קמח מלא

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/09/2012 | 23:49 | מאת: דנה

בת 43 סוכרתית מאוזנת a1c -5.5 . אוכלת בעיקר לחם מקמח מלא נאמר לי שזה טוב לסוכרתיים כי מתפרק לאט ולא מקפיץ את הסוכר. חבר סיפר לי שדיאטנית אמרה לו שלחם מקמח מלא לא טוב בגלל שמתפרק לאט מעמיס כל פעם על הלבלב האם עדיף לחם אחיד רגיל מה רצוי? קראתי בפורום את התכתובת על אומגה 3 אם לוקחים אחד ביום גם אם לא יועיל האם יכול להזיק?

שלום דנה כיוון שאת מאד מאוזנת, החוק הראשון ברפואה הוא שלא מפסיקים טיפול מוצלח. אכן בחולי סוכרת בדרך כלל מומלץ לחם 'קל' - דל קלוריות. אין כל ביסוס לטענה ששמעת. אכן חיטה מלאה עדיפה- הערך הגליקמי שלה נמוך יותר - הסוכר נספג לאט יותר. לכן המלצתי אלייך היא לא לשנות את הדיאטה שלך ולהוועץ בדיאטנית המומחית בטיפול בסוכרת. לגבי אומגה 3 למניעת/טיפול בסוכרת- כשאין הוכחה ליעילות, יתכן ונגרם נזק מהתכשיר (לדוגמא אינטראקציה עם תרופות אחרות- אספירין וכד'). בנוסף - בטוח נגרם נזק כלכלי. כך שמומלץ ליטול רק מה שהוכח כיעיל ובטוח ולא תכשירים אלטרנטיביים. האמירה 'לא מועיל- לא מזיק' אינה נכונה עד ברפואה המודרנית- ובמיוחד בטיפול בסוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול