תרומת ביצית ו-IVF

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

31/03/2014 | 13:55 | מאת: אורנית

שלום, בת 50 רווקה .אתמול עברתי החזרת עובר אחד פעם ראשונה אחרי תרומת ביצית וזרע. אינני יודעת איך להתנהג. הרופא אומר שיכולה לחזור לעבודה ולתפקוד מלא רק לא להתאמץ אבל אני כל כך חוששת שמנסה להיות מאוד זהירה. האם אסור לי כל פעילות שטיפת כלים,ניקיון, כביסה, קניות, אסור להתכופף? ואם התכופפתי אתמול אחרי ההחזרה האם יש בעיה? איך אמורה לנהוג בשבועיים האלה עד בדיקת ההריון. כאמור רווקה החיה לבד ועושה הכל בד"כ ועכשיו יש מוגבלות מסויימת ואין לי עזרה. והדבר חשוב לי מפאת גילי וסכנה לאי השתרשות העובר. דבר נוסף, אחרי תרומת ביצית מתי נהוג לעשות בדיקה לדם התורמת למידע גנטי? באיזה שלב מוסרים פרטים על התורמת:גיל, צבע עיניים, שיער וכו'. מתי רופא אומר לי כמה עוברים טובים יש וכמה מקפיאים לי? איך יודעים כמה תאים התפתחו לעובר שהוחזר ואם זה טוב או לא? אשמח לתשובה בהקדם. תודה הדפסת ההודעה הוספת תגובה

01/04/2014 | 19:55 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאורנית שלום רב, כפי שנאמר לך את יכולה לנהוג בחיי היומיום ברוטינה המקובלת אך בלי מאמצים (הרמת משקלות כבדים, עבודה פיזית קשה ויחסי מין). לגבי שאר השאלות אנא תפני לרופא המטפל וחובה עליו למסור לך את כל האינפורמציה הדרושה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות