אלבומין-קריאטנין-רטיו

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/11/2012 | 05:52 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד. האם רמות של 39.48 בתוצאת הבדיקה של אלבומין-קריאטנין-רטיו נחשבת כגבוהה ואם כן האם ניתן לשפר תוצאה זו-ומה משמעות תוצאה זו על מה היא מעידה? אודה מראש.

שלום שמואל ברוב קופות החולים, ערך הגבוה מ30 או 20 נחשב לערך לא תקין ביחס אלבומין קריאטינין. הדבר מהווה סמן ראשון לפגיעה כלייתית הנגרמת מסוכרת ויתר לחץ דם. בדרך כלל הטיפול במצב זה הוא איזון לחץ הדם (במיוחד בעזרת תכשירים ממשפחת הACE וARB), איזון סוכרת וירידה במשקל. מומלץ לעקוב אחר מדד זה וכן להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי המשך הטיפול המומלץ עבורך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול