סוכר גבוה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/11/2012 | 23:40 | מאת: אורית

שלום ד"ר. בעלי חולה סכרת נעורים. האם רמת סוכר גבוהה יכולה לגרום לתפקוד לא תקין של המוח או להתנהגות "לא שפויה" ? האם התנהגות כזו יכולה אולי לנבוע מחוסר איזון של הסוכר ותנודות חדות או אולי מהיפו ? תודה

שלום אורית סוכרת ממושכת עלולה לגרום לפגיעה מוחית במגוון דרכים- ארוע מוחי ,דמנטיה מוקדמת ועד. מאידך, התנהגות מוזרה והתקפית- עלולה להגרם מארועי היפוגליקמיה- מדובר בחוסר רגישות להיפוגליקמיה שגורם לתסמינים הנוירולוגים להופיע בלא התראה מוקדמת. הדרך לטפל בכך היא למנוע ארועי היפוגליקמיה למשך מספר חודשים (גם במחיר של 'קלקול' האיזון). אני ממליץ לבעלך לפנות בהקדם לרופא הסוכרת שלו בכדי לברר את התופעה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול