פרופיל + AMH

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

21/07/2014 | 13:15 | מאת: גילה

שלום, ב-8/07 ביקשתי את חוות דעתך על תוצאות הפרופיל ההורמונלי שלי- שנעשו ביום ה-5 למחזור (היום השלישי נפל על יום ששי..). זהו היה המחזור הראשון אחרי גרידה בשבוע 12.5 בגלל MISSED ABORTION 12/8. המחזור הופיע 25 יום לאחר הגרידה (בשנים האחרונות הוא תמיד של 25-26 יום). ESTRADIOL E2 - 269 pmol/L FSH - 7.50 IU/L LH - 3.20 IU/L ענית לי שהן נראות תקינות. כתגובה הוספתי שאני אמורה לעשות גם בדיקת AMH ואשלח את התוצאות לכשתגענה. אז הנה תוצאות הבדיקה הנוספת: AMH = 1.17 µg/l (יחידת המידה כאן שונה מהטבלאות הרגילות בהן הכל בננוגרם למיליליטר לערך זה, אבל בפרופורציה נראה לי שזה אותו הדבר). אני בת 46. ההריון (שהסתיים בגרידה) היה הריון ראשון וספונטני לחלוטין (לא עשיתי אף פעם שום טיפולים). ידוע לי שבגילי בדרך כלל ממליצים על תרומת ביצית. אבל לאור כל העובדות והמספרים הנ"ל ובידיעה של מגבלות גילי, האם יש מה לדבר על טיפולים או ניסיון ספונטני נוסף? מה דעתך? תודה רבה מראש!

22/07/2014 | 18:41 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לגילה שלום רב, למרות גילך הרזרבה השחלתית שלך היא טובה. אי לכך אין מניעה שתנסי להרות גם בהמשך באופן ספונטני. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

23/07/2014 | 12:08 | מאת: גילה

תודה רבה על תשובתך. זו הפתעה לטובה. אז בינתיים לא לנסות שום טיפולים הורמונלים? (אני אכן חוששת מהם...) וכמה זמן לדעתך, אני יכולה להרשות לעצמי לנסות ספונטנית ללא כל טיפול (לאור גילי המופלג...)? ואם בכל זאת אצטרך בהמשך, האם תמליץ על טיפולים הורמונלים להמרצת ביוץ או אכן תרומת ביצית? אני שואלת כי החשש המרכזי הוא הרי איכות הביציות בגיל זה (46..) וכאן הסטטיסטיקה עומדת לרעתי. אבל כמובן שאם יש סיכוי להריון ספונטני ובריא מביצית שלי זה בהחלט עדיף... כולם אמרו לי שעצם העובדה שנכנסתי להריון ספונטני וראשון בגילי ושהוא התפתח עד לאן שהתפתח היא כבר נס, ושאולי בגלל זה הוא נגמר כמו שנגמר. אז לאור העובדות, הבדיקות ותשובתך הקודמת, האם יש סיכוי כלשהו לילד בריא ו"ספונטני" ללא כל התערבות רפואית? ואם כן, כמה זמן לתת לזה צ'אנס? ושאלה אחרונה בהחלט - כמה זמן אחרי הגרידה אפשר לנסות שוב? תודה מקרב לב!

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות