ניתוח LINX לטיפול ב-GERD

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

19/06/2019 | 10:38 | מאת: דוד

למה הניתוח הזה שקיים כבר למעשה מעשור בארה"ב לא מבוצע בישראל?

אכן מחלת ה GERD היא מחלה נפוצה אך הטיפול הוא לא תמיד כירורגי . הטיפול תלוי , בין היתר, בדרגת הרפלוקס , השנויים בוושט כתוצאה ממנו , נוכחות בקע סרעפתי או לא . בגלל רפלוקס מקובל לטפל ב PPI . בחלק מהחולים גם ניתוח פונדופליקציה . אני אישית לא מכיר כירורג בארץ שעושה ניתוח מסוג LINX . זאת פרוצידורה מבוססת על הנחת חלקים של מגנט בגובה החלק התחתון של הושט והמטרה שלהם למנוע חזרה של תוכן קיבה לוושט בקשר לשאלתך : כל פרוצידורה צריך להבין אותה טוב לפני ביצועה, לדעת לעשות אותה ולדעת טוב הסיבוכים האפשריים שיכולים להתפתח לאחר הניתוח . תשאל בעוד מרכזים רפואיים בארץ אם מישהוא מבצע הפרוצידורה הזאת . בכבוד רב ד"ר ג'זמאוי ג'מאל

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר