הריון לאחר ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

14/05/2020 | 17:54 | מאת: רותם

שלום, אני 6 שנים לאחר ניתוח מעקף קיבה, שומרת על המשקל. כעת בהריון שבוע 16 ללא עליה במשקל. בשבועות האחרונים הקאות לאחר ארוחות בכמות סבירה שקודם יכולתי לאכול בלי בעיה. לא מדובר בבחילות/הקאות רגילות של הריון. האם מדובר בתופעה נורמלית לאחר ניתוח כזה?

שלום לך הריון יכול לגרום לבחילות והקאות .ממליץ הערכת רופאת נשים . גם ניתוח מעקף יכול לגרום לבחילות והקאות . יש סיבות אחרות להקאות. ממליץ גם שתפני למרפאת השמנת יתר לצורך קבלת אנמנזה, בדיקה גופנית , המלצה על בדיקות מצעבדה , בירור מתן מולטיוטיטמינים והחלטה על המשך בירור. מנותחים שלא מקבלים ויטמינים לאחר ניתוח בריאטרי לפעמים רמת ויטמין B1 יורדת אצלם וגורמת להקאות . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר