שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי נסיונות אחרונים לפני

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/05/2014 | 13:16 | מאת: יעלת חן

לפני תרומת ביצית!! אנחנו רוצים לנסות כנסיון אחרון או לפני אחרון, להרות מהביציות שלי. היו 2 נסיונות קודמים בגונאל אף 300 יחידות ונסיון אחד מנופיור 300 יחידות למשך 9 ימים עם 2 הזרעות ובנוסף 3 נסיונות הזרעה על בסיס טבעי. הרופא לא בטוח האם כדאי לעלות ל 450 יחידות מנופיור כי עם 300 היו 3 זקיקים... שאלתי אליך, פרופסור יקר: 1.מה דעתך והמלצתך לגבי הפרוטוקול האחרון שכדאי לנסות?? בת 46 וחצי. במאי 2013 נכנסתי להריון ספונטני מבעלי, אך לא התפתח (ללא קוטב עוברי) ולכן בשבוע 8 הפלה עם כדורי ציטוטק לנרתיק, ללא התערבות כירורגית. פרופיל הורמונלי: אוגוסט 2013, יום שני למחזור, ערות כשעתיים. E-2 131 pmol/l TSH 1.73 mlU/L LH 6.4 IU/L FSH 10.3 IU/L ROLACTIN 139.3 mlU/L ינואר 2014, יום 5 למחזור כשעתיים ערות: E-2 111pmol/l TSH 1.62mlU/L LH 5.8IU/L FSH 12.00 IU/L PROLACTIN 150.9mlU/L היסטרוסקופיה אבחנתית ללא שום ממצא. תקין. תודה מראש על זמנך היקר ומקצועיותך!

07/05/2014 | 14:21 | מאת: יעלת חן

אני עדיין מחכה לתשובתך, פרופסור יקר... אני רואה שאין פעילות בפורום ויכול להיות שאתה עסוק או בחו"ל... אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי! תודה מראש על זמנך ועל המקצועיות!!!

07/05/2014 | 14:22 | מאת: יעלת חן

08/05/2014 | 20:26 | מאת: יעלת חן

לצערי לא נעניתי מה- 4.5.14. האם יש בעיה עם הפורום??

11/05/2014 | 17:41 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שלום רב, אני מתנצל על התשובה המאוחרת אך שהיתי תקופה ארוכה בחו"ל. לפי הנתונים שהצגת ובייחוד עקב בעיית הגיל ורמות ה-FSH יום 3-5 שהינם בעליה, נראה לי שההסתברות הסטטיסטית להריון תקין שיסתיים בלידת תינוק, הינה נמוכה ביותר. מדובר על 1-2% בלבד. לעומת זה, מתרומת ביצית מדובר על סיכוי של הריון ולידה בין 40-50%. אם מבחינה נפשית ורגשית את חשה צורך בעוד מספר נסיונות של השראת ביוץ בעזרת גונל F ו-IUI אין מניעה שתעשי את זה תוך הבנה של ההסתברות הסטטיסטית שציינתי לפנייך. במידה ולא יתפתח הריון אני ממליץ בחום לפנות בהקדם לתרומת ביצית. במידה ותחליטי לפנות לכיוון תרומת ביצית אשמח לעזור לך בתהליך זה (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). למידע נוסף היכנסי לאתר המרפאה www.feldbergclinic.co.il. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות