טיפול בויקטוזה במקרה של תת פעילות בלוטת התריס .

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/11/2012 | 12:40 | מאת: שוש

שלום ! אימי החלה טיפול בויקטוזה לאיזון סכרת סוג 2 בהמלצת רופא המטפל בה למקרה של תת פעילות בלוטת התריס. לא פעם מוזכר כי קיים חשד להתפתחות ממאירות בהלוטת התריס כתוצאה משימוש בויקטוזה . מה האמת בענין והאם בכל זאת ממולץ במקרה זה ליטול ויקטוזה? תודה מראש על התייחסותך

שלום שוש החשד לממאירות בבלוטת התריס עם ויקטוזה עלה בעקבות מחקרים בחולדות. בנוסף הסרטן שהופיע בהן, נדיר באדם. מכאן שאין הוכחה ממשית לסיכון אמיתי לסרטן בלוטת התריס עם ויקטוזה. אני ממליץ לאימך להמשיך להוועץ ברופא המטפל בה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול