איחסון אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/09/2012 | 14:06 | מאת: נורית

האם ישנה מניעה כלשהיא לשמור עטי האינסולין במקרר, גם לאחר פתיחתם? מדוע ממליצים לא להחזירם למקרר לאחר פתיחה?

שלום נורית ניתן להחזיר אינסולין למקרר לאחר פתיחתו. אין המלצה להשאירו בחוץ לאחר הפתיחה. חשוב לוודא שהאינסולין לא יקפא במקרר - זה עלול לפגום ביעילות פעולתו. לעטים, הזרקת אינסולין 'קר' אינה נעימה ולכן יש הממליצים להשאיר אינסולין בחוץ לאחר פתיחתו. כל עד והאינסולין בטמפרטורה המומלצת- יעילותו לא תיפגע. אני ממליץ לך להוועץ שוב באחות הסוכרת במרפאתך לגבי צורת אכסון האינסולין שאת נוטלת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול