שלום,2 שאלות

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

24/10/2015 | 11:13 | מאת: אוהד

1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו'). ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך. 2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל. עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו. השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים? תודה

לום אוהד . טוב שאתה לא שמן . בנושא השאלה הראשונה : שתיית אלכוהול לא בריאה . גורמת להרבה בעיות כולל פגיעה בכבד , פגיעה בקיבה וגם במערכת העצבים בנוסף להרבה צרות אחרות שאני בטוח ששמעת עליהן . אני לא חושב שנתן לענות במדויק מה יותר גרוע , האלכוהול או האוכל המתוק והלא בריא . כדי שתקבל ששניהם לא בסדר ואתה צריך לגשת לדיאטנית שתדריך אותך בשני הדרכים . בנושא השאלה השניה : נזק מאוכל לא בריא וגם מאלקוהול בדרך כלל מתפבטא כעבור זמן . ז"א בהתחלת הנזק הבדיקות לא תמיד מראות סטיה מהערכים התקינים למרות שנזק מתחיל להגרם . אני מציע אוכל בריא ולהפסיק אלכוהול . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר