יעילות גלולות למניעת הריון לאחר מיני מעקף

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

29/06/2020 | 23:41 | מאת: רוית

שלום ד"ר. אני בת 37 ולפני 5 שנים עברתי ניתוח בריאטרי "מיני מעקף". ירדתי כ-35 ק"ג. הבנתי כי סוג ניתוח זה גורם לספיגה מופחתת של חומרים ולכן יש לקחת תוספי תזונה לכל החיים. מעבר לכך, אני לוקחת גלולות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור.האם אפשר לסמוך על כך שהגלולות ימנעו הריון ללא אמצעי מניעה אחר או שיש חשש בגלל ספיגת הגלולות לאחר ניתוח מהסוג שעברתי?

בוקר טוב לאחר ניתוחי מעקים קיימים שנויים והפרעות בספיגה בחלק מהתרופות . חלק מההפרעה ידועה וחלק לא ידוע . שנוי במינונים לא נקבע בחלק מהתרופות. בנושא הגלולות אני ממליץ התייעצות עם גיניקולוג ורוקח . יום טטוב

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר