הזרקות אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/12/2012 | 07:16 | מאת: אילנית

שלום, אני מזריקה 3 סוגים של אינסולין. ויקטוזה,נובורפיד ,ולבימיר.האם אפשר להזריק (לפחות בבוקר זה קורה )את כל 3 הזריקות אחת אחרי השניה לפני א. הבקר?

שלום אילנית ויקטוזה אינה אינסולין אלא תכשיר הדומה להורמון אחר בגוף הנקרא אינקרטין. השילוב של תכשיר זה עם אינסולין דורש מעקב צמוד של רופא סוכרת. באופן כללי, פעילות תכשיר זה שונה מאינסולין - הוא מדכא תאבון, מאט התרוקנות הקיבה ומעודד הפרשת אינסולין על ידי הלבלב. בכדי להגיע לפעילות מירבית יש להזריקו כחצי שעה לפני ארוחות. לגבי נובורפיד- זמן ההזרקה המומלץ הוא כרבע שעה לפני האוכל. את הלבמיר בדרך מזריקים ללא קשר לארוחות. לגבי הזרקת שלוש התכשירים בזה אחר זה- ניתן לעשות זאת אך במעקב הדוק של רופא סוכרת. לכן המלצתי אליך היא לפנות בשאלה ספציפית זו לרופא הסוכרת העוקב אחרייך.

01/01/2013 | 20:57 | מאת: אילנית

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול