אינסולין-סרטן

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/01/2013 | 12:04 | מאת: שמואל

ד"ר אלדור. מה אמת בשמועה כי יש קשר בין אינסולין למחלת הסרטן והאם זה תלוי במינון האינסולין ככל שהכמות גדולה כך הסכנה היא גדולה יותר או שבכלל הסכרתי חשוף למחלה הזו יותר מאחרים בלי קשר לאינסולין או אי אינסולין? תודה מראש.

שלום שמואל בסוכרתיים יש יותר סרטן. מחקרי אסוציאציה העלו רמז לעלייה בסרטן בחולים המשתמשים באינסולין וחלקם העלו חשד לקשר למינון האינסולין. מאידך השימוש באינסולין בדרך כלל נגרם מהצורך בתכונותיו המיטיבות. הסיכון לפתח סיבוכי סוכרת הוא ממשי וגבוה בחולי סוכרת, ואינסולין היא אחת התרופות הבודדות היעילות בכמעט כל החולים. מכאן שלמרות הסיכון המסויים (העלייה בסיכון קטנה יחסית), על הרופא לשקול את התועלת מהטיפול ולהחליט עליו בהתאם. בנוסף, בשילוב עם תרופות נוספות (מטפורמין) יתכן והסיכון לסרטן אינו עולה (או אף יורד).

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול