עודף הורמון אינסולין בדם - והשפעתו על קליטת היריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/10/2012 | 01:05 | מאת: ענת

שלום רב! האם יש חשש, או קשר, באם יש עודף אינסולין בדם, אחרי זלילה או מתוקים, נניח רק סופשבוע, ובגין הפרשת יתר של אינסולין מהלבלב (?), הדבר יכול לשבש כניסה להיריון, או השתרשות היריון, או הפלה. יש קשר לפעילותו הרעה של עודף האינסולין, בנושא פיריון?

שלום ענת סוכרת לא מאוזנת עלולה להשפיע על הסיכוי להכנס להריון וכן על בריאות העובר. מאידך אין הוכחה ממשית לקשר בין אכילת מתוקים באנשים בריאים לכניסה להריון. במידה ואין סוכרת הריונית- אין הוכחה ליעילות של הגבלת התזונה לסוגי מזונות מסויימים. לגבי אינסולין, בסוכרת הריונית מקובל לטפל באינסולין וככל שהאיזון טוב יותר - הסיכון פוחת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול