ויקטוזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/09/2012 | 15:52 | מאת: אדל

שלום ר"ר אלדור. אני מקבלת ויקטוזה 1.8 בנוסף ללוימיר ונובורפיד. לי נראה כי זה יותר מדי. הוסבר לי שהויקטוזה זה לא אינסולין. אם כן מה תפקידה? בבקר אני מזריקה ויקטוזה לוימיר ואינסולין בבת אחת האם זה בסדר.

שלום אדל ויקטוזה היא תרופה הדומה בתצורתה להורמון GLP-1 להורמון זה מספר פעולות מיטיבות בחולי סוכרת- מחד הוא גורם לעלייה בהפרשת אינסולין בלבלב וירידה בייצור סוכר בכבד. מאידך הוא גורם לירידה בתאבון וירידה במשקל. מכאן ששילוב הטיפול בו עם אינסולין עשוי להועיל - הן בירידה במינון האינסולין הדרוש והן במניעת העלייה במשקל שלפעמים כרוכה בטיפול באינסולין. ניתן להזריק תכשירים אלו אחד אחרי השני. אני ממליץ לך להוועץ שוב ברופא הסוכרת שמטפל בך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול