פורום תזונה טבעית

בפורום תזונה טבעית תוכלו לקבל תשובות לשאלות בנושאים של תזונה נכונה בראיית התזונה הטבעית, מניעת מחלות והקלה על מחלות ותופעות קיימות, איזון משקל והרזיה בריאה, מזונות מבריאים, תוספי מזון וצמחי מרפא ועוד. אנא השתמשו במנוע החיפוש על מנת לאתר שאלות נפוצות שכבר נענו.
20468 הודעות
16757 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונה טבעית

04/02/2023 | 22:24 | מאת: גדי

כרום פיקולנאט באמת יכול להפחית את ההרגשה של רעב ולאכול הרבה פחמימות ? מה העקרון שלו

06/02/2023 | 13:23 | מאת: אביבה די וורולי

כן, הוא מעורב בתהליך של רגישות לאינסולין. מוטב לקבל ייעוץ אישי.

04/02/2023 | 22:21 | מאת: מיכל

A שתייה דיאט יכולה לגרום לצמא+רעב אם שותים אותה כבר הרבה זמן ?

06/02/2023 | 13:22 | מאת: אביבה די וורולי

שתיה מתוקה וגם דיאט יכולות לעוות מנגנוני רעב ושובע. ממליצה מאד מאד להוריד שתיה מתוקה ודיאט מההרגלים שלנו... שתו מים, חליטות צמחים, מים בטעמים שמכינים בבית רק עם צמחים או פירות...

04/02/2023 | 11:50 | מאת: שרון

שלום רב, האם אפשר להוציא את המתיקות- הסוכר שבפירות יבשים אם אני משרת אותם למשך 24 שעות ושופכת את המים שהושרו בהם הפירות היבשים? תודה שרון

06/02/2023 | 13:19 | מאת: אביבה די וורולי

אם הפרי היבש הוא עם תוספת סוכר מעליו (או רכז תפוחים, או כל דבר) - אפשר לשטוף לכמה דקות. אם מדובר בסוכר הטבעי של הפרי - אז זה מה שיש. אם משרים אותם, מחזירים מים לפרי, וריכוז הסוכר יורד, אבל זה אותו סוכר. ממליצה לשלב פירות יבשים עם אגוזים ושקדים. ובכלל... לאכול פירות טריים! ממליצה

02/02/2023 | 17:31 | מאת: רוני

איזה סוג של אוכל עוזר להשפיע לטובה על לח דם גבןה והאם אוכמניות/חלב עושה גם כנ"ל ?

02/02/2023 | 22:12 | מאת: אביבה די וורולי

במצב של לחץ דם גבוה חשובה קודם כל פעילות גופנית, וטיפול להתמודדות עם מצבי סטרס. התזונה חייבת להיות כמה שיותר טבעית, לא מעובדת, עשירה מאד בנוגדי חמצון (פירות יער הם דוגמה מצוינת), ירקות, פירות, שמנים מן הצומח (שמן זית, אבוקדו, אגוזים, זרעים), וכמה שפחות מזון אולטרה מעובד, שומנים מהחי, ופחמימות לבנות.

01/02/2023 | 19:42 | מאת: שרונה

שלום האם שמן אבוקדו אורגני בכבישה קרה טוב לטיגון ולא מאבד מערכם של ויטמינים ומינרלים? האם הוא עדיף למטרת טיגון על פני שמן קנולה בכבישה קרה? שרונה

02/02/2023 | 22:08 | מאת: אביבה די וורולי

שמן אבוקדו יותר בשימוש קר. נקודת השריפה שלו יחסית גבוהה, אך כן הערכים התזונתיים נפגעים. על כל דבר שאתם מטגנים - תאזנו עם סלט חי גדול, עם כל הצבעים ועם שמן זית טרי. כך נוצר איזון בין הרדיקלים החופשיים שנוצרים בטיגון לבין נוגדי החמצון של הירקות החיים.

29/01/2023 | 23:28 | מאת: שרון

החלבון לא נפגע אך האם נותרים מינרלים כמו סידן ברזל ואבץ?הבישול עד ריכוך לוקח לי שעתיים) לא רוצה להנביט בגלל מקום במקרר. תודה

30/01/2023 | 07:32 | מאת: אביבה די וורולי

גם מינרלים לא מתפרקים, אבל חלקם עובר למי הבישול. מאד כדאי להנביט - על מנת לפרק חומרים מעכבי עיכול, ולהגביר נוכחות של ויטמנים ואנזימים פעילים.

28/01/2023 | 13:45 | מאת: לא ניתן לגלות

צה יותר בריא קמח לבן או קמח כהה??

28/01/2023 | 13:46 | מאת: לא ניתן לגלות

מה

28/01/2023 | 22:43 | מאת: אביבה די וורולי

יותר בריא קמח מלא - שמיוצר מהגרעין המלא של הדגן: אנדוספרם, קליפה ונבט.

27/01/2023 | 16:02 | מאת: שרון

האם בישול ארוך(3-4שעות) של קטניות פוגע בערכם התזונתי והחלבון? תודה

28/01/2023 | 22:42 | מאת: אביבה די וורולי

בישול ארוך לא פוגע בחלבון. מומלץ להנביט קטניות לפני הבישול - כך יורדות כמויות הרכיבים מעכבי עיכול, וזה מאפשר לקצר זמני בישול.

למה בכלל צריך לבשל את הקטניות כל כך הרבה זמן? אני סובלת ממעי רגיש, עד כדי כך ששיניתי את התפריט שלי מקצה לקצה. אני מבשלת את הקטניות זמן סביר, נאמר שעה וזה בסדר גמור. יוצא מבושל ונימוח בפה.

26/01/2023 | 19:10 | מאת: מנשה

מהו סוג ויטמין D המועדף? האם D3?

28/01/2023 | 22:41 | מאת: אביבה די וורולי

ויטמין D3 זה מה שמקובל היום בתוספים . זו המלקולה הפעילה, שלא דורשת הפעלה ע"י אור השמש.

26/01/2023 | 16:21 | מאת: שלומית

שלום רב, רציתי לישאול לגבי ירקות מבושלים במרק האם הויטמינים נישמרים גם אני אוכלת מהמרק במהלך השבוע במשך3-4 ימים? ועוד דבר האם שתיה ממש לפני הארוחה מבלי להמתין, היא עדיפה מאשר לישתות במהלך הארוחה או לאחריה? תודה לתשובתך שלומית

28/01/2023 | 22:39 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שעם הזמן חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד. חשוב לשמור בקירור - ולחמם כל פעם רק את המנה הרצויה. שתיה, לחלק מהאנשים עדיף להרחיק מהארוחות הגדולות, לפני האוכל זה בסדר לרוב האנשים.

26/01/2023 | 14:26 | מאת: שיר

האם בישול של קטניות בסיר לחץ פוגע בערכים התזונתיים והחלבון? תודה

28/01/2023 | 22:37 | מאת: אביבה די וורולי

לא אמור לפגוע, רק מזרז את הבישול

25/01/2023 | 23:20 | מאת: דני

אני עם בעייה של אובר אכילה ומתעסק על לחשוב על אוכל ובזמן האחרון יש הרגשה בערב של לא רוצה לאכול (פעם הייתי אוכל הרבה בלילה) שזה לא אופייני לי אני אוכל מסודר וגם לוקח כרום פיקלונאט וחוטף גם אוכמניות מה גורם לזה והאם זה יוריד אותי במשקל אם זה יימשך ככה ?

26/01/2023 | 11:39 | מאת: אביבה די וורולי

קשה להבין לפי מה שאתה מתאר. התעסקות יתר מסביב לאוכל, יכולה להיות דבר שגורם לסטרס. ממליצה על התייעצות עם איש מקצוע.

25/01/2023 | 21:30 | מאת: מורן

שלום אני בת 27 ובשנתיים האחרונות אני התזונה שלי היא טבעונית ב85% מהזמן ואפילו יותר. הסיבה לכך היא שיש לי אנדומטריוזיס ותזונה טבעונית ללא גלוטן היא הדבר היחיד שעוזר לי. יחד עם זאת יש לי 2 שאלות חשובות. 1. קראתי שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה באוקסלט דבק שעלול לגרום לאבנים בכליות, בין המאכלים שציינו היו כמעט כל סוגי הקטניות, סלק תרד ובעיקר טופו. האם זה נכון? ואם כן, כיצד להוריד את רמת האוקסלט בגופי ועדיין לאכול בריא וטוב מכיוון שארוחה עיקרית אצלי בכל יום כוללת סוג של קטניה או טופו. 2. בשנה האחרונה בערך ראו בבדיקת הדם שהחומצה האורית שלי בשתן מעט גבוהה, כששאלתי את הרופא שלי מה לעשות הוא אמר להפסיק לאכול מוצרים מן החי.. רק שאני לא אוכלת בכלל מוצרים מן החי. מה לעשות האם גם זה קשור לתזונה הטבעונית? תודה.

25/01/2023 | 21:59 | מאת: אביבה די וורולי

אני חושבת שתזונה טבעונית היא דבר מצוין, בעיקר עם רקע של אנדומטריוזיס שהיא מבוססת על תהליכי דלקת. בעיניי נושא האוקסלטים לא חייב להדאיג. חומצה אורית - אולי חייבים לבדוק את יחס בין אבות המזון . ממליצה ייעוץ אישי.

25/01/2023 | 13:10 | מאת: שרון

האם התוסף חומצה אלפא ליפואית יכול לסייע לכאב עיצבי מרכזי ניורולוגי ערב שבץ? תודה

25/01/2023 | 20:19 | מאת: אביבה די וורולי

חומצה אלפא ליפואית חשובה למערכת העצבים - ממליצה מאד על יעוץ אישי .

23/01/2023 | 15:38 | מאת: עפר

שלום. נאמר לי על ידי תזונאית מקצועית שכדאי להפסיק להשתמש במשקה סויה (במקרה שלי: משקה סויה תנובה במתיקות מופחתת) מכיון שהוא מגדיל את שומניות הכבד. 1) האם הדבר נכון, ומדוע? 2) ומה בדבר תחליפי חלב סויה כמו משקה שקדים, משקה שיבולת שועל בטעם אגוזי לוז, או משקה אורז ושקדים? תודה!

25/01/2023 | 20:18 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא רואה קשר ישיר בין חלב סויה לבין כבד שומני. חשוב לגוון בין תחליפי החלב, ולהקפיד לקחת את הטבעיים ביותר ללא סוכר או חומרים תעשייתיים אחרים. המושג "מתיקות מופחתת" מחשיד: יש סוכר אבל פחות? או כל מיני ממתיקים אחרים ? פרוקטוז הוא בעייתי לכבד שומני, והרבה פעמים זה נכנס כתחליף לסוכר (סוכר פירות, סירופ תירס, לתת... )

22/01/2023 | 13:32 | מאת: קרן

שלום האם נכון שלבישת גרביים ספוגים בחומץ עוזרים להורדה של לחץ דם גבוה? למבוגר מעל גיל 50?

22/01/2023 | 23:00 | מאת: לא לא לא

לא!!! החומציות יכולה לגרום לגירויים בעור ואפילו לכוויות. מה שבטוח,כדי להורידלחץ דם,צריך לשמור על תזונה נכונה ולהקפיד על ביצוע פעילות גופנית

25/01/2023 | 20:15 | מאת: אביבה די וורולי

לא מכירה את השיטה הזו. ללחץ דם: בהחלט תזונה מאוזנת, הורדת מלח ומזון תעשייתי, ספורט, טיפול להורדת סטרס...

21/01/2023 | 09:40 | מאת: סופי

שלום, האם עודף חלבונים כתוצאה מאכילה מהמזון ,יכולה להזיק לכליות? תודה רבה סופי

25/01/2023 | 20:13 | מאת: אביבה די וורולי

אצל אדם בריא זה לא קורה בד"כ.

20/01/2023 | 21:23 | מאת: שלומית

שלום רב, מה עדיף ומומלץ יותר ירקות מבושלים ,ירקות באידוי,או ירקות באפיה?היכן אנו מקבלים את הויטמינים ומינרלים בצורה הטובה ביותר? תודה שלומית

25/01/2023 | 20:12 | מאת: אביבה די וורולי

ירקות טריים, וגם באידוי הם מצוינים. גם אפויים זה טוב, העיקר לא לשרוף. אם מבשלים בהרבה מים, אז חלק מהמינרלים עוברים למי הבישול - אז מרקים הם תמיד דבר טוב.

20/01/2023 | 04:23 | מאת: אמיר

רוצה לאכול בריא אבל חושש מהריסוס בפירות וירקות האם הריסוס הוא בגדר מזיק מאוד לא מתאפשר לקנות אורגני מה לעשות?

25/01/2023 | 20:11 | מאת: אביבה די וורולי

בכל מצב, חשוב לאכול פירות וירקות. גם אם זה אורגני וגם אם לא... חשוב לשטוף טוב , להשרות לרבע שעה במים עם מלח או עם חומץ, וחלק גדול מהריסוס מתנקה.

19/01/2023 | 21:40 | מאת: Linoy

אני בת 43, בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות , עשיתי בירור קרדיאלי ממש ממש מקיף, עשיתי בדיקת בלוטת התריס יצא לי 6.2 לכיוון תת פעילות חריגה קלה, ויצא לי TPO AB >>> 94 השימוטו חריגה קלה לפי הבנתי מעל 60 זה חיובי .. שאלותיי בבקשה 1. מניסינך יש אנשים שיש להם מצב חמור יותר מבחינת השימוטו? 2. במצב שתיארתי זה יכול לגרום להפרעות קצב לב בזמנים של ביוץ ומחזור חודשי ? בכללי יכול להיות קשר בין המצב הספציפי שלי לבין הפרעות קצב לב קלות ? 3. מה הטיפול הכי טוב למצבי ? 4. האם מותר לי סושי .. כי זה יוד... לא התייעצתי עם דיאטנית בנושא רק ראיתי באינטרנט שיוד לא מומלץ במקרה של השימוטו.. (אצלי השימוטו 94) 5. המלצה על מולטי ויטמין לנשים שכולל בתוכו יוד מומלץ במצבי לדעתך ? אני מחפשת ללא יוד ולא מוצאת לצערי 😞😞😞 אני במצב כלכלי רעוע ולכן המשאבים שלי מבחינת תקציב דל לכן מחפשת פתרונות לא יקרים למצבי.. כולסטרול רע יצא לי 67, סך כולסטרול 140, כולסטרול טוב 59, הורמוני הבלוטה T3 ו T4 תקינים בטווח הנורמה, בירור קרדיאלי בסדר לדעת מספר קרדיולוגים, עשיתי בדיקת דם לגלוטן ואני לא רגישה לציליאק יצא תקין, הכל מעט מה שציינתי שני המדדים... מדאיג מעט.. אציין מחזור סדיר חודש בחודשו אבל נמשך יומיים ומועט .... כל פעם בשינויים הורמונליים חודשיים חשה הפרעות קצב והקרדיולוגים לא מייחסים חשיבות לזה.. לא מעשנת אגב. נתתי פירוט מדוייק.. סלחי לי על האורך🙏🙏 אשמח מאוד למענה לדעה שלך אם צריך לעשות משהו בכלל.

25/01/2023 | 20:09 | מאת: אביבה די וורולי

ברור שאת חייבת התייעצות אישית, ולרפואה הטבעית יש כמה כלים מצוינים כדי לעזור. האשימוטו זו מחלה אוטואימונית בה בלוטת התריס נתקפת ופעילותה יורדת. לפי דעתי יוד במזון יכול רק לעשות טוב, אך חייבים לטפל גם במערכת החיסון כדי לאזן את התהליך האוטואימוני. אני לא מכירה את הקשר עם בעיות לב, ובגלל זה את חייבת יעוץ אישי. נטורופת, הרבליסט קליני או רופא סיני יעזרו לך מאד.

17/01/2023 | 14:44 | מאת: יוני

אם בנקום מלח בסלט שמים גבינת חלומי/אנשובי זה מתאזן?

17/01/2023 | 15:40 | מאת: אביבה די וורולי

כן... אם שמים בסלט רכיב שהוא כבר מלוח, אין צורך להוסיף עוד מלח. ובתבשילים / מרקים: ניתן להוסיף תבלינים טבעים במקום מלח, או סלרי, בעל מליחות טבעית (וסיבים ועוד דברים טובים...).

האם אילו שצורכים תזונה טבעונית חיה (פירות וירקות אגוזים וזרעים מקבלים מספיק חלבון והאם בריא? הכוונה לתזונת 801010

17/01/2023 | 13:01 | מאת: אביבה די וורולי

אפשר להיות טבעוניים ולקבל מספיק חלבון ושומן בריא. חשובה צריכה של קטניות, אגוזים , זרעים. לא כל תזונה טבעונית חייבת להיות 80 10 10. חשוב האיזון בין אבות המזון וההתאמה האישית.

16/01/2023 | 18:03 | מאת: אמיר

האם עדיף לצרוך את החלב המועשר שיותר יקר והם מציינים שיש בו ויטמין D ויותר סידן?

17/01/2023 | 12:55 | מאת: אביבה די וורולי

עדיף לקבל ויטמינים ומינרלים ממזון טבעי, ופחות מתוספים מחוברים למזון...

16/01/2023 | 01:40 | מאת: ניב

אני שותה מים ומינרלים ושמתי לב שיש מותגים עם הרבה יותר נתרן ממותגים אחרים עדיף להעדיף את אלה שעם פחות או שזה זניח?

17/01/2023 | 12:37 | מאת: אביבה די וורולי

חשוב לשמור על רמות נתרן נמוכות, אך כנראה במים זה זניח: במים מדובר על מ"ג לליטר. תבדקו מוצרי מזון אחרים, שם הערכים הם מ"ג ל- 100גר.

15/01/2023 | 18:05 | מאת: אמיר

שלום מאוד אוהב אנשובי אבל כמויות המלח מבאסות ולא בריאות האם יועיל להסרת המלח העודף לשתוף /להשרות את האנשובי במים?

15/01/2023 | 19:35 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט טוב לשטוף / להשרות במים.

15/01/2023 | 17:20 | מאת: אמיר

האם לאכול טחינה גולמית ללא מים זה עושה בעיות עיכול או שזה בריא?

15/01/2023 | 17:25 | מאת: אביבה די וורולי

טחינה עשירה בחומצות שומן חיוניות (ביניהן אומגה 6), בסידן ומינרלים נוספים, סיבים תזונתיים ועוד... טחינה רגילה, מלאה, גולמית או מטובלת בבית ... כולן טובות מאד לבריאות. מילת הקסם הידועה... גיוון.

12/01/2023 | 12:38 | מאת: יוסי

האם בריא לשתות כל בוקר כפית של שמן זית כתית מעולה ואם כן איזה זן של שמן זית הכי בריא?

15/01/2023 | 12:46 | מאת: אביבה די וורולי

שמן זית כתית מעולה, רמת חומציות נמוכה, בבוקר מעודד תהליכי עיכול ומטבוליזם ותומך בבריאות. זה לא חייב להיות כל יום ולא כל החיים. באופן כללי, שמן זית איכותי חייב להיות נוכח בתזונה שלנו כל יום.

??

אין התנגדות גורפת... בכל הגלאים ובעיקר אצל קטנטנים המזון חייב להיות טרי, קרוב לטבעו, לא מעובד, מגוון כמה שיותר.

12/01/2023 | 10:10 | מאת: אמיר

אומרים שכוס יין ביום זה בריא ללב השאלה היא אם גם יין שמבושל בפיסטור ויין שמכיל סולפיט לרעננות המוצר

15/01/2023 | 12:42 | מאת: אביבה די וורולי

ביין אדום יש נוגדי חמצון שתורמים לבריאות, ולבריאות כלי הדם. כמובן יש עוד הרבה נוגדי חמצון אחרים בכל עולם הצומח, ולא "חייבים" את היין כדי לשמור על הבריאות. סולפיטים וניטריטים בעיתיים מסיבות אחרות - הם עלולים לעורר תהליכי אלרגיה.

12/01/2023 | 10:09 | מאת: אמיר

האם ירכות חתוכים בשקית טריים שמוכרים כמו כרוב לבן סגול חסה גזר זה בריא כמו לקנות חסה גסר כרוב שלם או שזה לא בריא?

15/01/2023 | 12:26 | מאת: אביבה די וורולי

תבדקו עם העיניים שלכם אם זה נראה מספיק טרי ואיכותי... כמובן עדיף לקנות את השקיות מאשר לא לאכול בכלל ירקות...

12/01/2023 | 10:04 | מאת: אמיר

רוצה לאכול בריא והתחלתי לאכול כל יום סלק אחד בינוני רציתי לדעת האם זה בריא או שזה יותר מדי סוכר אני לא סוכרתי אבל גם לא רוצה להיות

15/01/2023 | 12:25 | מאת: אביבה די וורולי

הסוכר שבסלק בעיניי מתאזן עם כל המרכיבים המצוינים שלו. כמובן כל דבר במידה ואיזון. למשל לשלב אותו בסלט או עם ירקות מבושלים עשירים בסיבים, ופחות פחממתיים ( חסות, ירוקים למיניהם, ברוקולי, כרובית ועוד... )

12/01/2023 | 10:02 | מאת: אמיר

מוכרים ברשתות מארז של סלק מבושל בואקום רציתי לדעת האם זה בריא כמו טריא או פחות על האריזה כתוב שיש שם רק סלק

12/01/2023 | 10:10 | מאת: חוקרת צעירה

יש בזה אמנם רק סלק, רק קח בחשבון שכדי לשמור על המוצר, מיד אחרי הבישול הסלקים נארזים ומחוממים בטמפרטורה גבוהה מאוד (בדרך כלל מעל 115 מעלות) כחלק מתהליך הסטריליזציה וכדי להרוג כל חיידק שעדיין נותר בסלק, בין אם טוב או רע. כלומר, מבחינה תזונתית, אי אפשר ממש להשוות לסלק טרי או כזה שבישלת בעצמך.

15/01/2023 | 12:22 | מאת: אביבה די וורולי

סלק עשיר מאד בנוגדי חמצון, סבים ועוד. חלק גדול מאד מחומרים אלו נשאר בסלק המבושל.

11/01/2023 | 16:29 | מאת: שיר

מדוע מציעים לניקוי רעלים בדרך כלל בפסח לאכול אורז מלא עם יש בו ארסן? האם בבסמטי המלא האורגני יש ארסן בצורה מסוכנת?

15/01/2023 | 12:20 | מאת: אביבה די וורולי

נכון, יש חשש בבעייתיות מסוימת בארסן בכל סוגי האורז המלא (מלא רגיל, אדום, שחור). ויש פתרון: להשרות ולשטוף את האורז היטב. לבשל את האורז בהרבה מים ולסנן (לא כמו עם האורז הרגיל שבו שמים מים בכמות מדויקת שייספגו כולם). כך אחוז מאד גדול מהארסן שאולי קיים נשטף עם מי השטיפה ומי הבישול.

10/01/2023 | 16:40 | מאת: שיר

האם מוצר זה בריא? רכיבים: קמח אורז מלא אורגני (65%), עמילן טפיוקה אורגני (34%), מלח

15/01/2023 | 12:09 | מאת: אביבה די וורולי

זה מוצר פחמימתי. אם האורז מלא, כנראה יש שם נוכחות של סיבים - אולי כמותם כתובה על המוצר. כנראה פחות מעובד מאשר הרבה דברים אחרים.

08/01/2023 | 14:46 | מאת: אימי

שלום אביבה ותודה על ניהול הפורום. שבוע שעבר ענית לגולשת באתר ש"קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ". תוכלי לפרט? הרי סויה היא מקור החלבון העיקרי בחיות משק. בעצם, בכל פעם שאנחנו צורכים מוצר כלשהו מהחי, אנחנו צורכים עמו גם את הפיטואסטרוגנים שאכלה אותה חיה. איך ניתך לדעת מהי כמות סבירה של סויה נצרכת? תודה

08/01/2023 | 14:48 | מאת: אימי

אם תוכלי בבקשה לקשר למחקר או שניים שנחשבים מובילים בתחום, או למטה אנליזה, זה בכלל יעזור

15/01/2023 | 12:07 | מאת: אביבה די וורולי

הדיון הוא בעיקר על ההשפעה הישירה של סויה על המערך ההורמונלי. היום רוב המחקרים מראים שלפיטואסטרוגנים יש השפעה מאזנת ולכן מיטבה עם הבריאות. אחפש מחקרים. לא ידוע לי שהשפעה כזו יכולה לעבור דרך הסויה שהבקר שלנו אוכל, חומרים אלו בכל מקרה עוברים תהליכים מטבוליים באותם החיות. זו שאלה מעניינת, אשתדל לחפש חומר.

06/01/2023 | 00:12 | מאת: ליאור

שימורים (חצילים ממולאים) שיש בהם סוכר והם בערך 400 גר' עם אורז זה משהו שיכול להפריע אם אני מנסה כרגע סוג של דיאטה ?

07/01/2023 | 23:35 | מאת: אביבה די וורולי

קשה עד בלתי אפשרי להבין כמה רכיב אחד (כמויות? תדירות? ) יכול להיות משמעותי בתזונה עליה אין שום ידע נוסף. אם התזונה מאוזנת ומלאה, ואם אין בעיות ספציפיות, רכיב בודד - כנראה לא ישפיע בצורה משמעותית.

03/01/2023 | 22:40 | מאת: דינה

מה ההבדל בין קמח מלא לכהה מבחינה בריאותית ?

07/01/2023 | 23:25 | מאת: אביבה די וורולי

יש קמחים 100% מלאים, בהם נטחן כל גרעין החיטה (כולל קליפה ונבט), - הם אמורים להיות הכי איכותיים ובריאים... ויש קמחים המורכבים מקמח לבן + סובין חיטה, יש קמחים מורכבים מקמח מלא+ קמח לבן. חשוב מאד לקרוא את הרכיבים, שם הכל אמור להיות כתוב בבירור.

02/01/2023 | 18:16 | מאת: גיגי

האם רגישות חמורה לשום נדירה? או האם יש כמוני עוד?.. ואיך אפשר לאכול בחוץ אוכל מבושל הרי הכל בימינו מכיל שום ובצל. האם מוכר מסעדות עם מנות תפריט ללא שום ובצל? (אני כבר שנה בלי שום ובצל כי גרם אצלי להתכווצויות בגרון ולקוצר נשימה)

07/01/2023 | 23:21 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא יודעת כמה נפוצה התופעה. כמובן חייבים מאד מאד להיזהר בחוץ...

אילו מינרלים, חלבון וויטמינים במדוייק נותרים בקטניות שבושלו זמן רב ולאחר הועברו לאפייה בתנור? תודה

07/01/2023 | 23:19 | מאת: אביבה די וורולי

מינרלים לא מתפרקים בבישול, מקסימום עוברים למי הבישול. חלבונים אולי מתפרקים לחלקים קטנים, אבל הרכב חומצות האמינו והערך התזונתי לא משתנים עם הבישול. (אם היו אנזימים פעילים במזון הטרי, הם כבר לא יהיו פעילים, אך הערך החלבוני נשאר). לגבי ויטמנים מאד קשה לדעת - חלקם מתפרקים בבישול. קשה להעריך כמותי - בגלל זה חשוב לגוון בין המזונות מן הצומח, גם בין מזונות טריים וגם מבושלים.

01/01/2023 | 15:02 | מאת: שלומית

שלום, משקה סויה נחשב פעם ל מסוכן ויכול ליגרום לסרטן שד,האם הסברה הזו עדיין קיימת או דברים השתנו? תודה שלומית

01/01/2023 | 21:12 | מאת: אביבה די וורולי

קיים דיון ער מאד לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של הסויה, וההשלכות על הבריאות. ההמלצה היא לשלב את הסויה (במוצרים כמה שיותר טבעיים ולא מעובדים) בכמויות סבירות ולא מוגזמות. לגבי תחליפי חלב - גם כאן ניתן לגוון: סויה, שקדים, קוקוס, אורז, שיבולת שועל...

30/12/2022 | 15:57 | מאת: מיה

אני מאובחנת עם טרום סוכרת וגם עם עודף משקל והתחלתי דיאטה מסוימת האם הערכים של הגלוקוז ישתפרו אחריה ושאני ירד במשקל ?

01/01/2023 | 21:10 | מאת: אביבה די וורולי

אני לא מכירה את התזונה שלך ואת הדיאטה שלך, אני מניחה שאם את מקבלת הדרכה מקצועית , כן תשיגי את התוצאות הרצויות

30/12/2022 | 11:06 | מאת: גדי

אם אני עם בעייה של גזים ןהשמנה אז אם אני ירד במשקל זה ישפר את המצב ? מה צריך לעשות

01/01/2023 | 21:08 | מאת: אביבה די וורולי

לתזונה יש תפקיד חשוב לטיפול במערכת העיכול. תזונה מגוונת, עשירה בירקות, פירות, סיבית תזונתיים. פחות פחמימות לבנות, פחות מזונות מתועשים, בהחלט יעזרו. יכול להיות שיהיה צורך בפרוביוטיקה או בצמחי מרפא כדי לתמוך בריפוי. מומלצת התייעצות אישית.

29/12/2022 | 21:33 | מאת: דקלה

איזה אלטרנטיבה יש אם אני רוצה להפסיק עם לחם אבל עדיין להישאר עם משהו פחמימתי עם קצת קלוריות ושאפשר לשים עליו ממרחים

01/01/2023 | 21:05 | מאת: אביבה די וורולי

יש כל כך הרבה לחמים, גם איכותיים! לחמים מקמחים מלאים (אמיתיים), עם מחמצת ולא עם שמרים. אני ממליצה על שיפון ושעורה למשל. יש לחמים על בסיס קמח טף ו/או כוסמת (הם עשירים בחלבון, ופחות "פחמימתיים"). יש מגוון לחמים מבוססים על אגוזים , פשתן ועוד.

29/12/2022 | 08:46 | מאת: תיקי

לאיזה דברים בגוף עוזר האוכמניות הם באמת בריאות כמו שאומרים ?

01/01/2023 | 20:47 | מאת: אביבה די וורולי

אוכמניות ופירות יער בכלל הם מאד חשובים לבריאות. מכילים ויטמינים ונוגדי חמצון. בפרט הם שומרים על בריאות כלי דם, לב, כלי דם של המח, ובכך תורמים למניעה של מחלות נפוצות.

28/12/2022 | 20:44 | מאת: דורי

מה זה סוכרלוז והאם הוא בעייתי מתי ששותים שתייה שיש בה אותו

01/01/2023 | 20:45 | מאת: אביבה די וורולי

סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי, מאד מתוק וללא קלוריות. בעבר חשבו שממתיקים ללא קלוריות יתרמו לשמירה על משקל, ולמניעה וטיפול של סוכרת ומחלות מטבוליות. היום מבינים שזה בכלל לא חד משמעי, מכמה הביטים: מחקרים מראים שגם מי שמקבל תוצאות חיוביות בתחומים אלו עם סוכרלוז, זה רק לטווח זמן קצר, וזו לא הבטחה לבריאות לטווח הארוך. סוכרלוז כנראה משפיע לרעה על מגוון תהליכים בגוף, ביניהם על האיזון של חיידקי המעיים (שהם מאד קשורים למחלות מטבוליות, למערכת החיסון, תהליכי דלקת ועוד..) בנוסף הטעם המתוק מערב תהליכים בין המח לבין המטבוליזם, גם ללא נוכחות של קלוריות, וזה משפיע על השמנה ועל הרגלי אכילה לא נכונים. בעיניי - אכילה של מתוק טבעי, במידה ובאיזון, הרבה יותר נכון מאשר תחליפי סוכר למיניהם.

28/12/2022 | 08:40 | מאת: ענת

H יש סוגים אוכל שאם אוכלים אז זה עוזר לרדת במשקל ? חלבונים רלבנטים להנ"ל ?

28/12/2022 | 19:59 | מאת: אביבה די וורולי

חשוב לבנות תזונה טבעית, בעלת איזון בין אבות המזון, בהתאמה אישית. בגדול... קודם כל הרבה ירקות, טריים ומבושלים, ופירות, קטניות, אגוזים וזרעים... תזונה בעלת כל הצבעים וכל הויטמינים והמינרלים. כך יהיה קל יותר להוריד מזון אולטרה מעובד , ומזונות עשירים בפחמימות פשוטות. בהצלחה

24/12/2022 | 18:56 | מאת: נינה

אני מרגישה בזמן האחרון שיפור בתפקוד הקוגנטיבי ובמיוחד בזכרון/הבנה/עירנות ומעוניינת לדעת אם זה שייך לזה שהכנסתי לתפריט ביצים קטניות לחם מקמח מלא וגם כרום פיקלונט והרבה סיבים למרות שהשינה לא משהו ? איזה אוכל שמשפיע על הנ"ל ?

25/12/2022 | 08:04 | מאת: אביבה די וורולי

בהחלט תזונה נכונה ומאוזנת, ללא פיקים של סוכר מביאה לשיפור הבריאות באופן כללי, וגם באנרגיות ובתפקודים המנטליים. קרום פיקולינאט, לקחת בגלל שהיה סוכר גבוה? אם זה התאזן כנראה אין צורך להמשיך.

היי, סבלתי מהפרעות אכילה במשך כמה שנים, הן הגיעו בתקופות - כל כמה שבועות או חודשים הורדתי את כמות הקלוריות היומית שלי בצורה קיצונית לכמה זמן, היו תקופות שבהן מאזן הקלוריות שלי היה אפילו שלילי, כי באימונים שעשיתי שרפתי יותר קלוריות ממה שאכלתי כל היום (אני בטוחה שחישבתי מדוייק, ספרתי כל ביס ויש לי שעון שמחשב את שריפת הקלוריות), והיו תקופות שבהן צרכתי בערך 400 קלוריות ביום, אם אני מורידה את הקלוריות ששרפתי באימונים. אחרי כמה זמן הייתי תמיד נשברת, אחרי כמה שבועות או חודשים, ותמיד הורדתי רק קילו או שניים, למרות האינטנסיביות של הדיאטה. הבעייה היא שבין התקופות האלה הייתי עולה המון במשקל, למרות שגם אז לא אכלתי יותר מ1200 קלוריות ביום (בסביבות השני קילו), ידעתי שזה מה שכנראה קורה, ולכן נזהרתי לא להישקל אבל אחרי כמה זמן תמיד נשברתי ונשקלתי שוב, לא הייתי מסוגלת להתמודד עם המחשבה שזה המשקל שלי ונכנסתי לעוד תקופה של הרעבה, לפעמים זה כלל אפילו הקאות בתדירות יומיומית. כרגע המשקל שלי מוגדר כ- תקין , אבל עדיין הייתי שמחה מאוד להוריד כמה קילוגרמים, למרות שמשקל היעד שלי מוגדר כ- תת-משקל . רציתי לשאול אם יכול להיות שהמטבוליזם שלי ירד בגלל התקופות שבהן לא אכלתי, וזו גם הסיבה לעליה המוגזמת בינהם, כי עכשיו אני רוצה לחזור שוב לאכול נורמלי אבל מפחדת שזה יביא שוב לעליה במשקל. ואם הוא באמת ירד, יש דרך להחזיר אותו למצב המקורי? כי אני פשוט לא מסוגלת לאכול נורמלי כשאני יודעת שזה יביא לכזאת עליה במשקל.

נדרש כאן לווי מקצועי צמוד. אני בטוחה שתצליחי להגיע לאיזון גם בתזונה ואכילה וגם במשקל גוף יציב ובריא. בהצלחה!

22/12/2022 | 10:14 | מאת: יפעת

בוקר טוב, ביתי חיילת בת21 , לפני שנה עברה כריתת מיומה מקיר קידמי של הרחם שהיה גדול- 8 ס"מ ולחץ על שלפוחית השתן, ואיכות החיים עקב כך התדרדרה. בבדיקה שגרתית השבוע, ללא תלונות ספציפיות. שוב התגלתה מיומה בגודל 3/3 ס"מ. כמו כן נמצא: רחם קדמי, מרקם שרירני, רירית 3 מ"מ דקה וסדירה, בקיר הקדמי שרירן 3*3 ס"מ, שחלות במ"פ, ללא נוזל בדאגלס ו.א: לפני 10 ימים, וסתות סדירות 28/5. בבדיקתה: במצב כללי טוב, מדדים תקינים. בטן רכה, לא רגישה, ללא סג"צ . PS:פות נרתיק וצואר במראה תקין, ללא דמם או הפר קדמי, ללא רגישות אגנית. TVS:. מבקשת לשאול כמה מהר מיומה גדלה( כרגע המיומה החדשה בגודל 3/3 ס"מ),מה אתה מציע לעשות בנדון? רק לפני שנה עברה מיומקטומי וצריבה בניתוח של עוד 3 מיומות בקיר הקידמי, לא הגיוני כל שנה ניתוח להוצאת מיומה. האם יש קשר לתזונה ?

22/12/2022 | 13:22 | מאת: אביבה די וורולי

ממליצה מאד לעשות מעקב רפואי ובמקביל ללכת למטפל/ת ברפואה טבעית (נטורופתיה, רפואה סינית, הרבליסט...) שמתמחה בבעיות גינקולוגיות. ניתן בהחלט לעזור, עם תזונה, צמחי מרפא, דיקור ועוד...

23/12/2022 | 05:32 | מאת: יפעת

מוכנה לפרט איזו תזונה נכונה לשרירנים? אלו לא מתאימים? יש לך מישהו מאזור השרון- כפר סבא? רעננה? הוד השרון להמליץ עליו?

יש לי שיער דק וכל הזמן יש לי נשירה, הפסקתי עם המחליק כבר שנתיים כי חשבתי זה בגלל זה אבל עדיין נושר לי, אני רוצה שיער מלא וארוך, לכן כבר חודש בערך אני לוקחת אבקת קולוגן עם ביוטין וויטמין סי עם תה פעם אחת ביום, השיער אומנם צמח אבל עדיין רואה נשירה, יכול להיות אני צריכה לתת לזה עוד זמן לאבקה להשפיע? בנוסף אני משתמשת ב 5%Minoxidil של rogain

22/12/2022 | 13:19 | מאת: אביבה די וורולי

חייבים זמן כדי לקבל תוצאות. תבדקי אם יש מספיק חלבון בתזונה, ובבדיקות דם תבדקי רמת ברזל ומצב של בלוטת התריס. נשירת שיער לפעמים גם קשורה למתח וסטרס... אז אולי לעבוד על זה...

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 410