התכוצויות שרירי ברגליים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/01/2013 | 19:48 | מאת: רונה

שלום ד"ר. אני סובלת מאד מהתכווצויות בשרירי הרגליים כולל אצבעות הרגליים וגם הידיים. האם יש לזה קשר לסוכרת הלא מאוזנת שלי, אני מקבלת מגנזיום 300 מ"ג ביום ללא הטבה. הומלץ לי לשתות משקה של מי טוניק שמכין סוכר אבל הוא מאד עוזר.1. האם יש קשר לסוכרת? 2.האם מותר לי לשתות מי טוניק. אודה לתשובתך.

שלום רונה בחולי סוכרת קיימות מספר סיבות אפשריות להתכווצות שרירים. בהן - טיפול בסטטין, הפרעות במלחי הדם- מגנזיום, אשלגן, סידן. מומלץ לעבור ברור אצל רופא הסוכרת שלך לדבר. החומר המרפה שרירים במי טוניק הוא כינין (מכאן שהסוכר בו אינו נחוץ). בנוסף ניתן לתת תרופות נוספות המרפות שרירים. כמו כן יש לבדוק שהתכווצות השרירים אינה נגרמת בשל שינויים גדולים ומהירים ברמות הסוכר (העלולות להשפיע על מאזן האשלגן באופן רגעי ולגרום תחושה של התכווצות שרירים). אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך להמשך ברור וטיפול בתופעה.

15/01/2013 | 13:20 | מאת: רונה

ראשית תודה על התשובה , ההתכווצויות האלו מופיעות אצלי גם בידיים וגם באצבעות הרגליים.האם לא לשתות את מי הטוניק? האם יש כינין כתוסף מזון?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול