עמידה בקריטריונים - עזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

12/03/2015 | 10:35 | מאת: רונית

בת 56 ,.לפני -7-8 שנים הורדתי ממשקלי כ 25 קילו בדיאטה מסודרת בפיקוח דיאטנית . אבל לצערי , בשנתיים-שלוש האחרונות כבר עליתי כ 15 קילו ויותר וכמעט הגעתי למשקל ההתחלתי שלפני הדיאטה הגדולה . משקלי כיום הוא 80 ק"ג. לאחרונה אני עולה במשקל למרות שאני מנסה בכל כוחי לשמור על תזונה נאותה. אני עושה פעילות ספורט יומיומית במכון כושר אבל עדיין לא מצליחה לרזות. לאחרונה אני שוב בפיקוח דיאטנית , אך ללא הצלחה מרובה . לפי נתוני המשקל והגובה אני אמורה לרדת בסביבות 25 ק"ג (גובה 1.54 משקל 80 = 34 B.M.I) איני מאמינה שאצליח לרדת 20-25 ק"ג על פי שיטת הדיאטה הקונבנציונלית. אני מטופלת בתרופות ללחץ דם, (לא תמיד בהצלחה) וכן גבולי בערכי הסוכרת והכולסטרול, סובלת מטריגליצרידם בדם , הפרעות בנשימה במהלך השינה (לאחר בדיקת מכון שינה- דום נשימה בדרגה בינונית) צורך להירדם באמצע היום, הזעה מוגברת , קשיי נשימה במאמץ (עלייה במדרגות, הליכה במדרון ) בעבר "כבד שומני" (אינני יודעת את המצב נכון לעכשיו) , כאבי ברכיים ועקב (סוג של דורבן) ורקע משפחתי של מחלות לב.. האם יש ניתוח לקיצור קיבה (סוגים ) שאוכל לבצע כדי למנוע את העליה במשקל? האם עלי "להמתין" עד שאעלה במשקל כדי לקבל עזרה? אודה מאוד לעזרה!!!!

שלום רונית. מבחינת קרטריונים את נמצאת מתחתת ל 35 וזה לא מקנה לך אישור לניתוח בריאטרי . המעקב והטיפול ע"י דיאטנית חשוב מאוד . גם חשוב נושא הספורט המסודר והמודרך . אני גם מציע שתהיי במעקב במרפאת השמנת יתר . המשך יום נעים . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר