עליה ברמות הסוכר בצום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

11/09/2012 | 11:53 | מאת: יעל

שלום ד"ר, הריון מתקדם ואיתו עולות רמות האנסולין שאני צריכה להזריק (מזריקה כרגע נובומיקס 50 - 20 יח' בצהריים ו-20 בערב). אחרי הארוחות הערכים אכשהו מסתדרים עם העלאת רמות האנסולין. אבל בבוקר הערכים הם מאוד גבוליים. ארוחת ערב אני אוכלת לפעמים גם בעשר בלילה ארוחה טובה- בשרית. עד עכשיו לא היתה עם זה בעיה והייתי קמה עם ערכים בטווח הנורמה. עכשיו אני מנסה לקום גם מוקדם יותר ולתפוס את "פירוק הסוכר מהגוף" בזמן וזה לא הולך- קמה בשש בבוקר ערך של 97. מודדת אחרי שעה- 106. במקום לרדת לטווח הנורמה, הערכים עוד עולים. מה אפשר לעשות עוד חוץ מלהגביר עוד את המינון של האנסולין?? מאחלת לך ד"ר שתהיה לך שנה טובה וכל הכבוד על הפורום שעוזר להרבה אנשים!

שלום יעל במהלך ההריון ניתן להקפיד על דיאטה מתאימה ופעילות גופנית במידה. פרט לכך, ככל שההריון מתקדם צריכת האינסולין עשוייה לעלות. ניתן לשלב תרופות פומיות (מטפורמין, סולפונילאוריאה) במהלך טיפול בסוכרת הריונית- כמובן במעקב הדוק של רופא הסוכרת העוקב אחריך במהלך ההריון. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך בכדי להתאים לך את הטיפול הנכון לך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול