ויקטוזה-אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/10/2012 | 19:45 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד.למרות שאין אומרים שבחו של אדם בפניו אבל במקרה שלך אתה ראוי לכל הערכה,הן בגלל תשובותיך המלומדות -והן בגלל המהירות שאתה ממהר להשיב וסביר להניח כי אתה נמצא בניכר (לעת עתה) וודאי אינך משלב ידיים ובכל זאת......ראוי לכל הערכה. ולעניינו אני מטופל באינסולין מזה כשנה לערך (לנטוס 27 יח'), וטיפול זה ניתן לי ללא בדיקת כושר הלבלב שלי לייצר אינסולין וללא בדיקת מצב הלבלב (שדרך אגב אני בטוח שהוא עדיין מייצר אינסוליןאולי לא ברמה של אדם בריא) .ראייה לכך בימי צומות ואני צם הרבה ימים בשנה אינני נוטל אינסולין כי אינני אוכל ובסופו של יום צום אני אוכל מתוקים על פי מיטב המסורת (מוצאי כיפור למשל) אולם כרבע שעה קודם לכן נוטל כדור אמריל אחד(3 מ"ג) ובבוקר קם עם רמה של 160 -170.הנני סכרתי מזה כ:25 שנים ללא פגיעה באברי היעד ב"ה. ושאלתי לכבודו היא האם יש מקום להפסיק עם האינסולין ואולי לנסות את הויקטוזה? האם לדעת כבודו זה יהיה יעיל יותר מן האינסולין? לתשובתך הנאורה הנני מודה מראש.

שלום שמואל על פי הנתונים הקלינים שתארתה קשה לנבא האם הלבלב שלך מייצר אינסולין בכמות מספקת. בנוסף יש לזכור שלתכשיר הויקטוזה יתרונות ופעילות מעבר להגברת הפרשת ייצור האינסולין בלבלב. הוא מאט את התרוקנות הקיבה וכן מעודד ירידה במשקל. נסיון לשלב טיפול בויקטוזה עם אינסולין צריך להעשות על ידי רופא סוכרת ובמעקב הדוק. לפעמים - הויקטוזה כה יעילה עד שניתן להפסיק את השימוש באינסולין. במקרים אחרים- השילוב בינהם הוא ה"מנצח". ככ' יש לזכור שפעילות ויקטוזה ולנטוס משלימות זו את זו. בעד הלנטוס יעיל במיוחד באיזון ערך הסוכר בצום, פעילותה העיקרית של הויקטוזה היא בהגברת הפרשת האינסולין לאחר האוכל. מכאן שאני ממליץ לך להעלות את השאלה בפני רופא הסוכרת שלך ולהוועץ בו- לגבי האפשרות של שילוב תרופות אלו, עבורך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול