דיאטה ללא סוכר וללא גלוטן

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/09/2012 | 22:16 | מאת: דליה

בת 50, לפני 4 שנים אובחנתי כחולת סכרת בעקבות ערכים גבוהים 130 בצום, טופלתי כשנתיים בכדור מטאפורמין בערב לפני השינה. התחלתי דיאטה ללא סוכר וללא גלוטן, הפחתתי במשקלי כ 7 ק"ג הערכים ירדו, a1c מ6.4 ל5.5 , אחרי שנה , למרות שלא שיניתי תזונה וממשיכה בתזונה ללא גלוטן וללא סוכר, הערכים מתחילים לעלות 140-15- בצום, ו עליה במשקל . התחלתי שוב לקחת כדור בהמלצת הרופאה (לפני השינה) , כרגע אין שיפור. , עדיין ערכים גבוהים בצום כ- 150, האם להמשיך בדיאטה ללא סוכר ולא גלוטן. מה הסיבה להפסקת ההשפעה של הדיאטה על הערכים?

שלום דליה סוכרת היא מחלה בעלת אופי מתדרדר- איזון הסוכר דורש יותר תרופות לאורך זמן. מאידך , כפי שעשית, ניתן להאט את התהליך בעזרת דיאטה לירידה במשקל (לאו דווקא דיאטה דלת סוכר או גלוטן). עם זאת ההמלצה היום היא להמשיך בטיפול התרופתי למרות הדיאטה והירידה במשקל. בנוסף, חשוב לשלב פעילות גופנית נמרצת בסדר היום. אני ממליץ לך להוועץ בהקדם ברופא הסוכרת שלך ובדיאטנית סוכרת, לגבי שינוי נוסף באורח החיים ושיפור הטיפול התרופתי בכדי לשפר את האיזון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול