עוד שאלה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/01/2013 | 20:15 | מאת: שמואל

רופא נכבד. יורשה לי עוד שאלה בהקשר לשאלה הקודמת בדבר חילוק מנת האינסולין,והרי ידוע כי אין תמימות דעים בין רופא א' לרופא ב' ואת אשר יאמר רופא א' ישלול או יסתור רופא ב' וכך היא דרכה של הרפואה:"סטטיסטיקה" כי ידוע שאין 100% ברפואה. ובכל זאת "מכל מלמדיי השכלתי". והשאלה הבאה היא: האם יש הבדל משמעותי בתופעות הלוואי אם קיימות בכלל בין מינון של 40 יח' לבין מינון של 80 יח' ולמה יכול להוביל המינון הגבוהה מה שאין כן במינון הנמוך? פרט לעובדה שאולי יושג איזון טוב יותר במינון גבוהה? (לא בהכרח). כהרגלי בקודש שוב אומר כי דעתך חשובה לי עד למאוד.בברכת שבוע טוב.

שלום שמואל באופן כללי אין הבדל משמעותי בין תופעות הלוואי מהזרקת 80יח' או 40יח' לנטוס. נפח הזרקה גדול יותר לפעמים מלווה בתחושת הזריקה באזור ההזרקה. בנוסף- במינון נמוך יתכן ומשך הפעולה מעט קצר יותר מאשר במינון גבוה (הדבר בדרך כלל אינו מורגש בסוכרת מסוג 2 ובמינונים כ40 ו80 יחידות) פרט לכך בשל אופיו ה'עדין' של הלנטוס מינון גבוה דומה בהתנהגותו למינון נמוך . ההחלטה על פיצול זריקות הלנטוס לפעמיים ביום צריכה להתבסס על שיפור באיזון בעקבות שינוי זה. ניתן לנסות ובמידה וזה מביא לאיזון טוב יותר ניתן להמשיך- כל זאת כמובן בהסכמתו ובמעקב של רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול