העלאת מספר יחידות אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/09/2012 | 12:01 | מאת: טל

שלום רב, אני בשבוע 34.4 ומטופלת באינסולין מסוג הומולין , זריקה אחת לפני השינה.בביקורי האחרון הרופא המליץ שאעלה את מספר היחידות ל16 מ12 ולאחר מספר ימים שראיתי שאין שינוי (כל הערכים בצום היו בסביבות 97-98) החלטתי להעלות את מספר היחידות ל18, כיוון שיש לי תור רק בעוד שבוע רציתי לדעת האם זה בסדר? תודה וחג שמח!

שלום טל מינון האינסולין הוא אישי ונקבע לפי צרכי החולה. שינוי מספר היחידות כל מספר ימים לפי מדידת הסוכר הרצויה , מקובלת ונפוצה בכדי להגיע לאיזון קפדני. מאידך חשוב שהדבר יעשה בידיעת הרופא המטפל. בדרך כלל מקובל להדריך את החולה לעלות במספר היחידות כל מספר ימים עד שערך הסוכר יגיע לערך הרצוי. במידה והחולה אינו בטוח , מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת או באחות הסוכרת במרפאה שבה הוא נמצא במעקב. מכאן שכנראה שהשינוי שעשית בסדר , אך למען בטיחותך ואיכות הטיפול בך אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך בהקדם (ולקבל ממנו הנחיות לגבי ההמשך. )

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול