ניתוח מעקף חוזר אחרי שרוול

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

31/05/2020 | 21:44 | מאת: אורית

אני צריכה לעבור מעקף מלא שבוע הבא אחרי שעברו 3 שנים מאז השרוול, רזיתי כמעט 40 והעליתי 20, רציתי לדעת כי אני בת 42 האם הסיכונים גדולים יותר? מבחינת המעיים? ומה טווח ההרזיה בניתוח חוזר כזה?

שלום לך ניתוח בריאטרי חוזר כמו שאת הולכת לעבור בקרוב , כרוך באפשרות של סיבוכים יותר מאשר ניתוח ראשון . צריך לשחרר הדבקיות, לפעמים להקטין נפח השרוול. סיבוכים לאחר ניתוח בריאטרי חוזר לא גבוהים , פגיעה במעיים קיימת מבחינה תאורתית אך זה סיבוך נדיר מאוד , לאחר מעקפים בחלק מהמנותחים נפגעת ספיגת הברזל וזה גורם לאנמיה ולפעמים צורך מתן ברזל דרך הוריד . אני מניח שקבלת הסבר מפורט ע"י הרופא שינתח אותך , אם לא תבקשי ממנו הסבר . ירידה במשקל לאחר ניתוח מעקב בדרך כלל היא ירידה טובה וליותר זמן . בחלק תלוי בניתוח , גודל גדם הקיבה שנשאר , אורך לולאת המעי שעוקפים אותה או אורך הלולאה שנשארת מעבר להשקה השנייה שעובדת כלולאת ספיגה, תלוי גם בהתנהגות המנותח לאחר הניתוח - כמות וסוג האוכל- פעילות גופנית . תשמרי אחרי הניתוח על מעקב צמוד אצל המנתח והדיאטנית. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר