הרמת משקל לאחר ניתוח מיני מעקף

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

04/08/2020 | 06:20 | מאת: שני

שלום, נאמר לי שלאחר הניתוח לא אוכל להרים לפרק זמן מסויים. יש לי תינוקת בת כ-6 חודשים. האם אוכל להרים אותה? לדוגמא, מהמיטה למשטח החלפה, מהסל קל לרכב... לא משהו ממושך, משהו קצר (1-2 דקות). רציתי לשאול לאחר כמה זמן ניתן להרים משקל? האם במידה וארים אותה זה יעשה נזק? מה לגבי פעילות ספורט (שחייה)?

שלום רק היום חזרתי מבידוד . מומלץ לא להרים יותר מחמשה ק"ג עד לחודשיים מיום הניתוח . הנושא הוא לא להפעיל שרירי הבטן חזק בכדי לא לגרום לבקע . כן את יכולה להרים התינוקת שלך בעדינות ורק עם חגורת בטן ובלי להפעיל שרירי הבטן . ספורט חזר מומלץ אחרי חודשיים מיום הניתוח . בתקופה לפני זה הליכה קלה במוגבלות הכאב . יום טוב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר