אינסולין אבוד

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/01/2013 | 21:08 | מאת: שמואל

ד"ר. האם כל כמות האינסולין המוזרקת לגוף מנוצלת או שמא מספר יחידות הולכות "לאיבוד" בגוף או מתפרקות? מודה מראש.

שלום שמואל חלק מהאינסולין מפורק בכבד ומפונה בכליות. המצב נכון גם לגבי האינסולין המופרש באופן טבעי מהלבלב. מאידך, במידה והכבד מתפקד והכליות תקינות- רמת וקצב הפינוי משתנות מעט ואינן משפיעות באופן יומי על מינון האינסולין. במצבים בהם קיימת איספיקת כליות - פעמים רבות החולים נזקקים לפחות אינסולין.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול