שינוי בזמן הזרקת אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/09/2012 | 09:01 | מאת: רחל

שלום לך. אימי החלה לאחרונה להזריק אינסולין מידי ערב. הרופאה המטפלת אמרה לה כי יש להזריק בשעה קבועה. אלא שבשעות הערב היא שוכחת ולעיתים נמצאת מחוץ לבית ואני מבקשת לבדוק האם היא יכולה לעבור להזרקה בבוקר ולהתמיד בשעה זו מבלי שזה יפגע בבריאותה? כרגע הבדיקה מראה על רמת סוכר של 14. אודה לתשובתך שנה טובה.

שלום רחל. מקובל להזריק אינסולין בשעה קבועה. חשוב גם להתאים את זמן ההזרקה לזמן שנוח לחולה, זמן שיקל עליו להקפיד לקחת את הזריקה וכן לפי סוג האינסולין- זמן הארוחות. בחולים המתקשים מאד להזריק אינסולין בזאלי (פעל פעילות ממושכת ומתונה) בערב, ניתן להזריק בשעות אחרות של היום. לגבי רמת סוכר 14- האם מדובר בA1C? אני ממליץ לך להוועץ בשנית ברופאת הסוכרת ולשקול את זמן מתן האינסולין. חשוב שאימך תקפיד על נטילת הזריקה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול