העמסת סוכר בהריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/09/2012 | 20:12 | מאת: א

שלום ביצעתי העמסת סוכר 50ג בשבוע 12 עקב רמות סוכר בצום גבוליות ורמות אינסולין מעט גבוהות. התוצאה שעה לאחר 50ג גלוקוז הינה 81. האם זו תוצאה תקינה? האם הקירבה לגבול התחתון בעייתית ומעידה על רמות אינסולין גבוהות (כפי שאכן התקבל בבדיקה אחרת)? נתונים נוספים: בת 32, שוקלת 43 ק"ג, גובה 164ס"מ תודה

שלום א הדרך לאבחן סוכרת הריונית היא על פי רמת הסוכר בדם בלבד. הקריטריונים שונים בין מרכזים אך באופן כללי, ערך סוכר גבוה במהלך הבדיקה מעיד על הופעת סוכרת. ערך סוכר נמוך במהלך ההריון יכול להיות תקין. לגבי רמות אינסולין בהריון- הן אינן מהוות קריטריון אבחנתי לסוכרת הריונית. אני ממליץ לך להוועץ ברופא העוקב אחריך במהלך ההריון לגבי תוצאות הבדיקה.

05/09/2012 | 20:04 | מאת: א

תודה על תשובתך. הייתי רוצה לקבל גם את דעתך. האם ערך של 81 שעה לאחר 50ג גלוקוז תקין או עלול להיות נמוך מידי? תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול