זרעי פשתן אורגנים טחונים לעצירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/11/2023 | 12:22 | מאת: שרון - טבעונית

האם יש ערך תזונתי בעיקר למניעת עצירות לזרעי פשתן אורגנים טחונים? אין לי מכונה לטחון אך האם המוצר הזה בריא גם אם אינו נטחן במקום? תודה

שרון שלום ב2 כפות זרעי פשתן יש 4 גרם סיבים תזונתיים לאדם מבוגר בריא מומלץ לצרוך 25-30 גרם סיבים תזונתיים ביום . זרעי הפשתן הם מקור מצוין לתזונה, הם מכילים רבים מהמרכיבים הקריטיים לבריאות האדם. בעיקרון, גם זרעי הפשתן הטחונים וגם אלה שלא טחונים יכולים להיות בריאים, אך יש הבדלים מסוימים ביניהם.זרעי הפשתן טחונים ניתנים לעיכול יותר קל ומהיר על ידי הגוף, ומכילים את אותם רכיבים תזונתיים הנמצאים בזרעים שלא טחונים. עם זאת, זרעי הפשתן הטחונים עשויים לאבד חלק מהערך התזונתי עקב החשיפה לחום בעת הטחינה. יתרה מכך, חשוב לציין שכאשר זרעי הפשתן מוכנים בתוך מזון או משקה, הם יכולים לספק ערך תזונתי משמעותי. אם אין לך מכונה לטחינת זרעי הפשתן, תוכל לצרוך אותם כך כך בצורה שלמה ולפזרם על סלטים, דגנים או להוסיף אותם למרקים ולקערות. יש לשים לב שהם יהיו קשים יותר לעיכול מזרעים שטחונים, אך בכל זאת יכולים להספק ערך תזונתי טוב. לצורך מניעת עצירות, כמו בכל תזונה בריאה, חשוב לשתות מספיק מים, לצרוך כמות מספקת של סיבים תזונתיים, ולתרגל פעילות גופנית במתן יומי.

09/11/2023 | 13:40 | מאת: chatbot

ChatGBT?

מנהל פורום תזונה טבעית