גנטיקה מתורמת הביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

27/01/2014 | 08:41 | מאת: פ

שלום, לפני כחמישה חודשים נולדה לי תינוקת מתוקה מתורמת. רציתי לדעת האם תינוק שנולד באמצעות תרומת ביצית מקבל ב100% את התכונות הגנטיות או שמא יש תכונות שהוא מקבל גם מהאמא שיולדת אותו? שאלה נוספת האם כשיש רגישות לתרופות או רגישות למאכלים או מחלות כל שהן יכולה לעבור בתורשה לתינוק? אודה על תשובתך

05/02/2014 | 19:40 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, לפי המחקרים מהשנים האחרונות גם במקרה של חומר גנטי ממקור שונה (תורמת) נתון התינוק תוך כדי התפתחותו בחלל הרחם להשפעות אפיגנטיות-סביבתיות שמקורן מהאם היולדת. רגישות לתרופות ולמאכלים אינם עוברים בתורשה בדר"כ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות