אינסולין לנטוס וויקטוזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/01/2013 | 12:09 | מאת: מיכל

שלום רב, האם שילוב בין 2 סוגי האינסולין יכול לגרום להשמנה? תודה מיכל

שלום מיכל הטיפול באינסולין עלול להיות כרוך בהשמנה. הדבר נפוץ יותר בשימוש באינסולין קצר פעולה לפני הארוחות או בתערובות אינסולין (מיקס) מאשר באינסולין בזאלי. חלק מההשמנה נובע מחזרה למשקל הקודם עם חזרת איזון הסוכר וחלק נגרם מעלייה אמיתית במשקל. לכן מומלץ להקפיד ביתר על הדיאטה בזמן טיפול באינסולין . מידת ההשמנה אינה קבועה- היא שונה בין חולה לחולה ונקבעת על פי הקפדתו על דיאטה נכונה.

29/01/2013 | 07:10 | מאת: מיכל

בוקר טוב. תודה על תשובתך. כיצד ניתן להגיע אליך לייעוץ? בברכה מיכל

שלום מיכל כרגע אני בשבתון בחול ולכן אין לי מרפאות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול