תופעות של תחושת של ירידות סוכר גם כאשר הערכים תקינ

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/10/2012 | 15:49 | מאת: אבי

שלום, אני בן 36 7 שנים סוג 1 מזריק איסולין לנטוס ונובראפיד בחצי שנה האחרונה יש לי תופעות כמו של ירידות סוכר למשל רעידות וסחרחורות ואי שקט גם כאשר הערכים תקינים -זה קורה לפעמים אחרי ירידה סוכר קשה ונמשך שבועות אחרי. רציתי לדעת האם מדובר בנזק של מערכת העצבים? או אולי תופעות לוואי של האינסולין ? איך ניתן לאבחן?

שלום אבי תחושת נפילת סוכר עלולה להופיע גם במקרים בהם הסוכר תקין- במצבים בהם חלים שינויים מהירים ברמת הסוכר. גם ירידה מהירה מ300 ל150, עלולה לגרום לתחושה זו. בנוסף תחושות המופיעות בזמן נפילת סוכר עלולות לדמות מצבים אחרים בהם משתחררים הורמוני סטרס למחזור הדם (אדרנלין וכד'). מכאן שאני ממליץ לך להקפיד לעקוב אחר רמות הסוכר בדם פעמים רבות , לאורך היממה ולנסות לראות האם חלים שינויים גדולים בערך הסוכר הקשורים לתחושות אלו. זאת בנוסף , כמובן לעריכת ברור מסודר לתופעה על ידי רופא הסוכרת שלך בהקדם.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול