חילוק מנת האינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/01/2013 | 19:35 | מאת: שמואל

ד"ר נכבד. אני משתמש באינסולין "לנטוס" ברמת ה:36 יח'. ל:24 שעות. אני משיג תוצאת איזון טובה יותר בניסיון שעשיתי ביני לבין עצמי במשך שבוע ימים, בכך שחילקתי את מנת האינסולין באופן שבערב הזרקתי 18 יח' ובבוקר(כעבור שוב 12 שעות) הזרקתי את 18 היח' הנותרות.כך שיש לי כיסוי לכל ה:24 שעות. והרי מה שחשוב הוא להשיג איזון נאות הלא כך? ושאלתי היא האם אני יכול להמשיך בסדר זה? בבקשה אל תגיד לי לפנות לרופא הסכרת כי הרי אתה גם רופא לסכרת ודעתך חשובה לי עד למאוד. תודה מראש.

שלום שמואל לנטוס ניתן בדרך כלל במינון חד יומי. מאידך, במקרים מסויימים ניתן לפצל את היחידות לאורך היממה. הדבר יעיל במיוחד במינון נמוך. כמו כן, כיוון שלדבריך האיזון השתפר- נראה שאין מניעה להמשיך לפצל את הזריקות. עם זאת- חשוב לוודא שבאמת מושג איזון הדוק יותר (כפי שיתבטא בירידה ברמת הA1C) ובמדידות לאורך היום. כמובן, פורום זה הוא פורום אינטרנטי ואינו תחליף למעקב אצל רופא הסוכרת. כל חולה הוא עולם ומלואו וטרם פגשתי שני חולי סוכרת דומים. מכאן שחשוב שתתיעץ גם ברופא הסוכרת שמכיר אותך ושיאשר את השינוי בצורת הזרקת האינסולין.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול