שלום, ברצוני לדעת האם יש אפשרות לעבור ניתוח שרוול ללא התוויה רפואית, מסיבות קוסמטיות הקשורות בתעסוקה המקצועיות, כאשר הBMI תקין מבחינה רפואית אבל ויזואלית הינני בעלת מראה ממוצע-מלא והעבודה שלי דורשת ממני להיות רזה (רקדנית מקצועית). האם יש אפשרות לעבור את הניתוח באופן פרטי ומה הן העלויות? תודה מראש :)

סליחה על האיחור . לא נתן לבצע ניתוח בריאטרי לא לפי הקרטריונים . כנראה את לא עומדת בזה . נא לפנות לדיאטנית.

22/05/2014 | 22:07 | מאת: חנין

לד"ר גזמאוי שלום היום ביצעתי בדיקות דם חדשות אני מעוניית שתראה אותן ותסביר אם אני עדיין עומדת בתנאים כולסטרול 169 שומנים 352 HDL 46 NONHDL 123 אשמח לקרוא תגובתך אגב אני הזמנתי תור אצלך בחודש יולי הקרוב כי אני מעוניינת שתנתיח אותי אם הכל הלך בסדר בעזרת השם

בוקר טוב חנין עניתי לך קודם דרך הנייד שלי , יכול להיות שזה לא הגיע . אחזור על התשובה : אם את מתכוונת לשומנים כאל TG כן את עומדת לדעתי בקרטריונים לקבל אשור על הניתוח . בכל זאת לא פעולה פשוטה ואת צריכה לקבל הסבר מפורט על כל מה שאת הולכת לעבור . בנתיים תכיני כל המסמכים ונעיין בהם כשאת מבקרת במרפאה . שיהיה לך יום טוב . ד"ר ג'זמאוי