אחסון אינסולין בטיול בחו"ל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/10/2012 | 18:42 | מאת: מתי

אני מזריק אינסולין לנטוס. אני מתכוון לצאת לטיול של כחודשיים בחו"ל. אני מבין שאת האמפולות לתקופה שמעבר ל- 30 יום יש צורך לשמור בקירור (טמפ. 2-8 מ.צ.). קשה בטיול לשמור על האינסולין 24 שעות בקירור, מה מידת הרגישות שלו לשהייה קצרה מחוץ לקירור כלומר האם אחסון לזמן קצר מחוץ למקרר יקלקל אותו? האם טמפ. מעט גבוהה מ- 8 מ.צ. תקלקל אותו? האם ההמלצה היא שלא לקחת אינסולין לתקופה מעל 30 יום אלא לרכוש אותו שם בבית מרקחת?

שלום מתי את האינסולין מומלץ לשמור בקרור לתקופה ארוכה. עם פתיחתו, - ניתן לשמרו גם בטמפרטורת החדר. במידת האפשר- ניתן לקחת ציידנית קטנה ולשמור את האינסולין בתוכה. הסיכון הוא שיעילות האינסולין תרד. מומלץ לאחסנו במלונות במקררים - או בטמפ' הקרובה ל4מעלות. מומלץ לא לשלוח אותו עם המזוודות כיוון שהוא עלול לקפוא בטיסה, ולאבד מיעילותו. כמו כן כדאי להצטייד במרשם באנגלית מרופא הסוכרת שלך ליתר בטחון. קיימות המלצות מסודרות לחולי סוכרת הנוסעים לחול- הן באינטרנט והן של האגודה הישראלית לסוכרת. אני ממליץ לך להוועץ באחות הסוכרת במרפאתך וברופא הסוכרת העוקב אחריך לפני הנסיעה ולתכנן את השימוש באינסולין מראש.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול