נגישות
נגישות

פורום אינסולין - דרכי טיפול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סוכרת היא מחלה מטבולית המתאפיינת בהפרת מאזן הסוכר בדם. מילת המפתח בסוכרת היא איזון. מחקרים רחבי היקף הוכיחו שאיזון של רמות הסוכר מוריד את הסיכון לסיבוכים השונים בצורה דרמטית. ניתן במקרים רבים לטפל בסוכרת באמצעות תרופות הניטלות דרך הפה להגברת הפרשת האינסולין ו\או הקטנת התנגודת לפעילות האינסולין. עם זאת, ככל שנמשכת המחלה, נהרסים יותר תאי בטא, ולכן גם חולי סוכרת סוג 2 מגיעים לעתים לרוב לטיפול באינסולין. כיום, רבים הקולות הקוראים לטיפול באינסולין בחולי סוכרת סוג 2 כבר בשלב הראשון. ישנם גם מחקרים שפורסמו לאחרונה המצביעים על יעילות טובה יותר כאשר מוסיפים לטיפול הפומי טיפול באינסולין בזאלי (אינסולין ארוך טווח) בהשוואה לסוגי אינסולין אחרים. אינסולין הוא, כאמור, אחד מסוגי הטיפול המרכזיים עבור חולי סוכרת, אך גם זה הגורר אחריו גל גדול של מיתוסים. מטרת הפורום לספק מידע מקצועי, להפריח את אותם מיתוסים וחששות, ללוות את החולים שמתחילים טיפול באינסולין, להציע פתרונות אפשריים, לדון בסיבות, בקשיים ובדרכי הטיפול. היכנסו לפורום ומצאו תשובות לשאלותיכם.
797 הודעות
724 תשובות מומחה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול

01/02/2013 | 23:05 | מאת: אילנה

אני מחפשת עבור מכרה הסובלת מסכרת סוג 1 ללא איזון רופא סכרת מומחה שהוא גם רופא משפחה באיזור חיפה. היא מטופלת בזריקות אינסולין ודיאטה אך הסכרת אינה מאוזנת רוב הזמן הסוכר גבוה מאד ולפעמים בעיקר בבקרים יש היפו. אודה לך מאד אם תמליץ על רוא טוב באיזור חיפה. היא מעונינת ברופא שהוא גם רופא משפחה משום שפעמים רבות בעיקר בחורף היא סובלת נדלקות גרון שתן וירוסים שונים וכן גם הסוכר יוצא מאיזון לכן היא רוצה טיפול משולב בסכרת ובשאר הבעיות.אודה לך מאד אם תוכל להמליץ על רופא השייך לכללית או עצמאי או פרטי שתוכל לפנות אליו למעקב.

01/02/2013 | 16:54 | מאת: רפי

שלום ד"ר אלדור, בן 45, סכרת סוג 2 מזה כ 6 שנים, מטופל בג'נואט 50/1000 פעמיים ביום, HBA1C=6.3 בשנה האחרונה ה LDL בסביבות ה 130 וה HDL בסביבות 32. פעיל ספורטיבית אבל ה HDL לא עולה. רופאת המשפחה רשמה לי סטטור במינון של 10. האם כדאי להתחיל לקחת ? האם סטטור הוא הסטטין המומלץ ? האם הסטטין יכול לפגוע בזקפה ? תודה, רפי

29/01/2013 | 07:48 | מאת: עדינה

ראשית תודה על התשובה, שנית הייתי רוצה לדעת על איזה תופעות לוואי מדובר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדינה תופעות הלוואי נדירות. לעטים מדובר בכאב בטן/שלשול. לעטים נדירות יותר הפרעה בתפקודי כבד. קיים חשש לתופעת לוואי נדירה של דלקת בלבלב- אך לא ברור האם הדבר באמת קשור לטיפול בתרופה. רוב המטופלים אינם חווים כלל תופעות לוואי עם תרופה זו ובכך יתרונה.

28/01/2013 | 12:09 | מאת: מיכל

שלום רב, האם שילוב בין 2 סוגי האינסולין יכול לגרום להשמנה? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל הטיפול באינסולין עלול להיות כרוך בהשמנה. הדבר נפוץ יותר בשימוש באינסולין קצר פעולה לפני הארוחות או בתערובות אינסולין (מיקס) מאשר באינסולין בזאלי. חלק מההשמנה נובע מחזרה למשקל הקודם עם חזרת איזון הסוכר וחלק נגרם מעלייה אמיתית במשקל. לכן מומלץ להקפיד ביתר על הדיאטה בזמן טיפול באינסולין . מידת ההשמנה אינה קבועה- היא שונה בין חולה לחולה ונקבעת על פי הקפדתו על דיאטה נכונה.

29/01/2013 | 07:10 | מאת: מיכל

בוקר טוב. תודה על תשובתך. כיצד ניתן להגיע אליך לייעוץ? בברכה מיכל

שלום מיכל כרגע אני בשבתון בחול ולכן אין לי מרפאות.

26/01/2013 | 21:06 | מאת: dov

מהי התרופה האם תחליף לאינסולין ??

שלום דב ג'נוביה היא תרופה ממשפחת מעכבי הDPP4. תרופות אלו מעלות מעט את רמות ההורמון האינקרטין בכך שהן מפריעות לפעילות האנזים שמפרק אותו.האינקרטין מופרש בגופנו כשאנו אוכלים ומעלה את רמת האינסולין המופרש מהלבלב. תרופות אלו מורידות סוכר ביעילות (אך יתכן שביעילות נמוכה יותר מאשר תרופות אחרות - למשל בייטה/ויקטוזה). מאידך - הן בטוחות ובדרך כלל אינן גורמות לתופעות לוואי. התרופה אינה 'תחליף לאינסולין'. יש לה יתרונות וחסרונות וההחלטה על שימוש בה צריכה להיות של רופא הסוכרת מתוך הכרת החולה ואופי מחלתו.

25/01/2013 | 21:40 | מאת: עדינה

קיבלתי מרופא הסוכרת יוקריאס במקום גלוקופאז'.ברצוני לדעת מה היתרון על פני הגלוקופאז', ומה עם תופעות הלוואי. תודה.

שלום עדינה יוקראס הינה שילוב של גלוקופג' ווילדגליפטין. התרופה הנוספת עוזרת באיזון הסוכר - מכאן שבכדור אחד החולה נוטל שני תכשירים ומשיג שיפור טוב יותר באיזון הסוכר. לתרופה מעט תופעות לוואי והיא בדרך כלל בטוחה לשימוש.

23/01/2013 | 21:08 | מאת: שמואל

ד"ר. האם כל כמות האינסולין המוזרקת לגוף מנוצלת או שמא מספר יחידות הולכות "לאיבוד" בגוף או מתפרקות? מודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל חלק מהאינסולין מפורק בכבד ומפונה בכליות. המצב נכון גם לגבי האינסולין המופרש באופן טבעי מהלבלב. מאידך, במידה והכבד מתפקד והכליות תקינות- רמת וקצב הפינוי משתנות מעט ואינן משפיעות באופן יומי על מינון האינסולין. במצבים בהם קיימת איספיקת כליות - פעמים רבות החולים נזקקים לפחות אינסולין.

18/01/2013 | 12:04 | מאת: שמואל

ד"ר אלדור. מה אמת בשמועה כי יש קשר בין אינסולין למחלת הסרטן והאם זה תלוי במינון האינסולין ככל שהכמות גדולה כך הסכנה היא גדולה יותר או שבכלל הסכרתי חשוף למחלה הזו יותר מאחרים בלי קשר לאינסולין או אי אינסולין? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל בסוכרתיים יש יותר סרטן. מחקרי אסוציאציה העלו רמז לעלייה בסרטן בחולים המשתמשים באינסולין וחלקם העלו חשד לקשר למינון האינסולין. מאידך השימוש באינסולין בדרך כלל נגרם מהצורך בתכונותיו המיטיבות. הסיכון לפתח סיבוכי סוכרת הוא ממשי וגבוה בחולי סוכרת, ואינסולין היא אחת התרופות הבודדות היעילות בכמעט כל החולים. מכאן שלמרות הסיכון המסויים (העלייה בסיכון קטנה יחסית), על הרופא לשקול את התועלת מהטיפול ולהחליט עליו בהתאם. בנוסף, בשילוב עם תרופות נוספות (מטפורמין) יתכן והסיכון לסרטן אינו עולה (או אף יורד).

13/01/2013 | 19:48 | מאת: רונה

שלום ד"ר. אני סובלת מאד מהתכווצויות בשרירי הרגליים כולל אצבעות הרגליים וגם הידיים. האם יש לזה קשר לסוכרת הלא מאוזנת שלי, אני מקבלת מגנזיום 300 מ"ג ביום ללא הטבה. הומלץ לי לשתות משקה של מי טוניק שמכין סוכר אבל הוא מאד עוזר.1. האם יש קשר לסוכרת? 2.האם מותר לי לשתות מי טוניק. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונה בחולי סוכרת קיימות מספר סיבות אפשריות להתכווצות שרירים. בהן - טיפול בסטטין, הפרעות במלחי הדם- מגנזיום, אשלגן, סידן. מומלץ לעבור ברור אצל רופא הסוכרת שלך לדבר. החומר המרפה שרירים במי טוניק הוא כינין (מכאן שהסוכר בו אינו נחוץ). בנוסף ניתן לתת תרופות נוספות המרפות שרירים. כמו כן יש לבדוק שהתכווצות השרירים אינה נגרמת בשל שינויים גדולים ומהירים ברמות הסוכר (העלולות להשפיע על מאזן האשלגן באופן רגעי ולגרום תחושה של התכווצות שרירים). אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך להמשך ברור וטיפול בתופעה.

15/01/2013 | 13:20 | מאת: רונה

ראשית תודה על התשובה , ההתכווצויות האלו מופיעות אצלי גם בידיים וגם באצבעות הרגליים.האם לא לשתות את מי הטוניק? האם יש כינין כתוסף מזון?

12/01/2013 | 04:11 | מאת: יוסי

שלום רב, קורה לי לעיתים קרובות שאני פשוט מתעלף. אני מזריק אינסולין 3 פעמים ביום- שאלתי היא, האם אני צריך לשנות את המינון, או לאכול בצורה מאוזנת יותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי עלפון בחולה סוכרת המטופל באינסולין דורש ברור רפואי דחוף. האם מדובר בארועי היפוגליקמיה? או בהפרעת קצב לבבית? אני ממליץ לך להוועץ בהקדם ברופא הסוכרת שלך ו/או רופא המשפחה שלך. בנוסף עליך למדוד את סוכר הדם סביב ארועי העלפון וכן לעבור ברור לבבי.

11/01/2013 | 13:32 | מאת: דור

שלום רב, לפני קרוב לשנה אובחנתי כחולת סכרת סוג 1. עדיין לא מאוזנת. AC1 8.6. מינון אינסולין הועלה לאחרונה במעט ע"י רופאת משפחה: אפידרה 3 פעמים ביום: 14, 14, 12 ולבמיר ללילה 36. שמעתי בעבר לרופא סכרת ש70 ביום זה המכסימום. האם יש חשש למינון יתר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור אין מינון מקסימלי לאינסולין. המינון המביא אותך לאיזון הוא המינון המקסימלי עבורך. יש לשנות את מינון האינסולין בהדרגה עד שתגיע לאיזון מיטיבי וללא ארועי היפוגליקמיה (עד כמה שניתן). המינון שונה בין חולה לחולה ומשתנה לאורך החיים ובמצבים שונים. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שעוקב אחריך לגבי התאמת מינון האינסולין.

08/01/2013 | 04:37 | מאת: אריה

07/01/2013 | 06:08 | מאת: יעל

שלום ד"ר אלדור, רופאים מדברים על סיכון למוות עוברי תוך רחמי מוגבר משבוע 38 לאשה עם סוכרת הריון. רציתי לשאול אותך מס' שאלות בנושא זה - 1.האם אכן הסיכון מוגבר יותר מאשר בכל שאר שבועות ההריון וממה זה בדיוק נובע? 2. האם לאשה שמאוזנת עם אנסולין הסיכון גבוה יותר וגם אם יש קשר לרמות האנסולין שבהם היא משתמשת (כלומר- רמות גבוהות יותר פירושם סיכון מוגבר יותר?) ועל איזה אחוז סיכון מצביעים המחקרים? 3.האם יש הבדל בין אשה עם סכרת הריון שמאוזנת עם אנסולין לבין אשה סכרתית שנכנסת להריון בעניין זה? 4.האם מצב שבו הסכרת מאוזנת לחלוטין (hb1C בטווח הנורמה בכל מהלך ההריון או לפחות בחודשים האחרונים שלו) מוריד את הסיכון הזה לגמרי לרמה של סיכון למוות עוברי תוך רחמי אצל אישה בריאה לחלוטין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל להלן התשובות 1. הסיכון לתמותה בטרימסטר ה3 בעבר היה 50% (לפני עידן האינסולין). כיום, עם איזון הדוק יותר של רמות הסוכר בדם , הסיכון לתמותת עוברים מתקרב לסיכון של אוכלוסיית הנשים הלא סוכרתיות. (במיוחד במידה ומעקב ההריון תקין, אין ריבוי מי שפיר או בעיות התפתחותיות בעובר). 2. ככל שאיזון הסוכר טוב יותר הסיכון קטן. אין קשר ברור בין סוג הטיפול לתוצאה. באופן כללי, הטיפול המקובל בסוכרת הריונית הוא אינסולין- הניסיון שנצבר בו הוא הרב ביותר. 3. אשה סוכרתית שנכנסת להריון היתה חולת סוכרת לפני ההריון, מכאן שיתכן והחלה לפתח סיבוכים ווסקולריים (עוד לפני ההריון), שישפיעו על סיכוייה להחזיק את ההריון. זאת בשונה מאשה שפיתחה סוכרת הריונית. 4. ישנם מספר מחקרים המראים שהסיכון לתמותת עובר בחולות בהן הושג איזון סוכרת הדוק יורד לרמות הדומות לאלו בנשים בריאות. אני ממליץ לך להוועץ בשאלות אלו גם ברופא הסוכרת העוקב אחריך ומכיר את מצבך במהלך ההריון.

שמישהו לא מנער כאן את הרופאים המיילדים בבתי החולים בארץ. מכניס בהם קצת קול שפוי וידע מקצועי אמיתי. נראה שמתבצעות כאן פעולות אוטומטיות שמקורם בחוסר ידע בתחום או מרצון לכסת"ח אבל בכל מקרה זה בא אך ורק על חשבון היולדת ומשפחתה. בכל בתי החולים כאן באופן גורף יש מדיניות של זירוז לידה באמצעים כימיים משבוע 39. אישה עם סכרת הריון עוברת מסכת הפחדות. שלא נדבר על כך שפשוט מאלצים נשים לעבור פרוצדורות רפואיות כמו זירוז אחרי ניתוח קסרי או הפניה באופן אוטומטי לניתוח קיסרי שגם לו יכולות להיות השלכות רבות במיוחד לנשים שמנות עם נטייה לסוכרת... פשוט מאלצים אחרת הם לא מוכנים להמשיך ולעשות מעקב הריון. שמעתי מרופאים הפחדות שונות כמו- הסיכון למוות עוברי בסכרת הריון שמאוזנת עם אנסולין הוא 20%, "במקרה שלך", אמרו לי - "את מאוזנת עם רמות גבוהות של אנסולין- הסיכון הוא גבוה יותר ואין מצב לחכות עד סוף ההריון ללידה טבעית". לא עניין אותם הבדיקות דם שלי שהראו איזון מצוין בכל מהלך ההריון(אז למה בכלל עושים אותם?!) לא עניינה אותם הערכת משקל של העובר שמאפשרת לידה טבעית. אוטומטית הם רצו לשלוח אותי לקיסרי מתוכנן בשבוע 39. בכל בתי החולים!! רק בית חולים אחד הסכים לעשות איתי חסד ולתת לי הזדמנות ללידה טבעית אבל בתנאי שהם יעשו זירוז בשבוע 39 מאותם סיבות הנ"ל.. אבל הם יוצרים את הבעיות ואחר כך מוסיפים עליהם עוד- כי עברתי כבר קיסרי אחד (תנחש מאיזו סיבה) ולזירוז אחרי קיסרי גם יש סיכונים לא מועטים.. ולאישה אין זכות לבחור כי או שהיא תבצע מה שאומרים לה או שהיא והעובר לא יהיו בכלל בהשגחה רפואית. לא יודעת מה אני בדיוק רוצה ממך, אולי להגיד לך שחבל שרופאים בעלי ידע מקצועי רב בתחום הסכרת כמוך לא נשמע קולם בחדרי הלידה. למה אנחנו צריכות לעבור פרוצדורות רפואיות שלהם השלכות רבות על המצב הבריאותי שלנו ועל ההחלטות שלנו(למשל אם ללדת עוד ילדים - אחרי קיסריים רבים - שרובם היו מיותרים לחלוטין). למה ההחלטות האלה מתקבלות על ידי מיילדים שאין להם ידע בתחום הסכרת ההריונית והם יודעים רק לתאר ליולדת תסריטים שחורים וגרועים? אותם אלה שהם ידועים כמומחים להריון בסיכון ועושים מעקב לאשה עם סכרת הריון- איך זה שהם לא יודעים מה שאתה יודע וממציאים כל מיני תסריטים וסטטיסטיקות? איך זה שאישה יכולה לעבור לידה טבעית במצב הזה רק אצל רופא פרטי שלו היא תשלם עשרות אלפי שקלים? אני נסערת כמו שאתה יכול לראות וכמוני עוד רבות במצבי שלהם החויה של הלידה הופכת לסיוט משבוע 39 ולא נותר להם אלא לשתף אנשים בעלי מעמד וידע כמוך שיכולים להרים את הכפפה ואולי לשנות את המצב בשטח.

05/01/2013 | 20:15 | מאת: שמואל

רופא נכבד. יורשה לי עוד שאלה בהקשר לשאלה הקודמת בדבר חילוק מנת האינסולין,והרי ידוע כי אין תמימות דעים בין רופא א' לרופא ב' ואת אשר יאמר רופא א' ישלול או יסתור רופא ב' וכך היא דרכה של הרפואה:"סטטיסטיקה" כי ידוע שאין 100% ברפואה. ובכל זאת "מכל מלמדיי השכלתי". והשאלה הבאה היא: האם יש הבדל משמעותי בתופעות הלוואי אם קיימות בכלל בין מינון של 40 יח' לבין מינון של 80 יח' ולמה יכול להוביל המינון הגבוהה מה שאין כן במינון הנמוך? פרט לעובדה שאולי יושג איזון טוב יותר במינון גבוהה? (לא בהכרח). כהרגלי בקודש שוב אומר כי דעתך חשובה לי עד למאוד.בברכת שבוע טוב.

שלום שמואל באופן כללי אין הבדל משמעותי בין תופעות הלוואי מהזרקת 80יח' או 40יח' לנטוס. נפח הזרקה גדול יותר לפעמים מלווה בתחושת הזריקה באזור ההזרקה. בנוסף- במינון נמוך יתכן ומשך הפעולה מעט קצר יותר מאשר במינון גבוה (הדבר בדרך כלל אינו מורגש בסוכרת מסוג 2 ובמינונים כ40 ו80 יחידות) פרט לכך בשל אופיו ה'עדין' של הלנטוס מינון גבוה דומה בהתנהגותו למינון נמוך . ההחלטה על פיצול זריקות הלנטוס לפעמיים ביום צריכה להתבסס על שיפור באיזון בעקבות שינוי זה. ניתן לנסות ובמידה וזה מביא לאיזון טוב יותר ניתן להמשיך- כל זאת כמובן בהסכמתו ובמעקב של רופא הסוכרת שלך.

05/01/2013 | 03:40 | מאת: טליה

שלום רב ! האם שמעתה על תזונה על פי המלצות של דר' ברנשיין . תזונה דלת פחממות . מה דעתך עליה ? מדובר בסכרת סוג 1 לא מאוזנת . האם בארה"ב יש ניסיון טוב עם ההמלצות שלו ? האם היא אינה מסוכנת לאורך שנים ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טליה באופן כללי, בסוכרת מסוג 1 (או 2) אין מניעה מתזונה דלת פחממות- זאת בתנאי שהיא נעשית במעקב רופא הסוכרת שלך, מדידות סוכר חוזרות בדם ו'לימוד' מינוני האינסולין הנדרשים למזונות השונים. תזונה בעלת ערך גליקמי נמוך (לדוגמא תזונה דלת פחממות), עשוייה להקל באיזון סוכרת מסוג 1 ולפעמים דורשת מינון אינסולין נמוך יותר. עם זאת יש לעשות זאת תוך מעקב אחר רמות סוכר הדם, ובמעורבות של רופא הסוכרת שלך.

05/01/2013 | 00:03 | מאת: חווה

שלום ד"ר, אני מעוניינת לדעת מתי אפשר יהיה לקבוע אליך תור לבדיקה פרטית, ואיך. אודה לך על התשובה שבת שלום

שלום חווה כרגע אין לי עדיין תאריך חזרה סגור ולא ניתן לקבוע אלי תור.

02/01/2013 | 00:11 | מאת: דנה

בת 43 סוכרת סוג 2 בבדיקת בבוקר הסוכר שלי 100 כאשר אני בודקת בערב שעתיים אחרי ארוחה בין 100- 120 שמתי לב שאני בודקת 3 שעות אחרי ארוחת ערב לפעמים זה עולה ל140 האם זה אמור לעלות אחרי 3 שעות ? a1c שלי 5.5 האם זה בסדר ? מטופלת בכדור אחד ביום בערב גלוקופאז . תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה. במקרים רבים, רמת הסוכר עולה בהדרגה לאורך היממה. במידה והסוכר גבוה יותר בערב- ניתן לכוון טיפול דווקא לשעות אלו ולא לבוקר. במקרה של מטפורמין, ההשפעה קצרת המועד שלו מועטה ועיקר השפעתו לאורך זמן. מאידך, המדד העיקרי לאיזון הוא רמת הA1C ובהתאמה מדידות הסוכר לאורך היממה. החלטה על שינוי בטיפול במצבך תלויה הן בדעת רופא הסוכרת שלך והן בדעתך. קיימים חולים (ורופאים) המנסים להגיע לאיזון מיטבי לאורך היממה , מאידך קיימים לא מעט רופאים שיחשבו שA1C 5.5 מצויין ואין מקום לשינוי. אין הוכחה לכאן ולכאן ולכן עלייך להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי שינוי. בכל מקרה נשמע שהסוכרת שלך מאד מאוזנת.

01/01/2013 | 19:35 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד. אני משתמש באינסולין "לנטוס" ברמת ה:36 יח'. ל:24 שעות. אני משיג תוצאת איזון טובה יותר בניסיון שעשיתי ביני לבין עצמי במשך שבוע ימים, בכך שחילקתי את מנת האינסולין באופן שבערב הזרקתי 18 יח' ובבוקר(כעבור שוב 12 שעות) הזרקתי את 18 היח' הנותרות.כך שיש לי כיסוי לכל ה:24 שעות. והרי מה שחשוב הוא להשיג איזון נאות הלא כך? ושאלתי היא האם אני יכול להמשיך בסדר זה? בבקשה אל תגיד לי לפנות לרופא הסכרת כי הרי אתה גם רופא לסכרת ודעתך חשובה לי עד למאוד. תודה מראש.

שלום שמואל לנטוס ניתן בדרך כלל במינון חד יומי. מאידך, במקרים מסויימים ניתן לפצל את היחידות לאורך היממה. הדבר יעיל במיוחד במינון נמוך. כמו כן, כיוון שלדבריך האיזון השתפר- נראה שאין מניעה להמשיך לפצל את הזריקות. עם זאת- חשוב לוודא שבאמת מושג איזון הדוק יותר (כפי שיתבטא בירידה ברמת הA1C) ובמדידות לאורך היום. כמובן, פורום זה הוא פורום אינטרנטי ואינו תחליף למעקב אצל רופא הסוכרת. כל חולה הוא עולם ומלואו וטרם פגשתי שני חולי סוכרת דומים. מכאן שחשוב שתתיעץ גם ברופא הסוכרת שמכיר אותך ושיאשר את השינוי בצורת הזרקת האינסולין.

27/12/2012 | 22:47 | מאת: ציפה

שלום,בני בן ה10 עלה בשנה וחצי האחרונות 13 קג והוא מרגיש כל הזמן צורך לאכול אוכל( לא נשנושים ושטויות),ברקע משפחתי יש סכרת (לסבים) ולי תת פעילות בלוטת התריס.ביקשתי בדיקות דם לילד,הגלוקוז 88 ואיסולין 4 כשהנורמה 6-29. האם זה תקין?שאר הערכים היו בסדר. הגובה שלו 148 סמ והמשקל 55.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ציפה כאשר רמת הסוכר נמוכה גם רמת האינסולין התקינה נמוכה. במיוחד באנשים בריאים, ללא תנגודת לאינסולין. בדיקת האינסולין כאשר רמתו נמוכה בדם- אינה מדויקת. מכאן שערך מתחת לנורמה אינו מעיד בהכרח על חולי כל שהוא. אני ממליץ לך להוועץ ברופא ששלח את בדיקת האינסולין בבנך.

נטלתי ג'נוביה במשך כ-5 שנים, למרות שרמת הגלוקוז בדם נעה רק בין 130 ל140. התלוננתי על כאבי בטן, וב CT מצאו פנקראטיטיס, ואחר כך סרטן נוירואנדוקריני בלבלב. האם כדאי בכלל להתחיל בהליכים משפטיים? מה זה יגרום לרופאים שלי ולקופת החולים שלי? בתודה, מתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מתן לא הוכח קשר מדעי בין ג'נוביה לסרטן הלבלב או לסרטן נוירואנדוקריני.לגבי פנקריאטיטיס- עלה חשד אך גם הוא לא הוכח. סרטן נוירואנדוקריני עלול לגרום למגוון תסמינים בפני עצמו כולל פנקריאטיטיס ובמקרים רבים- עובר זמן רב מהופעת הסתמינים הראשונים ועד לאבחון המחלה. בנוסף סרטן מסוג זה עלול במקרים מסויימים אף לגרום לסוכרת.

14/12/2012 | 07:19 | מאת: אילנית

שוב שלום, מתי אני אמורה להזריק לוימיר,אני צריכה להזריק פעמיים ביום.לפני הארוחות? שבת שלום ותודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנית לבמיר הינו אינסולין 'בזאלי'. פעילותו איטית ואינה קשורה בהכרח לארוחות. מומלץ בדרך כלל להזריקו פעם או פעמיים ביום. כאשר מזריקים פעמיים ביום ההמלצה היא להזריקו כל 12 שעות. לגבי זמן ההזרקה במקרה שלך, אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך.

14/12/2012 | 07:16 | מאת: אילנית

שלום, אני מזריקה 3 סוגים של אינסולין. ויקטוזה,נובורפיד ,ולבימיר.האם אפשר להזריק (לפחות בבוקר זה קורה )את כל 3 הזריקות אחת אחרי השניה לפני א. הבקר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנית ויקטוזה אינה אינסולין אלא תכשיר הדומה להורמון אחר בגוף הנקרא אינקרטין. השילוב של תכשיר זה עם אינסולין דורש מעקב צמוד של רופא סוכרת. באופן כללי, פעילות תכשיר זה שונה מאינסולין - הוא מדכא תאבון, מאט התרוקנות הקיבה ומעודד הפרשת אינסולין על ידי הלבלב. בכדי להגיע לפעילות מירבית יש להזריקו כחצי שעה לפני ארוחות. לגבי נובורפיד- זמן ההזרקה המומלץ הוא כרבע שעה לפני האוכל. את הלבמיר בדרך מזריקים ללא קשר לארוחות. לגבי הזרקת שלוש התכשירים בזה אחר זה- ניתן לעשות זאת אך במעקב הדוק של רופא סוכרת. לכן המלצתי אליך היא לפנות בשאלה ספציפית זו לרופא הסוכרת העוקב אחרייך.

01/01/2013 | 20:57 | מאת: אילנית

11/12/2012 | 22:33 | מאת: דפנה

האם אפשר להזריק נובו רפיד לאחר הארוחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה מומלץ להזריק נובורפיד כרבע שעה לפני הארוחה בכדי להגיע לפרופיל ספיגת אינסולין שיהיה הקרוב ביותר לפרופיל הפיזיולוגי. הזרקת נובורפיד לאחר ארוחה עדיין תלווה בירידה בסוכר הדם אך רמת איזון הסוכר תהיה הדוקה פחות (הזרקת נובורפיד עם האוכל או מיד לאחריו עדיין תהיה יעילה- אך יתכן ופחות מאשר הזרקתו לפני). מכאן שבמצבים בהם צריך להזריק אינסולין ולא ניתן לעשות זאת לפני הארוחה בצורה מדויקת- ניתן לתקן בהזרקה מיד לאחר הארוחה. מאידך, יש לזכור שהזרקה ללא ארוחה- עלולה להיות מסוכנת ולהוביל להיפוגליקמיה (כך שבמקרים שמזריקים אחרי האוכל- יש להמנע מהזרקה זמן רב מדי לאחר הארוחה). אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת העוקב אחרייך לגבי זמני הזרקת האינסולין סביב הארוחות.

11/12/2012 | 14:04 | מאת: יוכבד

האם מותר לאכול בתת פעילות בלוטת מגן כרובית כרוב צנון קולורבי

שלום יוכבד בתת פעילות בלוטת המגן לעטים ממליצים להזהר מאכילת מוצרים המכילים סויה, אפרסקים, ברוקולי, תותים וכד'. ירקות ופרות אלו עלולים להשפיע על פעילות הבלוטה. מאידך אין המלצה גורפת להגבלה תזונתית מוחלטת בחולה המטופל בתת פעילות הבלוטה באלתרוקסין, ומאוזן. מכאן שעלייך להוועץ באנדוקרינולוג שעוקב אחריך לגבי שינוי בהרגלי התזונה ותוך מעקב אחר תפקודי בלוטת התריס (המגן) לוודא שאינם מלווים ביציאה מאיזון.

11/12/2012 | 13:45 | מאת: יעלה

העם מטרופין יכולים לתת לסכרת 1 כבר 45שנה יחד עם האינסולין עקב השמנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלה האם את מתכוונת לתרופה מטפורמין?. תרופה זו ניתנת בדרך כלל לחולי סוכרת מסוג 2. מאידך- רופאי סוכרת יכולים להוסיפה לטיפול באינסולין בחולי סוכרת מסוג 1 במידה והם חושדים כי קיים מרכיב של תנגודת לאינסולין בחולים אלו (למשל שילוב של סוכרת והשמנה). אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי אפשרויות שילוב תרופות נוספות בטיפול בך.

שלום ד"ר אלדור, הבנתי שיש פרוטוקולים שונים בבתי החולים לגבי הלידה ויש מי שפוסל את מתן העירוי גלוקוז במהלך הלידה. אני עם סכרת הריון מאוזנת באנסולין- 60 יח' נובומיקס 50 (30 צהריים ו30 בערב). רציתי לדעת לגבי הלידה שמשמשת ובאה, מה השיקולים בעד ונגד. והאם זה מסוכן שבמהלך הלידה אני קצת יתפרע עם מיצים ממותקים והסוכר שלי יעלה כדי שהמוניטור יהיה תקין במהלך הלידה והעובר לא יוולד במצב של היפו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך ההמלצות הן לשאוף לערכי סוכר בטווח התקין במהלך הלידה. לשם כך יש הנותנים ערוי גלוקוז ואינסולין ויש שעוקבים אחר הסוכר ומתחילים טיפול לפי הצורך. העיקר לעקוב אחר הסוכר לאורך הלידה ולהגיב בהתאם. גם ערך סוכר גבוה במהלך הלידה עלול להוביל לעובר הנולד עם היפוגליקמיה. מכאן שעדיף ומומלץ להשאר בטווח התקין. אני ממליץ לך להוועץ ברופא העוקב אחריך במהלך ההריון ולפעול בהתאם להמלצתו במהלך הלידה.

21/12/2012 | 10:05 | מאת: לילך

ד"ר אלדור, הגבת לשאלתי מס' שעות לפני שילדתי :) בסופו של דבר לא הזרקתי כלל אנסולין במשך יומיים למרות המלצת הגנקולוג שלי לאכול ולהזריק כרגיל בזמן לידה. לא ממש אכלתי ארוחות. (בשל צירים ממושכים חשבתי שהלידה תתפתח כל רגע). אבל הקפדתי לאכול מידי פעם דברים מתוקים וקלים כדי לשמור שרמת הסוכר בדם לא תרד.(כמו שוקולד יוגורט ופירות) רמת הסוכר היתה כל הזמן בסביבות 100 והילד נולד ללא התפתחויות חריגות וללא היפו אך היו מים מקוניאלים בדרגה 2. האם זה יכול להיות קשור גם לרמות סוכר?

29/11/2012 | 19:37 | מאת: ענת

מעוניינים בקביעת פגישה אצלך. אודה לפרטים על מנת לייצור קשר. תודה, ענת

שלום ענת לפחות עד סוף השנה הזאת, אני בשבתון בארה'ב.

25/11/2012 | 17:54 | מאת: עמית

שלום, קוראים לנו קרן , מיקה ועמית . אנו תלמידות מגמת ביולוגיה בתיכון אלון ברמת השרון . כחלק מהבגרות בביולוגיה ,יש לכתוב עבודה . אנו בחרנו לעשות עבודת ביומד בנושא סוכרת סוג 2. אנו זקוקות לחולים במחלה לצורך מילוי שאלון קצר. כל המידע יופיע כמובן בעילום שם והנתונים ישמשו לצורך העבודה בלבד . כל המעוניין לעזור לנו מתבקש לפנות לאימייל amitsali1995@gmail.com ונשלח את השאלון בהתאם . תודה רבה על שיתוך הפעולה. קרן , מיקה ועמית

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה

שלום ! אימי החלה טיפול בויקטוזה לאיזון סכרת סוג 2 בהמלצת רופא המטפל בה למקרה של תת פעילות בלוטת התריס. לא פעם מוזכר כי קיים חשד להתפתחות ממאירות בהלוטת התריס כתוצאה משימוש בויקטוזה . מה האמת בענין והאם בכל זאת ממולץ במקרה זה ליטול ויקטוזה? תודה מראש על התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש החשד לממאירות בבלוטת התריס עם ויקטוזה עלה בעקבות מחקרים בחולדות. בנוסף הסרטן שהופיע בהן, נדיר באדם. מכאן שאין הוכחה ממשית לסיכון אמיתי לסרטן בלוטת התריס עם ויקטוזה. אני ממליץ לאימך להמשיך להוועץ ברופא המטפל בה.

24/11/2012 | 23:40 | מאת: אורית

שלום ד"ר. בעלי חולה סכרת נעורים. האם רמת סוכר גבוהה יכולה לגרום לתפקוד לא תקין של המוח או להתנהגות "לא שפויה" ? האם התנהגות כזו יכולה אולי לנבוע מחוסר איזון של הסוכר ותנודות חדות או אולי מהיפו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית סוכרת ממושכת עלולה לגרום לפגיעה מוחית במגוון דרכים- ארוע מוחי ,דמנטיה מוקדמת ועד. מאידך, התנהגות מוזרה והתקפית- עלולה להגרם מארועי היפוגליקמיה- מדובר בחוסר רגישות להיפוגליקמיה שגורם לתסמינים הנוירולוגים להופיע בלא התראה מוקדמת. הדרך לטפל בכך היא למנוע ארועי היפוגליקמיה למשך מספר חודשים (גם במחיר של 'קלקול' האיזון). אני ממליץ לבעלך לפנות בהקדם לרופא הסוכרת שלו בכדי לברר את התופעה.

13/11/2012 | 09:00 | מאת: סיסליה

היי, ביצעתי בדיקת העמסת סוכר, שבוע 26 להריון, התוצאה יצאה 92 mg/dL , האם זה הוא טווח תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיסליה קיימות בדיקות סקר שונות לסוכרת הריונית. ברובן ערך של 92 נחשב לתקין. עם זאת חשוב לוודא זאת עם הרופא ששלח אותך לבדיקת הסקר.

04/11/2012 | 14:39 | מאת: אגודה ישראלית לסוכרת

שלום לכולם, ב-14.11.12 אנו מקיימים את יריד הסוכרת השנתי של האגודה הישראלית לסוכרת, בכפר המכבייה, ומזמינים את כל החברים להיות חלק מהעלאת המודעות למחלה והדרכים להתמודד איתה. בכנס: הרצאות ממיטב המומחים, בדיקות חינם, ייעוץ תרופתי, מכשור רפואי, מוצרים בהנחות ועוד. נשמח לראות את כולכם. לפרטים נוספים- 03-9508222 שלוחה 5\3. את ההזמנה המלאה תוכלו לראות בעמוד הפייסבוק שלנו: https://www.facebook.com/eyalorg תודה והמון בריאות- צוות האגודה

02/11/2012 | 05:52 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד. האם רמות של 39.48 בתוצאת הבדיקה של אלבומין-קריאטנין-רטיו נחשבת כגבוהה ואם כן האם ניתן לשפר תוצאה זו-ומה משמעות תוצאה זו על מה היא מעידה? אודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל ברוב קופות החולים, ערך הגבוה מ30 או 20 נחשב לערך לא תקין ביחס אלבומין קריאטינין. הדבר מהווה סמן ראשון לפגיעה כלייתית הנגרמת מסוכרת ויתר לחץ דם. בדרך כלל הטיפול במצב זה הוא איזון לחץ הדם (במיוחד בעזרת תכשירים ממשפחת הACE וARB), איזון סוכרת וירידה במשקל. מומלץ לעקוב אחר מדד זה וכן להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי המשך הטיפול המומלץ עבורך.

שלום רב! האם יש חשש, או קשר, באם יש עודף אינסולין בדם, אחרי זלילה או מתוקים, נניח רק סופשבוע, ובגין הפרשת יתר של אינסולין מהלבלב (?), הדבר יכול לשבש כניסה להיריון, או השתרשות היריון, או הפלה. יש קשר לפעילותו הרעה של עודף האינסולין, בנושא פיריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת סוכרת לא מאוזנת עלולה להשפיע על הסיכוי להכנס להריון וכן על בריאות העובר. מאידך אין הוכחה ממשית לקשר בין אכילת מתוקים באנשים בריאים לכניסה להריון. במידה ואין סוכרת הריונית- אין הוכחה ליעילות של הגבלת התזונה לסוגי מזונות מסויימים. לגבי אינסולין, בסוכרת הריונית מקובל לטפל באינסולין וככל שהאיזון טוב יותר - הסיכון פוחת.

26/10/2012 | 18:42 | מאת: מתי

אני מזריק אינסולין לנטוס. אני מתכוון לצאת לטיול של כחודשיים בחו"ל. אני מבין שאת האמפולות לתקופה שמעבר ל- 30 יום יש צורך לשמור בקירור (טמפ. 2-8 מ.צ.). קשה בטיול לשמור על האינסולין 24 שעות בקירור, מה מידת הרגישות שלו לשהייה קצרה מחוץ לקירור כלומר האם אחסון לזמן קצר מחוץ למקרר יקלקל אותו? האם טמפ. מעט גבוהה מ- 8 מ.צ. תקלקל אותו? האם ההמלצה היא שלא לקחת אינסולין לתקופה מעל 30 יום אלא לרכוש אותו שם בבית מרקחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מתי את האינסולין מומלץ לשמור בקרור לתקופה ארוכה. עם פתיחתו, - ניתן לשמרו גם בטמפרטורת החדר. במידת האפשר- ניתן לקחת ציידנית קטנה ולשמור את האינסולין בתוכה. הסיכון הוא שיעילות האינסולין תרד. מומלץ לאחסנו במלונות במקררים - או בטמפ' הקרובה ל4מעלות. מומלץ לא לשלוח אותו עם המזוודות כיוון שהוא עלול לקפוא בטיסה, ולאבד מיעילותו. כמו כן כדאי להצטייד במרשם באנגלית מרופא הסוכרת שלך ליתר בטחון. קיימות המלצות מסודרות לחולי סוכרת הנוסעים לחול- הן באינטרנט והן של האגודה הישראלית לסוכרת. אני ממליץ לך להוועץ באחות הסוכרת במרפאתך וברופא הסוכרת העוקב אחריך לפני הנסיעה ולתכנן את השימוש באינסולין מראש.

שלום, אני בן 36 7 שנים סוג 1 מזריק איסולין לנטוס ונובראפיד בחצי שנה האחרונה יש לי תופעות כמו של ירידות סוכר למשל רעידות וסחרחורות ואי שקט גם כאשר הערכים תקינים -זה קורה לפעמים אחרי ירידה סוכר קשה ונמשך שבועות אחרי. רציתי לדעת האם מדובר בנזק של מערכת העצבים? או אולי תופעות לוואי של האינסולין ? איך ניתן לאבחן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי תחושת נפילת סוכר עלולה להופיע גם במקרים בהם הסוכר תקין- במצבים בהם חלים שינויים מהירים ברמת הסוכר. גם ירידה מהירה מ300 ל150, עלולה לגרום לתחושה זו. בנוסף תחושות המופיעות בזמן נפילת סוכר עלולות לדמות מצבים אחרים בהם משתחררים הורמוני סטרס למחזור הדם (אדרנלין וכד'). מכאן שאני ממליץ לך להקפיד לעקוב אחר רמות הסוכר בדם פעמים רבות , לאורך היממה ולנסות לראות האם חלים שינויים גדולים בערך הסוכר הקשורים לתחושות אלו. זאת בנוסף , כמובן לעריכת ברור מסודר לתופעה על ידי רופא הסוכרת שלך בהקדם.

23/10/2012 | 19:45 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד.למרות שאין אומרים שבחו של אדם בפניו אבל במקרה שלך אתה ראוי לכל הערכה,הן בגלל תשובותיך המלומדות -והן בגלל המהירות שאתה ממהר להשיב וסביר להניח כי אתה נמצא בניכר (לעת עתה) וודאי אינך משלב ידיים ובכל זאת......ראוי לכל הערכה. ולעניינו אני מטופל באינסולין מזה כשנה לערך (לנטוס 27 יח'), וטיפול זה ניתן לי ללא בדיקת כושר הלבלב שלי לייצר אינסולין וללא בדיקת מצב הלבלב (שדרך אגב אני בטוח שהוא עדיין מייצר אינסוליןאולי לא ברמה של אדם בריא) .ראייה לכך בימי צומות ואני צם הרבה ימים בשנה אינני נוטל אינסולין כי אינני אוכל ובסופו של יום צום אני אוכל מתוקים על פי מיטב המסורת (מוצאי כיפור למשל) אולם כרבע שעה קודם לכן נוטל כדור אמריל אחד(3 מ"ג) ובבוקר קם עם רמה של 160 -170.הנני סכרתי מזה כ:25 שנים ללא פגיעה באברי היעד ב"ה. ושאלתי לכבודו היא האם יש מקום להפסיק עם האינסולין ואולי לנסות את הויקטוזה? האם לדעת כבודו זה יהיה יעיל יותר מן האינסולין? לתשובתך הנאורה הנני מודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל על פי הנתונים הקלינים שתארתה קשה לנבא האם הלבלב שלך מייצר אינסולין בכמות מספקת. בנוסף יש לזכור שלתכשיר הויקטוזה יתרונות ופעילות מעבר להגברת הפרשת ייצור האינסולין בלבלב. הוא מאט את התרוקנות הקיבה וכן מעודד ירידה במשקל. נסיון לשלב טיפול בויקטוזה עם אינסולין צריך להעשות על ידי רופא סוכרת ובמעקב הדוק. לפעמים - הויקטוזה כה יעילה עד שניתן להפסיק את השימוש באינסולין. במקרים אחרים- השילוב בינהם הוא ה"מנצח". ככ' יש לזכור שפעילות ויקטוזה ולנטוס משלימות זו את זו. בעד הלנטוס יעיל במיוחד באיזון ערך הסוכר בצום, פעילותה העיקרית של הויקטוזה היא בהגברת הפרשת האינסולין לאחר האוכל. מכאן שאני ממליץ לך להעלות את השאלה בפני רופא הסוכרת שלך ולהוועץ בו- לגבי האפשרות של שילוב תרופות אלו, עבורך.

23/10/2012 | 19:33 | מאת: שמואל

לקריאה נוספת והעמקה

והאם אתה חוזר לעבוד באותן מסגרות בהן עבדת בעבר?

שלום דר אני אמור לחזור ארצה בסוף שנה זו או בסוף השנה הבאה לכל המאוחר. אני מתכנן לחזור לעבוד באותן מסגרות.

20/10/2012 | 10:31 | מאת: אילנה

שלום רב, אבקש לדעת האם מותר ורצוי להשתיל שיניים, אני חולת סוכרת לא מאוזנת בת 65. מה הסכנות הכרוכות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה הסיכון בהשתלת שיניים בחולה סוכרת שאינו מאוזן היא עלייה בסיבוכים הכרוכים בתהליך ההשתלה (לדוגמא- זיהומים וכד'). לכן מומלץ לעבור טיפולים מסוג זה לאחר הגעה לאיזון (במידת האפשר). אני ממליץ לך להוועץ בנושא גם ברופא הסוכרת העוקב אחריך וברופא השיניים שלך ולנסות למצוא את הזמן המתאים ביותר לביצוע ההשתלה.

14/10/2012 | 21:13 | מאת: ליטל

עשיתי העמסת סוכר 100 אחרי ש50 לא יצא תקין והתוצאות הן ככה: 87 בצום 177 אחרי שעה 93 אחרי שעתיים 49 אחרי שלוש שעות האם זה תקין???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליטל העמסת סוכר של 100 גרם היא אחד המבחנים שניתן לבצע בכדי לזהות סוכרת בהריון. ההגדרה של מבחן לא תקין היא 2 מדידות מעל לערכים הבאים צום- 95 שעה-180 שעתיים-155 שלוש שעות 140. עם זאת אין הגדרות אלו באות להחליף את המעקב והמשך הברור אצל הגניקולוג/ רופא הסוכרת ששלח אותך לבדיקות אלו. אני ממליץ לך להוועץ בו לגבי תוצאות הבדיקות.

13/10/2012 | 21:26 | מאת: שאול

אבקש לדעת מה ההבדל בין ויקטוזה לבין באייטה. כמו כן ברצוני לדעת כמה זריקות באייטה ביום, ושעות ההזקרה, והאם בבוקר בצום? תודה לך עבור התשובה!

שלום שאול מנגנון הפעולה של הויקטוזה והבייטה דומה- שינהם דומים בפעולתם להורמון GLP1. מאידך, את הבייטה יש לקחת כ45דק' לפני ארוחות עיקריות, פעמיים ביום ואת הויקטוזה ניתן לקחת פעם ביום וללא קשר לארוחות. כיוון שהטיפול בתרופות אלו דורש עלייה הדרגתית במינון , יש לעשותו רק תוך מעקב הדוק של רופא הסוכרת שלך. אני ממליץ לך להוועץ בו בהקשר אופן נטילת תכשירים אלו.

05/10/2012 | 08:58 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד.האם קיימת סכנה כלשהי בהפסקת ה"סימבסטאטין" לתקופה של 10 ימים לצורך בירור באם כאבי הפרקים היא מהכדור הזה? ומהו ההבדל בין ה"סימבסטאטין" ל"אטורבסטאטין"? הגם ששניהם הם מקבוצת הסטאטינים? לתשובתך הנאורה אודה מראש בברכת גמר חתימה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמואל סטטינים יש ליטול בכדי להוריד את הסיכון הסטטיסטי לארוע לבבי ומוחי. אין מידע לגבי הפסקתם לזמן קצר. במידה ויש חשד שהם גורמים לכאב שרירים, ניתן לנסות להחליף תכשיר, לשנות מינון ולהפסיק לתקופה קצרה- כל זאת כמובן במעקב הדוק של רופא הסוכרת שלך. ההבדל בין סוגי הסטטינים השונים הוא במידת הורדת הכולסטרול- חלקם 'חזקים' יותר וחלקם פחות. כמוכן, בשל מינון שונה לפעמים האחד גורם פחות לכאב שרירים מהשני.

01/10/2012 | 11:40 | מאת: אברהם

שלום ד,ר אני מקבל לנטוס פעם אחד בלילה ואפידרה במשך היום כמעט כל ארוחה רוב הדקירות נעשות בבטן .שאלתי האם הזריקות מנפחות את אזור הבטן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אברהם זריקות האינסולין עצמן אינן "מנפחות את אזור הבטן" באופן ישיר. עם זאת טיפול באינסולין עלול להיות כרוך בעלייה במשקל. ניתן להמנע מכך על ידי שילוב אינסולין עם תרופות הכרוכות בירידה במשקל, משטר טיפול המבוסס על מינוני אינסולין מתאימים וכמובן שילוב הטיפול בדיאטה לירידה במשקל. אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא הסוכרת שלך ועם דיאטנית המוסמכת בטיפול בחולי סוכרת.

שלום דוקטור אני נוטלת כחודש ימים אינסולין לנטוס{לפני כן כדורים} ופתאום יש לי כאבי שרירים ברגליים{דבר שלא היה לפני כן}ולפעמים קשה לי ללכת.היתכן שזה תופעת לוואי של הלנטוס אינסולין....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מלי לנטוס לכשעצמו בדרך כלל לא גורם לכאב שרירים. כאב בשרירי הרגליים עלול לנבוע משינויים מהירים ברמת הסוכר בדם או במלחי הדם (אשלגן,מגנזיום) או מתרופות אחרות שחולי סוכרת בדרך כלל נוטלים (סטטינים). אני ממליץ לך להוועץ בהקדם ברופא הסוכרת שלך לגבי תופעת הלוואי שאת חשה ולשקול שינוי בטיפול התרופתי.

23/09/2012 | 22:16 | מאת: דליה

בת 50, לפני 4 שנים אובחנתי כחולת סכרת בעקבות ערכים גבוהים 130 בצום, טופלתי כשנתיים בכדור מטאפורמין בערב לפני השינה. התחלתי דיאטה ללא סוכר וללא גלוטן, הפחתתי במשקלי כ 7 ק"ג הערכים ירדו, a1c מ6.4 ל5.5 , אחרי שנה , למרות שלא שיניתי תזונה וממשיכה בתזונה ללא גלוטן וללא סוכר, הערכים מתחילים לעלות 140-15- בצום, ו עליה במשקל . התחלתי שוב לקחת כדור בהמלצת הרופאה (לפני השינה) , כרגע אין שיפור. , עדיין ערכים גבוהים בצום כ- 150, האם להמשיך בדיאטה ללא סוכר ולא גלוטן. מה הסיבה להפסקת ההשפעה של הדיאטה על הערכים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה סוכרת היא מחלה בעלת אופי מתדרדר- איזון הסוכר דורש יותר תרופות לאורך זמן. מאידך , כפי שעשית, ניתן להאט את התהליך בעזרת דיאטה לירידה במשקל (לאו דווקא דיאטה דלת סוכר או גלוטן). עם זאת ההמלצה היום היא להמשיך בטיפול התרופתי למרות הדיאטה והירידה במשקל. בנוסף, חשוב לשלב פעילות גופנית נמרצת בסדר היום. אני ממליץ לך להוועץ בהקדם ברופא הסוכרת שלך ובדיאטנית סוכרת, לגבי שינוי נוסף באורח החיים ושיפור הטיפול התרופתי בכדי לשפר את האיזון.

23/09/2012 | 14:54 | מאת: אלי

האם אני יכול לצום בכיפור? יש לי סכרת סוג 2 המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי ההחלטה על צום בכיפור צריכה להיות של רופא הסוכרת שלך - תוך התחשבות במצבך הרפואי וברצונותיך. ההמלצה לגבי צום היא להתאים את הצום לחולה. קיימים חולים שיכולים לצום ואחרים שעדיף שלא יצומו. פעמים רבות, צום דורש שינוי בתרופות. מכאן שהשאלה צריכה להיות מופנית לרופא הסוכרת שלך.

23/09/2012 | 14:06 | מאת: נורית

האם ישנה מניעה כלשהיא לשמור עטי האינסולין במקרר, גם לאחר פתיחתם? מדוע ממליצים לא להחזירם למקרר לאחר פתיחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית ניתן להחזיר אינסולין למקרר לאחר פתיחתו. אין המלצה להשאירו בחוץ לאחר הפתיחה. חשוב לוודא שהאינסולין לא יקפא במקרר - זה עלול לפגום ביעילות פעולתו. לעטים, הזרקת אינסולין 'קר' אינה נעימה ולכן יש הממליצים להשאיר אינסולין בחוץ לאחר פתיחתו. כל עד והאינסולין בטמפרטורה המומלצת- יעילותו לא תיפגע. אני ממליץ לך להוועץ שוב באחות הסוכרת במרפאתך לגבי צורת אכסון האינסולין שאת נוטלת.

22/09/2012 | 15:52 | מאת: אדל

שלום ר"ר אלדור. אני מקבלת ויקטוזה 1.8 בנוסף ללוימיר ונובורפיד. לי נראה כי זה יותר מדי. הוסבר לי שהויקטוזה זה לא אינסולין. אם כן מה תפקידה? בבקר אני מזריקה ויקטוזה לוימיר ואינסולין בבת אחת האם זה בסדר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדל ויקטוזה היא תרופה הדומה בתצורתה להורמון GLP-1 להורמון זה מספר פעולות מיטיבות בחולי סוכרת- מחד הוא גורם לעלייה בהפרשת אינסולין בלבלב וירידה בייצור סוכר בכבד. מאידך הוא גורם לירידה בתאבון וירידה במשקל. מכאן ששילוב הטיפול בו עם אינסולין עשוי להועיל - הן בירידה במינון האינסולין הדרוש והן במניעת העלייה במשקל שלפעמים כרוכה בטיפול באינסולין. ניתן להזריק תכשירים אלו אחד אחרי השני. אני ממליץ לך להוועץ שוב ברופא הסוכרת שמטפל בך.

15/09/2012 | 23:49 | מאת: דנה

בת 43 סוכרתית מאוזנת a1c -5.5 . אוכלת בעיקר לחם מקמח מלא נאמר לי שזה טוב לסוכרתיים כי מתפרק לאט ולא מקפיץ את הסוכר. חבר סיפר לי שדיאטנית אמרה לו שלחם מקמח מלא לא טוב בגלל שמתפרק לאט מעמיס כל פעם על הלבלב האם עדיף לחם אחיד רגיל מה רצוי? קראתי בפורום את התכתובת על אומגה 3 אם לוקחים אחד ביום גם אם לא יועיל האם יכול להזיק?

שלום דנה כיוון שאת מאד מאוזנת, החוק הראשון ברפואה הוא שלא מפסיקים טיפול מוצלח. אכן בחולי סוכרת בדרך כלל מומלץ לחם 'קל' - דל קלוריות. אין כל ביסוס לטענה ששמעת. אכן חיטה מלאה עדיפה- הערך הגליקמי שלה נמוך יותר - הסוכר נספג לאט יותר. לכן המלצתי אלייך היא לא לשנות את הדיאטה שלך ולהוועץ בדיאטנית המומחית בטיפול בסוכרת. לגבי אומגה 3 למניעת/טיפול בסוכרת- כשאין הוכחה ליעילות, יתכן ונגרם נזק מהתכשיר (לדוגמא אינטראקציה עם תרופות אחרות- אספירין וכד'). בנוסף - בטוח נגרם נזק כלכלי. כך שמומלץ ליטול רק מה שהוכח כיעיל ובטוח ולא תכשירים אלטרנטיביים. האמירה 'לא מועיל- לא מזיק' אינה נכונה עד ברפואה המודרנית- ובמיוחד בטיפול בסוכרת.