שפעת והיריון

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

10/11/2013 | 12:07 | מאת: הדס

שלום אני בת 31 + 1 ומתכננת היריון שני בIVF לפני הכל, אציין שאני בריאה, בדר"כ ב"ה. (בעיית הפיריון אצל בן-זוגי). מעולם לא התחסנתי כנגד שפעת, (ליתר המחלות חוסנתי בילדותי, ואף חיסנתי את בני) תודה לאל, אני עוברת את החורף בקלות עם מעט שינוי של תזונה נכונה (שום, ויטמין C וצמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית). רציתי לדעת: 1). מדוע דווקא בהיריון או לפני ההיריון חשוב להתחסן כנגד שפעת והאם חיסון זה עלול לגרום לי להידבקות בשפעת? 2). האם החיסון הוא למען העובר? 3). מה מכיל החיסון בזריקה? 4). מהן תופעות הלוואי האפשריות? 5). האם מומלץ לעבור את החיסון לפני ההיריון או בהיריון עצמו (כדי שיגן על העובר)? תודה מראש על כל תשובותיך, הדס

16/11/2013 | 21:16 | מאת: פרופ' דב פלדברג

להדס שלום רב, רצוי להתחסן נגד שפעת לפני ההריון כדי להגן על עצמך ועל העובר גם יחד. בדר"כ לחיסונים המקובלים בארץ אין השפעה שלילית עלייך וכמובן גם לא על העובר, שאמור להתפתח בתוך הרחם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות